Lady Gaga vs. Pink Floyd

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Transcendental

Buduća legenda
Poruka
29.502
ajde sad
ocu da mi kazhete
zashto je Pink Floyd bolji od Lady Gage
Ili
zashto je Lady Gaga bolja od Pink Floyda
ali nije ovo zaebancija, ocu ozbiljno, iako je poredjenje glupo zamislite neka 2 death metal benda gore i kao raspravljate koji je bolji, eto tako

Pink Floyd je bolji zbog stepena muzičkog kvaliteta, zbog uticaja koji je imao na celokupnu svetsku muzičku istoriju, zbog tekstova, zbog legendarnih umetnika koji su u njemu i koji su prošli kroz njega, zbog neverovatno kompleksnih rock psihodelia pesama... zbog mnogo čega, jednostavno. Lady Gaga je pevačica sa nekoliko hitova, uz koje gomila devojčica i veselih dečaka vrte kukovima u klubu. Tu nema kvaliteta, neke poruke, inovativnosti. Prosto, to je muzika koja se pravi za tržište, za jednu sezonu, nema nekih kreativnih ispoljavanja sposobnosti. Čista komercijala.

Pink Floyd je nešto drugo.

Pink Floyd je bolji zbog stepena muzičkog kvaliteta, zbog uticaja koji je imao na celokupnu svetsku muzičku istoriju, zbog tekstova, zbog legendarnih umetnika koji su u njemu i koji su prošli kroz njega, zbog neverovatno kompleksnih rock psihodelia pesama... zbog mnogo čega, jednostavno. Lady Gaga je pevačica sa nekoliko hitova, uz koje gomila devojčica i veselih dečaka vrte kukovima u klubu. Tu nema kvaliteta, neke poruke, inovativnosti. Prosto, to je muzika koja se pravi za tržište, nema nekih kreativnih ispoljavanja sposobnosti. Čista komercijala.

Pink Floyd je nešto drugo.

aha.

1)
Pink Floyd je bolji zbog stepena muzičkog kvaliteta

kako ga odredjujesh?
zbog neverovatno kompleksnih rock psihodelia pesama..

jel kompleksnost uslov?

Lady Gaga je pevačica sa nekoliko hitova, uz koje gomila devojčica i veselih dečaka vrte kukovima u klubu. Tu nema kvaliteta, neke poruke, inovativnosti.

kako odredjujesh kvalitet? Jel se kvalitet odredjuje porukom u pesmi? Shta je inovativnost?

Čista komercijala.

I "The Wall" je bio.

kako što?
vidiš da se nameračio na klinke, mogao je ladno da stavi ovo na temu teen problemi. :)

@kreptoman

Njaške gore nego moja malenkost u nekim trenucima. Volim Pink Floyd, mada mi je i Gaga ok, ne crkoh da dokažem da su i jedni i drugi nešto preterano kvalitetni.

mladje sladje reko sam ti X)

Nije stvar ocesh li il necesh da dokazhesh to, pitanje je da kad bi hteo kako bi, tj. jel bi uopshte mogao
Mogao sam ja gore da napishem i "Seka Aleksic vs. Led Zeppelin", isti djavo

aha.

1)

kako ga odredjujesh?

jel kompleksnost uslov?

kako odredjujesh kvalitet? Jel se kvalitet odredjuje porukom u pesmi? Shta je inovativnost?

I "The Wall" je bio.

Kreptomane, umesto što zalazimo u neke sasvim nepotrebne sfere, formulisaću ti to ovako:

-tada je komponovana brižljivo, sa nekom vizijom, tekstovi su pisani sa namerom, da pošalju poruku, ne kaže se uzalud "rock poezija". Ja imam negde knjižicu njihovih pesama, to je genijalno. Ne možeš da porediš Lejdi Gaginog "Alehandra" sa "The Wall", recimo. "The Wall" je poslao izuzetno jaku socijalnu poruku, osudu, kritiku, kako god, udario je na postojeće forme obrazovanja, na jedan segment društva, protiv sistema, protiv mašinerije. Kad pustiš neku Gaginu pesmu, šta čuješ? Poker fejs poker fejs maj poker fejs poker fejs. Ajde ne zezaj, keve ti... porediš "Emili" sa "Alehhandrom". Ti si lud. I svako ko to radi je lud.

-stepen kvaliteta odredjujem po inovativnosti, kompleksnosti muzike, po tekstovima, načinu pevanja, poruci koja se šalje kroz pesmu, po emocijama koje budi... prepozna se to... nadam se da si zadovoljan odgovorom...

To je kao da si pitao šta je bolje - EKV ili Funky G.

Valjda zato sto Pink Floyd imaju pjesme koji dan danas traju a ja licno ne vjerujem da ce neko slusati Pokerface negdje oko 2030....

Jest da je Lady Gaga jedna od najuspjesnjih pjevacica sadasnjosti jer dominira vec neko vrijeme stalno na Billboardu...i to mogu jednostavno objasniti...zena vise radi od drugih...tak ce vjerojatno opet s sljedecem albumu dominirati top ljestvice ali sto se tice pjesama...oni samo imaju potencijal za jednu sezonu..i nista vise......

Valjda zato sto Pink Floyd imaju pjesme koji dan danas traju a ja licno ne vjerujem da ce neko slusati Pokerface negdje oko 2030....

Jest da je Lady Gaga jedna od najuspjesnjih pjevacica sadasnjosti jer dominira vec neko vrijeme stalno na Billboardu...i to mogu jednostavno objasniti...zena vise radi od drugih...tak ce vjerojatno opet s sljedecem albumu dominirati top ljestvice ali sto se tice pjesama...oni samo imaju potencijal za jednu sezonu..i nista vise......

Baš tako, to se prepozna. A sa tinejdžerkama kojim je vrhunac muzike Lady Gaga i JK se ne bih nabedjivao uopšte. Who gives a fu.ck.

-stepen kvaliteta odredjujem po inovativnosti, kompleksnosti muzike, po tekstovima, načinu pevanja, poruci koja se šalje kroz pesmu, po emocijama koje budi... prepozna se to... nada se da si zadovoljan odgovorom...

1) inovativnost, shta je to?
2) zashto je kompleksnost bitna? Shto je pesma kompleksnija, kvalitetnija je? Zashto?
3) Zashto je bitan nachin pevanja? Ja znam dosta pesama za koje bih rekao da su dobre i sve sadrzhe razlichite stilove pevanja.
4) Jel pesma MORA da sadrzhi poruku da bi bila dobra?
5) Po emocijama koje budi...Pa pijanac na venchanju kad slusha pevaljku ima udar emocija istog intenziteta k'o ti kad slushash Floyde. Zbog chega je on drugachiji?

nada se da si zadovoljan odgovorom...

jesam ako svi jesu. Ali ovako lichno da me pitash, jok :)

Ti to ne znash. I jel kvalitet muzike mozhe i SME biti odredjen time shto ce NEKO tu pesmu pamtiti 20 godina kasnije? NEKO ce mozhda i nju pamtiti. Ti to ne znash :)

Ja ovde pokushavam da dodjem do nekakvog chvrstog dokaza kvaliteta. Jel je sve shto je zapamceno kvalitetno? I ako je tako, jel sve zapamceno jer je kvalitetno, ili je kvalitetno jer je zapamceno? A ako je ovo prvo, kako bi definisao kvalitet istog?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back