Lada Vesta - ruska a svetska

Koliko sam na brzinu video Lada je od Tipa malo jeftinija, a ima malo bolju opremu i jači motor. Kod motora je međutim problem to što je u ponudi samo jedan jedini, dok recimo u Tipu možete birati 4, uz napomenu da oni koji nisu onaj osnovni nisu malo nego mnogo skuplji od Veste.

Uzgred, na onom sajmu je Lada skoro jedina dovela nove automobile. Evo njihovog štanda:

P90922-104137.jpg

Zapravo ime jeste veoma važno. Da li bi Dacija i Škoda uspeli da nisu iza sebe imali jaka i proverena imena? Teško.
Dacia jest uspela al i dalje je sirotinjski brend i zavise od Renoa. Licno ne bih uzeo Daciju nikad da se bavim bilo kakvim privatnim biznisom gde je minimim imidza bitan (advokatura, zdravstvo...), generalno, auto za stedise. Za 1000-1500€ vise se moze na akcijama uhvatiti bilo koji drugi automobil koji ce kasnije lagano i po znatno vecoj ceni da sw proda, nego Dacija. Koja tu vrednost gubi samo zbog brenda.
Skoda je druga prica.

Ma da ali treba napraviti mrežu prodaje a to nije lako.. Pitao sam jednog koji drzi Hyundai , Mazdu i Fiat.. Rekoh mu što ne uzmes Ladu oni novi modeli pod Renaultom sigurno će se prodati bar u par hiljada komada a bit ces jedini to ti je bolje od MAZDE koja ima 4-5 % tržišta a koje morate da delite vas 100 zastupnika.. Rece mi čovek ma jok nije samo do toga tu ima i isporuka, garancija, reklamscija, delova i mngo toga što jedna ozbiljna fabrika nudi a to Lada nije.. Tako da verovatno će da idu na domaće tržište i na Aziju ali i to je dovoljno za sada..

Back