Lada Vesta - ruska a svetska

BGHighlander

Veoma poznat
Banovan
Poruka
13.385
2ro6uj4.jpg

http://rs.sputniknews.com/ekonomija...vesta-karakteristike-izvoz.html#ixzz3pxjnl89Z
Лада веста— руска, а светска

Јована Вукотић

Руски председник Владимир Путин је недавно у друштву Бу Андерсона, шефа компаније „АвтоВАЗ“, тестирао њихово ново возило у Сочију. На челу успешног пројекта „лада веста“ стоји Рускиња Кристина Дубињина, а дизајн возила је радио Британац Стив Матин, који је раније био аутор многих „Мерцедесових“ и „Волво модела“.

Својевремено су се многи жалили на спољашњи изглед и унутрашњи дизајн аутомобила које је производио „АвтоВАЗ“. Али, са овим аутомобилом, то није случај.

„Пред нама је нова ’лада веста‘, потпуно новог дизајна, делом Стива Матина, који је раније био дизајнер модела попут ’Мерцедеса‘ С-класе, као и М-, А-, Р-, СЛ — и СЛР класе, али и Волво С60 и Икс С60“, каже за Радио Спутњик Андреј Чепељев, уредник руског интернет магазина „Колеса.ру“.
Стога се руководство компаније нада да ће управо нови изглед допринети визуелном идентитету овог возила. Иначе, модерним пројектом управља млада али јака жена — Кристина Дубињина, која је за магазин изјавила да је имала подршку својих сарадника.
„Како каже председник Андерсон, имамо у тиму и старије колеге са великим искуством, као и младе који буквално горе од мотивације“, искрена је Дубињина.
Техничке карактеристике
Потпуно нова механичка платформа је плод заједничког рада са контрукторима „Рено—Нисан“ групације. Аутомобил има оригинално предње вешање полуге у Ел-облику. Унутрашњост аутомобила је обложена квалитетним материјалима. Предвиђен је висок ниво акустичне изолације. Већ најосновнији модел имаће систем АБС, ЕСП, ЕБД.
„Веста“ ће се у почетку производити у два основна вида: лимузина и хечбек. Дужина „лада веста“ лимузине износи 4410 мм, а хечбека 4250 мм. Што се тиче висине, ширине и међуосовинског растојања, димензије су следеће 1497мм, 1764мм, 2635 мм. Предвиђена максимална брзина „веста“ лимузиине неће превазилазити 185 км/час, а убрзање од 0 до 100км/час овај аутомобил може да развије за 10,3 секунде.

Што се тиче безбедности, нова „лада веста“ може да конкурише многим лидерима на тржишту у својој класи. У скупљим варијантама биће до четири ваздушна јастука, док се за моделе са нешто скромнијом опремом предвиђа јастук мање.
Дакле, предвиђена су три основна вида опреме: основни — класик, нешто побољшани — комфор и најскупљи — лукс. Ова основна три вида ће имати своје подтипове, биће их укупно 12. Појединости у вези са опремом за сада до краја нису познате, а оно што се зна је да ће већ најосновнији класик-тип имати специјалну опцију заштите ЕРА-ГЛОНАСС. У случаја крађе, сигнал ће бити послат надлежној служби обезбеђења. „Весту“ је такође могуће пратити уколико доспе у руке лопова.
Одређене варијанте опреме имаће и регулатор висине седишта за возача. Постоји могућност грејања седишта, свих стакала и ретровизора. Ту ће бити и напредни мултимедијални систем, као и сензор за паркирање. Високотехнолошка достигнућа уграђена у овај аутомобил омогућавају даљинско паљење мотора, као и блокаду врата.
Након „Фијатове“, нова „Рено—Нисан“ ера „Ладе“
Прва „лада ВАЗ-2101“, произведена 1970. године, заправо је прерађени модел „Фијат 124”. На основу овог модела прављени су и следећи од модели, од „ладе 2102“, све до „ладе 2107“.
„Последња ’лада ВАЗ-2107‘ сишла је са производне траке фабрике ’АвтоВАЗ‘ 2012. године, зато се може рећи да је ’Фијатова‘ ера ’Ладе‘ трајала 42 године“, закључује уредник руског портала „Каљеса“.

И данас се сарадња „ВАЗ-а“ са светским ауто-компанијама наставља. Па су тако основе возила „ВАЗ-а“ и „Рено—Нисана“ практично исте (пример је „лада ларгуз“, руска верзија „дачије логан“). Основе возила „Лада“ користе се за два модела „датсун“ за руско тржиште („ондо“ и „мидо“).
„Руска ауто-индустрија је одувек тесно сарађивала са европском, па су тако европски делови и данас уграђени у руска возила. Стога се може рећи да ’лада веста‘ у потпуности може да конкурише европским и азијским возилима у својој класи“, додаје Чепељев.
Извозни потенцијал
Што се тиче планова за извоз, за сада се „ВАЗ“ није тим поводом званично огласио, иако је потпуно јасно да такве намере постоје. Нема сумње да ће овај аутомобил бити тражен на европском тржишту. Неопходно је разрадити дилерску мрежу. Такође, требало би имати у виду да сада влада огромно интересовање за „весту“ на руском тржишту и јасно је да се путем продаје прво домаћим купцима може зарадити капитал који би се даље уложио у експанзију на Запад.
За даљи раст популарности „ладе весте“ на Западу важна околност је подударање интереса са партнерима, јер и „Рено—Нисан“ радо тргује са сопственим моделима овог сегмента. У Европи се тако продају модели „дачије“.
„Зато је могуће да они неће бити превише срећни због појаве јаког конкурента иако су и сами много новца уложили у ’АвтоВАЗ‘“, сумњичав је Андреј Чепељев.
Ко је човек који је „Лади“ вратио стари сјај
Педесетрогодишњи Бу Андерсон је дипломац шведске војне академије, касније је завршио студије пословне администрације на Стокхолмском универзитету, а потом и програм високог менаџмента на Харварду. Каријеру у аутомобислкој индустрији он је почео 1987. године, у време када је „Џенерал моторс“ сарађивао са шведском компанијом „Сааб“.

У јуну 2009. године Андерсон је постао саветник руског бизнисмена Олега Дерипаске за питања развоја аутомобилске индустрије, а исте године је стао и на чело руске фирме „Газ“. Четрири године касније, Савет директора групе „АвтоВАЗ“, поставио је Андерсона за председника савета. На ту дужност Швеђанин је ступио 13. јануара 2014.године и од онда се он налази и на позицији председника управног одбора компаније „АвтоВАЗ“.
Андерсон је недавно изјавио да је „веста“ — „плод рада руских инжењера-конструктора и руских радника који га склапају. Ово је квалитетан аутомобил који омогућава висок степен безбедности и има одличне перформансе с обзиром на руску климу и услове на путевима“.

****************************************************************************************************************************

Koga mrzi da čita ceo članak - fotke i osnovne informacije:

34o1w8p.jpg
8ze8us.jpg

xlmjch.jpg
65sig0.jpg

Proizvođač Lada, AvtoVAZ
Proizvodnja 2015. –

Karoserija 4 vrata – sedan; 5 vrata – hečbek, karavan
Motor benzin 1.6 cm3 ( 114 Ks) Nisan; ruski 1.6 benzin motori od 87 i 106 Ks
Stepen prenosa 5 stepeni (manuelni)

Međuosovinsko rastojanje 2635 mm
Dužina 4410 mm
Širina 1765 mm
Visina 1497 mm
Dizajner Stiv Matin ( Mercedesov dizajner )

Cena 5200 - 7 600 evra ( ?? )

Коначно! Толико неограничених ресурса и стручног кадра а тек сад новитети.
Прво Јотафон 2, сад Лада Веста, одличан (најбољи) програм теренаца..
Још када војно поразе Запада у предстојећем сукобу па кад инплементирају војне технологије у цивилну индустрију, па патријархалне и породичне вредности у друштву.. милина! ;)

Коначно! Толико неограничених ресурса и стручног кадра а тек сад новитети.
Прво Јотафон 2, сад Лада Веста, одличан (најбољи) програм теренаца..
Још када војно поразе Запада у предстојећем сукобу па кад инплементирају војне технологије у цивилну индустрију, па патријархалне и породичне вредности у друштву.. милина! ;)

Vala baš.

Ima svaka Lada da bude opremljena PVO sistemom. Sa dodatnom opremeom biće opremljene i kupolom sa Armate :lol:

Šalu na stranu, Rusi se konačno pokazali. Imaju sve bolje proizvode, naučili šta je reklama i informacioni rat, dizajn sve bolji...biju na svim frintovima :kpozdrav:

To je losa kopija Chevroleta Cruze......Rusi skoro nece napraviti dobar auto....

Svi danas liče, kao nikad pre. Ko zna koliko ih je na istu foru, ovaj prvi kojeg se setih:

2503vp3.jpg

..ali je ruski auto lepši od oba a za Ševrolet si se zahebo - its a junk. Novija američka kola imaju najveći procenat kineskih delova od svih auta na tržištu.

Vidi Ladu što je lepa:

24lqys8.jpg

To je losa kopija Chevroleta Cruze......Rusi skoro nece napraviti dobar auto....

7lh-2012-C.jpg

Oni imaju kvalitet, ali nemaju dizajn !

Znaš li po kom je časovniku odbrojavano vreme prilikom poletanje Gagarina ?
Hoćeš pola - pola ili pomoć prijatelja ?

Nije "Omega", nije "Šafhauzen", nije "Lonžin", nije "Patek Filip", ni "Rolex" nije....

Srećno poleće i srećno sleće....
A, sat liči na slanik u kafani kod "Race" u Boleču...!

Oni imaju kvalitet, ali nemaju dizajn !

Sad imaju i dizajn ;)
Lepo plate mazalo koje je radilo za Mercedes da malo crtka i eto i to pitanje rešeno ;)

- - - - - - - - - -

I ne mogu da se načudim - ova lepota za 5-7 000 evra ??

24lqys8.jpg
[/QUOTE]

Čitam po forumima da je enterijer veoma kvalitetan a o izdržljivim ruskim i sofisticiranim japanskim motorima ne treba ni polemisati.

Ima i neka originalna "L" vešanja ( valja latinično L ) , kažu da je dobra fora

Sad imaju i dizajn ;)
Lepo plate mazalo koje je radilo za Mercedes da malo crtka i eto i to pitanje rešeno ;)

- - - - - - - - - -

I ne mogu da se načudim - ova lepota za 5-7 000 evra ??

24lqys8.jpg

Čitam po forumima da je enterijer veoma kvalitetan a o izdržljivim ruskim i sofisticiranim japanskim motorima ne treba ni polemisati.

Ima i neka originalna "L" vešanja ( valja latinično L ) , kažu da je dobra fora[/QUOTE]

Gledao u Moskvi.
Zima.
32 u minusu.
Moskovski bulevari zakrčeni evropskim i japanskim vozilima.
Ni da maknu.
Zakovali.
Ko Hitlerova ratna tehnika.
A, okolo "zuje" "Moskviči" i "Lade"...
Poput ringišpila !

E, moj brajko...
Na Rusima će mnogima pući zubna proteza....!

Ne znam koliko vas se seca revolucije u proizvodnji automobila kad se pojavio Aleko.
Robotizovana proizvodnja gde je covek veoma malo ucestvovao,nova generacija automobila,pa ovo pa ono.... i na kraju je bilo: Aleko nece daleko.
Rusi bas nikad nisu imali neki auto da kazes da je to kvalitet.
To sto imaju Nivu koja je popularna za ove sto idu da love i pecaju je samo prevozno sredstvo ali kvalitet nije sigurno.

mislim da ce auto biti veoma prodavan jer je veoma lep ima dobru opremu i imace verovatno najnizu cenu na trzistu u rangu Dacia Logan

Ja licno bih ga kupio

Motor japanski , plastika unutra kažu kvalitetna...još ako je karoserija pocinkovana ( čak i Punto/Zastava10 imaju cinkovanu ) - tu većih problema ne može da bude.

Kompjuter možda... ali nov auto po ceni izakanog svapskog polovnjaka sa vracenim cajgerom - ma idi. Idila

A sta ti to znaci "svapske" polovnjake?
Jel mislis na drzavu ili na nemacke automobile?
Po tebi izgleda ne postoje italijanski polovnjaci pa holandski polovnjaci pa belgijski polovnjaci itd. i td.
Ili izgleda da se po tebi kola ne uvoze ni iz jedne druge drzave?

- - - - - - - - - -

Mogu misliti kako ce se autolimari obradovati kad vide ove krivine na vratima i blatobranima.
Ima da bude rad skuplji duplo od normalnih i obicnih automobila.

Ne znam koliko vas se seca revolucije u proizvodnji automobila kad se pojavio Aleko.
Robotizovana proizvodnja gde je covek veoma malo ucestvovao,nova generacija automobila,pa ovo pa ono.... i na kraju je bilo: Aleko nece daleko.
Rusi bas nikad nisu imali neki auto da kazes da je to kvalitet.
To sto imaju Nivu koja je popularna za ove sto idu da love i pecaju je samo prevozno sredstvo ali kvalitet nije sigurno.

NIVA je auto VEOMA LOSEG KVALITETA, ja sam je imao dok sam radio u firmi.

Stalno joj je neki klinac falio.

Na Zapadu Nive uopste ne postoje.

Ili ih barem ja nikada nisam video.

NIVA je auto VEOMA LOSEG KVALITETA, ja sam je imao dok sam radio u firmi.

Stalno joj je neki klinac falio.

Na Zapadu Nive uopste ne postoje.

Ili ih barem ja nikada nisam video.

Netacno

Lada Niva se prodaje sirom sveta cak i u Australiji i Americi

http://jalopnik.com/great-news-you-guys-the-lada-niva-is-here-to-stay-1598622801

Da nije neki kvalitet - tacno je , ali od Nive nema jeftiniji terenski auto . Niva inace ima izvanredne terenske sposobnosti u rangu i do 10 puta skupljih terenaca.

Netacno

Lada Niva se prodaje sirom sveta cak i u Australiji i Americi

http://jalopnik.com/great-news-you-guys-the-lada-niva-is-here-to-stay-1598622801

Da nije neki kvalitet - tacno je , ali od Nive nema jeftiniji terenski auto . Niva inace ima izvanredne terenske sposobnosti u rangu i do 10 puta skupljih terenaca.

Vozio sam 5 godina Nivu, pa su mi poznati svi njeni "kvaliteti".

- - - - - - - - - -

Prodaje se znaci Niva i tamo kad tebi odgovara da se prodaje a kazes da se VW prodaje samo u Evropi.:D
Prodaje se naravno samo u dva primerka godisnje i to kad naleti neka budala da je kupi.

Bas tako.

I)ma jos jedno pitanje: koliko ta nova Lada trosi benzina?

Poznato je da su sva ruska vozila OGROMNI POTROSACI GORIVA I ZAGADJIVACI VAZDUHA?

Vozio sam 5 godina Nivu, pa su mi poznati svi njeni "kvaliteti".

- - - - - - - - - -

Bas tako.

I)ma jos jedno pitanje: koliko ta nova Lada trosi benzina?

Poznato je da su sva ruska vozila OGROMNI POTROSACI GORIVA I ZAGADJIVACI VAZDUHA?

Manji zagađivači od američkih ;)

Lada Vesta dolazi sa 1,6 benziskim motorima u ruskoj i japanskoj verziji. Verovatno oko 6-7L/100km . Za auto te veličine sasvim ok

Auto jos nije ni stigao a vidim da se zna koliko trosi.:D
I aj se kladimo da ce verzija sa ruskim motorom da kosta ovoliko koliko spominjete a sa nissanovim motorom ce da kosta oko 8500-9000.
Otud logika da se pojavljuje u istoj kubikazi sa dva motora.

Back