Laganje gastarbajtera

a bre Milun

Buduća legenda
Poruka
35.767
mislim, skoro sve se zna. I to sa statistickim podacima znamo da je podvala, i da je realna situacija uvek gora nego sto statistika predstavlja.
Tako da ako pogledamo ove nemacke plate, mozemo komotno reci da su realne plate jos nize nego sto vidimo u ovom tekstu...........I TO ZA NEMCE a za gastarbajtere se zna da oni generalno zaradjuju jos manje od nemaca..........daklem sve u svemu procena je da realno prosecna plata ZA NEMCE (na terenu) iznosi NETO 1700 eura a da gastarbajteri zaradjuju NETO 1500 eura.........U PROSEKU , STO ZNACI DA IMA DOSTA ONIH KOJI ZARADE I 1200.
Naravno, nemacka je daleko i nikom ne pada na pamet da iz Srbije die u "kontrolu" u nemacku kako bi prokontrolisaoda su plate NASIH GASTARBAJTERA 3000, 5000.......EVRA.
Istovremeno postoji i nepisana solidarnost medju nasim gastosima da jedni druge ne otkrivaju jer su svi u istom sosu, pa svi orkestrirano govore o basnoslovnim zaradam u nemackoj.
Sa druge strane , enormna stednja na najosnovnijim zivotnim namirnicama, potpuni izostanak kulturnog, zabavnog i rekreacionog zivota, kao i sve moguce socijalne pomoci (buduci da se radi o ekstremno siromasnim porodicama)................dovode do toga da se formira krvavo ustedjena suma od koje se kupuju reprezentativni automobili i grade zamkovi sa bazenima po Srbiji.
Kako izgleda "mesecni budzet" jedne nase gastarbajterske MUSTER-porodice u nemackoj:
zena , cistacica zaradi 700 evra (pola radnog vremena), jos 400 evra radeci kasno do ponoci na crno po stanovima nemaca, suprug zaradi 1400 evra na "bausteli" i jos 300 evra za vikend cisteci dvorista i popravljajuci vrata po podrumima nemackih stanova, tu je jos 600 evra za tri decija dodatka sto daje ukupnu sumu od , bogami debelih 3400 evra neto.
Rashodi: najveci rashod kod gastarbajtera nije stan vec Auto. Audi 6 nov mesecno sa lizingom kosta 600 evra rata, 250 evra osiguranja i odrzavanje...........(gorivo se racuna samo 1 mesec na leto kada se prebaci tablica sa Ford eskorta starog 22 godine koji se vozi po Minhenu na Audi 6 kada se polazi na promociju, pardon, godisnji odmor u Srbiju.) Daklem Auto kosta 850 evra, stan 250 evra (ustvari to je adaptirana stara garaza) , hrana jos toliko , garderoba se ne kupuje vec se preko novina dobija na poklon od nemaca, za decu nema ekskurzija, skijanja, letovanja na moru, za zenu nema sminki, moderne garderobe, higijena na dnu, kuva se samo pasulj , sarma, gibanice .......doneseno iz Srbije, nema bioskopa, nema pozorista, nema koncerta (Osim pod sator ako u Minhen navrati nekakav Sabahudin Alajbegovic ili Dragica Ostojic nasi poznati turbo-narodnjaci, ) nema kafana, nema rodjendana , nema skolovanja dece posle 16 godina, nema dzeparca decu i jedino sto ima to je neogranicena kolicina piva i cigara za muskarce i turska kafa za zene.
Daklem, ukupna mesecna potrosnja 1700 evra (pola ode na Audi 6) a prihodi 3400 evra plus "urlaubsgeld" i "weihnachtsgeld" pa se godisnje ustedi i 20 000 evra racunajuci i subvencije za grejanje, troskove stanovanja, razne socijalne pomoci jer se radi o najsiromasnijim porodicama u nemackoj.

Naravno, ne zive svi nasi tako bedno u nemackoj. Ima i obih koji ipak zarade 4000 evra , imaju sopstvenu kucu od pola miliona evra u Munhenu, voze "Geländewagen" od 70 000 evra, idu na letovanje na Maledive, nose bele rukavice i ROLEX na ruci.....................I UPRAVO TO STE VI, PA CETE SE CUDITI ODAKLE OVAKO BEDNI GASTARBAJTERI KOJE OPISUJEM...............vi takve ne "poznajete", jer da ih "poznajete" morali biste nama u Srbiji priznati da ste i vi takvi. Nestale bi bajke o nepismenom glupom primitivcu koji je tamo u nemackoj postao bogatas, biznismen sa ugledom i DOKAZOM (nov Mercedes, vila i bazeni u Srbiji..........)...........vi biste bili niko i nista, ustvari u nasim ocima postali bi opet isti kao sto ste i bili pre nego sto ste sa lopatom i metlom otpoceli brzo bogacenje i uspeh u Minhenu.
Zato zaboravite ovaj tekst i spavajte mirno...........a mi cemo se i dalje diviti vasim novim , skupim automobilima i zavideti vam na trospratnim vilama sa lavovima i bazenima po prasnjavim i bednim selima po provincijalnim zabitima nase Srbije.

Tema nije posvecena gastarbajterima vec onima koji su "zrtve" gastarbajterske propagande i "zlatnog zapada"...............pa vas pozivam na otovrenu diskusiju i vase misljenje o fenomenu GASTARBAJTER koji umnogome pruza sliku bednog mentaliteta dela naseg naroda.

povod za temu je donji link.

https://biznis.telegraf.rs/novcanik...gn=desni_timeline_najnovije&utm_content=vesti

poenta teme je mentalitet dela naseg naroda. Sta to navodi te gastarbajtere na aroganciju, laganje.............?
Isto sto i u Srbiji , to je isti praziluk...
Znaci ako nisi sposoban da imas moc, tj da si uspeo, onda ce svaka susa da gleda da te pljuje i umanjuje ono sto jesi.
Ako ostavis utisak da si uspeo, onda ce susa da te hvali i uzdize, vise nego sto jesi ili zelis..

Prosecan mentalitetni nash covek blage veze nema sta je sta na zapadu.
On samo razume pare i kako se radi , niti on zna zastite koje su za radnika, niti prava, niti zna zasto ne sme ovo , zasto ono, a za njegovo dobro....
A ovi odavde su tek klasa za sebe...
Znaci ovaj sto radi u uredjenoj i drustveno svesnijoj sredini postaje istog trenutka ucitelj i nacitan za ove domace iz Srbije...

I ako zna nesto onda se pozove na to , a ako ne zna, onda se istrcava sa parama...

Jadni gastbajteri u Nemackoj

Moraju da voze audi a6

Sramota stvarno. Bolje da se vrate kod Vucica i Dacica
Mozda da uloze tu crkavicu ustedjenu u neki Jugoskandik

pa kada bi ti gastarbajteri stedeli ako u nemackoj , mogli bi i u Srbiji imati lavove i mercedese...............ali ne, beda i siromastvo radi ustede, videce i familija i komsije i prijatelji, a tamo u nemackoj tesko da ce iko saznati da 7 dana jedete pasulj iz Srbije, slaninu iz Srbije, papriku iz Srbije, brasno iz Srbije, so iz Srbije...................i da vam dete jedino u razredu ne ide na ekskurziju u London sa svojim drugarima jer cena ekskurzije je cak 180 evra.
Daklem, poenta je o simulaciji nepostojeceg standarda i bogatstva gastarbajtera................da li je to duhovna hrana tih jadnika ?

Rotshild je stvarno los poslodavac
on je robovlasnik a ne poslodavac. Ako ti plata u nemackoj zaleze od prvog do prvog onda si kao rob jer i robu se daje voda da pije, hrana da jede da moze da potegne i brvnara da prenoci.................rotshildov rob je cak dobio i Auto..........da moze sto brze i sigurnije da ispunjava svoje robovske obaveze prema robovlasniku ROTSHILDU.

Ako neko zaista hoce da zaradi ozbiljne pare, milion+ necega,
zapadne zemlje su sasvim pogresno mesto za to. Tamo i domicilno stanovnistvo grca u kreditima.

Nema tamo trece.

Jedino se u Srbiji moze zaraditi ozbiljan kesh, a za to nije potrebna cak ni srednja skola.

Kad zaradis pare, sa tim parama kupis sve potrebne diplome koje ti u zivotu nedostaju.

Evo ga ovaj:

Marko-milošević.jpg

Marko Milosevic. Celo leto nosio gajbice u Srbiji, danas ima dva rudnika bakra ( veci od onog u Boru ) u Kazakstanu.

Isto sto i u Srbiji , to je isti praziluk...
Znaci ako nisi sposoban da imas moc, tj da si uspeo, onda ce svaka susa da gleda da te pljuje i umanjuje ono sto jesi.
Ako ostavis utisak da si uspeo, onda ce susa da te hvali i uzdize, vise nego sto jesi ili zelis..

Prosecan mentalitetni nash covek blage veze nema sta je sta na zapadu.
On samo razume pare i kako se radi , niti on zna zastite koje su za radnika, niti prava, niti zna zasto ne sme ovo , zasto ono, a za njegovo dobro....
A ovi odavde su tek klasa za sebe...
Znaci ovaj sto radi u uredjenoj i drustveno svesnijoj sredini postaje istog trenutka ucitelj i nacitan za ove domace iz Srbije...

I ako zna nesto onda se pozove na to , a ako ne zna, onda se istrcava sa parama...

logican komentar

Rekoh vec, da su podaci koje sam izneo sa teksta na Krstarici verodostojni. Savrseno odgovaraju onome kako ja zivim u Nemackoj, i statistici koju ja vidim. I kako gastosi koji su tipicni, zive. Samo sto ja NISAM tipican gastos.

Ja, kada dodjem u Srbiju, Beograd, se uopste ne razlikujem od vecine Srba. Vozim stari Puntic, oblacim se odrpano, tako da komsije likuju, kazu, nisi uspeo... Vidimo, i znamo. Ne raspravljam se, uopste.

Jedino ih budi sto ja dolazim kada hocu (obicno jednom u dva meseca), ostajem koliko hocu (po 10, 20 dana), i radim/ponasam se kako i sta hocu (idem na basket sa drugarima, i na 3ce poluvreme). To ih jako buni. Ne uklapa im se u sliku Milojice iz Milwaukee-a. Koji dolazi jednom u dve godine, ostaje 3 nedelje tacno, i trosi kao lud...

Well... Meni je vazna moja SLOBODA, a boli me uvo za image. Neprocenjiv osecaj SLOBODE, kada svakome mozes da kazes da se nosi u tri lepe materine: pocev od UDBAe, BIAe, VOAe, policije, vlasti, krimosa, do zavidnih domorodaca/jadnika. Bole me za okolinu, osim za meni drage ljude i prijatelje... I za moj osecaj slobode! :ok:

pa kada bi ti gastarbajteri stedeli ako u nemackoj , mogli bi i u Srbiji imati lavove i mercedese...............ali ne, beda i siromastvo radi ustede, videce i familija i komsije i prijatelji, a tamo u nemackoj tesko da ce iko saznati da 7 dana jedete pasulj iz Srbije, slaninu iz Srbije, papriku iz Srbije, brasno iz Srbije, so iz Srbije...................i da vam dete jedino u razredu ne ide na ekskurziju u London sa svojim drugarima jer cena ekskurzije je cak 180 evra.
Daklem, poenta je o simulaciji nepostojeceg standarda i bogatstva gastarbajtera................da li je to duhovna hrana tih jadnika ?
Nisi ti u toku. U Srbiji nema vise pasulja, kazu da ga uvoze iz Egipta, a beli luk iz Kine
tako da je za te sto vole lavovi i tigrovi bolje da kupuju pasulj, kiseo kupus, beli luk u Lidlu ili Aldiju.
Ima cak i kora za pitu, ima i ajvar, ima sve. Slanina je takodje u Nemackoj mnogo jeftinija, zasto
bi neko uopste neko meso dovozio iz Srbije kad ovde ima izbor od A do SH.
Ti Milune drvis o nekim stvarima i pojavama koje su bile aktuelne pre, brat bratu, trijes godina.
Deca i unuci ovih gastarbajtera ne znaju vise srpski, nikad ga nisu ni znali, ne dolaze u Srbiju
jer bi im to bilo isto kao kada bi morali da idu u Bugarsku ili Albaniju, ima medju tom decom i jako uspesne
i pametne, lepe dece, vidi covek po prezimenima na televizoru, a vidi recimo i kada srpsko dete koje
je sa 14 godina doslo u Nemacku, nije znalo ni Dobar dan da kaze, danas sa svojih ceteres i kusur godina
dobija sve moguce knjizevne nagrade i ulazi u skolsku lektiru.
Srbi ( ili bivsi Jugoslevni jer su ti i Hrvati i Bosnjaci) jako su rado vidjeni i gosti i radnici i sugradjani.

Prvo treba da razlikujes gastarbajtere (goste radnike) od emigranata.
Drugo umesto da se tesis i seres gluposti bolje bi bilo da stisnes petlju i bezis ako mozes.
Dotle slusaj pesmu:

Daj te mi utehu

bio sam i tamo i zato imam ogromno iskustvo o "nasima" na zapadu. Rekoh, gastarbajteri racunaju na to da ih niko nemoze kontrolisati jer je zapad daleko, pa se zato tako i ponasaju................al ja sam ih ipak zaye.bao, otisao do njih i otkrio istinu o njima..................i sada to zelim svima u Srbiji predociti.
To ispiranje mozga o "zlatnom zapadu" a posebno filozofiju da se sa "lopatom i metlom" na zapadu postaje bogat i sposoban, treba okoncati i reci narodu da principi kapitalizma vaze kako u Srbiji tako i nemackoj. Ko je bedak u Srbiji ostace bedak i u Svajcarskoj, ko je sposoban i pametan, bice takav i u Srbiji i u Nemackoj. Da bi zaista uspeo u nemackoj i tamo treba da si clan vladajuce partije, da bi dobio rukovodece mesto u Banci mora da imas nekoga iz familije da te progura, da bi dobio kredite za sumnjive investicije, moras imati "svoje" ljude u Banci. U Minhenu ima 2000 arhitekti od kojih su 1900 vecno u minusu i zadovoljavaju se malim projektima dok kapitalne projekte finansijski podrzane od "Landesregierung" dobija te njih nekoliko koji slucajno nose ista prezimena kao i clanovi vlade , razni grofovi , plemici , cak potomci srednjovekovne elite.................
Zato ne kukajmo na Srbiju . Moramo shvatiti da smo mi obicni ljudi za elitu samo svinje.................U NEMACKOJ DOBRO UHRANJENE U SRBIJI LOSE UHRANJENE.

Back