Lada X-Ray - ovo ima da se prodaje ko ludo

Тихи

Starosedelac
Banovan
Poruka
184.243
Lada X Ray - novi niskobudžetni krosover

AvtoVAZ je predstavio produkcijsku verziju novog krosovera. Serijska proizvodnja modela X Ray počeće polovinom decembra, a automobil će se pojaviti na ruskom tržištu u februaru 2016.

2141592344563dba857bc8a628813414_v4_big.jpg

Lada X Ray vizuelno se ne razlikuje od koncepta koji je prikazan 2014. na sajmu automobila u Moskvi.

Dizajn potpisuje Stiv Matin (radio za Mercedes i Volvo), koga je ruski proizvođač angažovao 2011. godine sa ciljem da modernizuje izgled budućih Lada.

129770777563db93b840dd081582654_v4_big.jpg

Kao rezultat te saradnje nastala je Lada Vesta, a kao drugi serijski model - krosover X Ray.

AvtoVAZ je saopštio da je X Ray baziran na B0 mehaničkoj platformi poju je razvio Renault-Nissan.

1279186328563db93bd2ab2295597292_v4_big.jpg

Na raspolaganju su tri benzinska motor, od koji je najslabiji 1.6 litarski agregat sa 106 ks (78 kW).

Nešto jači benzinac iste zapremine proizvodi 114 ks (84 kW), dok je u vrhu ponude 1.8 litarski motor sa 122 ks (90 kW). Manuelni menjač je dostupan kao standard, a u ponudi je i opcioni automatik.

1038501537563db93bf248f016823962_v4_big.jpg

AvtoVAZ je već proizveo probnu seriju od 200 vozila. U toj kompaniji kažu da je nivo lokalizacije proizvodnje za sada manji od 70 odsto, ali će se vremenom povećavati.

Cena još uvek nije precizirana, ali planirano je da X Ray u Rusiji košta manje od 600.000 rubalja (oko 8.700 evra), rekao je predsednik upravnog odbora AvtoVaza, Bu Anderson.

1613759247563db9825eb6b995814696_v4_big.jpg

Rusi planiraju da X Ray kasnije ponude i na evropskom tržištu, pa će ovaj automobil u 2016. biti podvrgnut EuroNCAP testu bezbednosti.

Proizvođač je saopštio da očekuje najmanje tri zvezdice na testu, od maksimalnih pet.

Izvor: B92, Tanjug

http://www.b92.net/automobili/vesti.php?yyyy=2015&mm=11&nav_id=1060292

Ovo ce se po ceni od 8.700 evra prodavati kao ludo.

Auto je dizajnom jako slican Volvo XC60 sto nije ni cudo jer im je Ladu X-Ray dizajnirao isti covek koji je radio na dizajnu Volva i Mercedesa.

Lada koraca stopama KIA-e.

- - - - - - - - - -

auto je prakticno na istoj platformi kao Dacia Duster. Samo je lepsi i kostace manje.

8700 je cena za Rusiju za osnovni nivo opreme,sa carinom i pdv-om ovde će otići preko deset hiljada + još za pristojan nivo opreme a onda već imamo daciu duster,renault captur i suzuki vitaru koje su sve redom lepše vizuelno(jeste stvar ukusa ali mislim da je realno ružan na nivou s-crossa) i već su na tržištu u tom rangu 10-15.000.
Teško da će napraviti neki naročiti bum na tržištu.

Poslednja izmena:
8700 je cena za Rusiju za osnovni nivo opreme,sa carinom i pdv-om ovde će otići preko deset hiljada + još za pristojan nivo opreme a onda već imamo daciu duster,renault captur i suzuki vitaru koje su sve redom lepše vizuelno(jeste stvar ukusa ali mislim da je realno ružan na nivou s-crossa) i već su na tržištu u tom rangu 10-15.000.
Teško da će napraviti neki naročiti bum na tržištu.

pa i u Rusiji imas PDV . Tako da ce sa PDV-om cena biti ista manje vise za razliku troskova transporta marzu prodavca

Eto moze da izadje na 10.000 ne vise od toga tesko.

- - - - - - - - - -

Nisu ruzna kola uopste.

- - - - - - - - - -

Dobro opet to je stvar ukusa...

dizajn je jako lep neki spoj Honde CR-V i Volvo XC60

Lep auto mada mi je leša ona Lada Vesta. U svakom slučaju, Lada je postala ozbiljna firma. Pre bih ovo uzeo nego recimo Dačiju ili Fiat 500L ( nije krosover ali meni je najpre u toj kategoriji).

Ipak ima tu neku istočnoevropsku ružnoću

Čini ti se jer je beo.
Bela je boja smrt za lepotu bilo kog auta.

Dobra je samo kad hoćeš da prođeš 400-500e jeftinije ( tolika je uglavnom doplata za lepše ili metalik boje).

Ukus je ralativna stvar...

Ne zaboravi Tihi maržu naših uvoznika,troškove uvoza i carine. Nema skoro nikakve šanse da ponove rusku cenu...opet to je osnovni nivo opreme...,a od toga mnogo zavisi šta je uključeno u to koliko će biti zanimljiv. Dačija je 9900 najniža.

Capture je meni ubedljivo najlepši u toj klasi i cenovnom rangu. Vitara mi je ok tek kad pređe u elegance nivo jer klot je užas a to je 15000....dakle ostaće lada-duster 1:1 za oko desetak hiljada klot u naj-budžetskoj varijanti crossovera i s-cross koji je ubedljivo najružniji.

Ja bih pre odustao od crossovera nego išao na tu opciju...ali dobro. Sve u svemu ne očekujem nikakvo spektakularno pomeranje nas tržištu,jedino da molim Boga da makar obore cenu ova dva koja merkam :lol:

Ukus je ralativna stvar...

Ne zaboravi Tihi maržu naših uvoznika,troškove uvoza i carine. Nema skoro nikakve šanse da ponove rusku cenu...opet to je osnovni nivo opreme...,a od toga mnogo zavisi šta je uključeno u to koliko će biti zanimljiv. Dačija je 9900 najniža.

Ja gotivim komša Rumune i cenim ih i ali Dačija - ne hvala.
Imali smo ih u firmi ( Logane) nove novcate - qjcu ne valjaju ( motori su im dobri. na loganu i menjači - i tu je kraj, sve ostalo se raspada, krivi i puca na dodir).

za Dačiu Daster su nemački novinari obavili test. Provozali je valja 30 000km i na kraju objavili listu zamenjenih delova. Poduža lista a zapamtio sam jedno - ceo menjač nov a manje od 30k pregazila !

Ova Lada ne može da bude u toj kategoriji niti lošija od nje pa da je hbš

Zar Stiv Martin nije glumac komicar?:hahaha:
Sa ruskim motorom ce da kosta oko 10k a sa japanskim i jos kad se nakarika oprema ce da bude bar 13k a za te pare imaju da se uzmu zapadni modeli koji su sigurniji jer 3 zvezdice na testu nam samo govori da je to auto nizeg ranga.

Vitara i Capture imaju 5 na EURONCAP
U toj priči kao što rekoh debelo zaostaju,ako ne nađu način da ga spuste ispod 10 a do 12 max sa full opremom ili 13 sa 4wd ako uopšte imaju opciju...teško da mogu da konkurišu onim modelima koje sam naveo.

Mocice ova Lada da bude konkurentna ako im osnovna oprema bude bogatija od ostalih. Ako udju sa klotarom u cenovni rang od 10k eura, mislim da ce se udaviti. Opet, pricamo napamet jer ne znamo koliko ce kod nas kostati. Mozda cemo imati beneficije prilikom uvoza i carine kao sto imaju Rusi za nas Fiat.

Mene sa strane pa cak i zadnji deo podsecaju na Pug-a 3008. Meni se generalno dopada i ova i Vesta, ovako na slici. Ocekujem da ce unutra biti klasican plastikar, ona kruta naizgled jeftina plastika sto imas osecaj da ce puci kad predjes preko rupe. Ali cena diktira kakvi se materijali koriste.
Na kraju krajeva, nista dok taj auto ne pocne da se koristi. Pouzdanost je ono sto je najbitnije a to nikako ne mozemo znati dok ne pocne da se vozi.

Zar Stiv Martin nije glumac komicar?:hahaha:
Sa ruskim motorom ce da kosta oko 10k a sa japanskim i jos kad se nakarika oprema ce da bude bar 13k a za te pare imaju da se uzmu zapadni modeli koji su sigurniji jer 3 zvezdice na testu nam samo govori da je to auto nizeg ranga.

Stiv MarTin jeste ali Stiv MARIN nije.

Neću ti se smejati jer neznanje i brzopletost nisu smešni

- - - - - - - - - -

Vitara i Capture imaju 5 na EURONCAP
U toj priči kao što rekoh debelo zaostaju,ako ne nađu način da ga spuste ispod 10 a do 12 max sa full opremom ili 13 sa 4wd ako uopšte imaju opciju...teško da mogu da konkurišu onim modelima koje sam naveo.

Ovo je oficijelna stranica NCAP:
http://www.euroncap.com/en

Nigde nema rezultata testiranja Lade. Možeš li ti da ih nađeš ?

Stiv MarTin jeste ali Stiv MARIN nije.

Neću ti se smejati jer neznanje i brzopletost nisu smešni

- - - - - - - - - -

Ovo je oficijelna stranica NCAP:
http://www.euroncap.com/en

Nigde nema rezultata testiranja Lade. Možeš li ti da ih nađeš ?

Još nisu uradili test ali iz uvodnog posta:

"Proizvođač je saopštio da očekuje najmanje tri zvezdice na testu, od maksimalnih pet."

dizajn auto je radio covek koji je radio za Mercedes i Volvo koji su premium marke al neki opet kazu "ovo bre nista ne valja ruzan auto" :lol:

A da vide gomno na putu sa Mercedesovim znakom rekli bi WOW vrh je...

To samo pokazuje da za mnoge ljude dizajn kao dizajn uopste nije bitan vec samo znacka na haubi....

Npr ovi sto se odusevljavaju Mercedesima Audijima i BMW-ovima ne znaju na primer da na ogromnoj vecini izbora za najbolji industrijski dizajn automobila redovno pobedjuje KIA

Bivsi dizajner Audija je sad head chief dizajna KIA-e. Peter Schreyer nemac.

I kako mozes da kazes npr da ti se svidja Audi B8 npr a ne svidja ti se KIA kad je i jedan i drugi auto radio isti covek ?

- - - - - - - - - -

Jel ovaj auto u klasi naseg Fiata?

nije. Ovo je auto u klasi Nissan Juke(Joke) , Dacia Duster, Renault Captur, Suzuki Vitara Honda HR-V .

Sa najnizom cenom u klasi i to ubedljivo.

Za te pare verovatno nema elektricne podizace stakala,nema klimu,unutra plastika ona najgora,ja tvrdim da nov auto ispod 10000 eura ne moze da bude dobar,licno mislim da je bolje te pare dati za neki par godina star polovnjak koji je za klasu ili dve visi.Mislim da se vecina kaje kad kupi neki nov auto koji kosta oko 10ak hiljada,jer tek kad pocnu da ga koriste vide sta sve takvom autu nedostaje.

Napred me malo podseća na Dačiju Sandero, a pozadi ima baš Volvo šmek. Enterijer izgleda lepo, videćemo u stvarnosti koje materijale će izabrati.

U svakom slučaju, čestitke za Ruse, očigledno da nema napretka dok ne dođe zapadni dizajner. :lol: U svakom slučaju, dobar potez.

Back