Labrador retriver

• Začetnik teme Začetnik teme keconi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
E da, sinoc smo ga merili, i imao je skoro 5 kg, znaci za manje od nedelje se ugojio skoro kilogram, da li je to u redu? :D On samo jede i jede i jede :D Ponekad izgleda kao da je progutao loptu :D Ciscen je od parazita...

Jaojjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj , evo opet zaboravim da napisem sve :rumenko: izvinjavam se ako je to protiv pravila foruma ako pisem post za postom... Jesmo mimi;s mom, probali smo sa kukanje, cvilenjem ali nista :D gricka non-stop i pravi se da nas ne cuje :mrgreen:

Onda vam ne preostaje nista drugo, nego da ga disciplinujete kako bi i mama u leglu, za kozu na grebenu uz malo cimanja dok se ne smiri.

Neki od praskova protiv vasaka za decu bi bio OK, trebalo bi toga da ima u humanim apotekama, ali samo ako je bezbedan za decu. I dobro ga iscetkajte posle toga. A kad se ukaze prilika za put negde gde su bolje opremljeni, ima na podforumu Pomoc, savet, nega tema o parazitima.

mali je presladak,kako se zove?

a to sto gricka malo trpite to jos neki mesec i posle ce prestati.
on se tako igra i svrbe ga zubi.
kad mu se budu izmenjali bice bolje ;).

inace kad te gricne probaj kazi prstom da ga udaris po njuski ne jako i reci glasno NE i skloni ga od sebe ili mu daj igrackicu ;)

E da, sinoc smo ga merili, i imao je skoro 5 kg, znaci za manje od nedelje se ugojio skoro kilogram, da li je to u redu? :D On samo jede i jede i jede :D Ponekad izgleda kao da je progutao loptu :D Ciscen je od parazita...

nemoj te ga previse nagojiti,ne valja za noge koje mu se sad razvijaju i rastu.
hranite ga po tabeli.
sto se mene tice moj pas jede sve ne bira i mnogo je halapljiv
ps: ko je video zna o cemu pricam :D.

danas joj dao jedan covek grisinu na semaforu ,a ona samo skocila i zgrabila covek se uplasio :hahaha:

Hvala vam jocikakg i mimi's mom na savetima. Sto se tice buva pokusacu sa tim praskom, nista mi drugo ne preostaje. Danas je primio prvu vakcinu, bio je bas hrabar :super: DA je halapljiv, e boga mi jeste :D Jede koliko mu dajes, eventualno poneki dan ne jede mnogo, valjda ne moze vise da izdrzi :zcepanje:
Nastavicemo sa tim disciplinskim, nadam se da cemo polako rijesiti problem...

Evo da javim sto se tice disciplinskih, ne znam ali meni se cini da kada ga protresem on se iznervira i ode da se istresa nad njegovom plisanom igrackom, i onda rezi dok je grize :(
Ne znam, znam da ne moze stene u ovom dobu da bude agresivno, samo me zanima zbog cega rezi kad se igra, ne pokazuje on zube kada rezi vec samo ispusta zvuk,i tako ja hocu da mu uzmem igracku i on je drzi, stegne zube, ne da igracku i onda nastavi da ispusta taj zvuk :neutral:

Ljudi sad stvarno pomoc, situacija je jos gora, disciplinske ili ne umijem da izvedem ili ne djeluju, on gricka I dalje, nenormalno. Najveci problem je sto mama misli da je opasan, ne moze da shvati da je to prolazna faza i da nijedno stene u ovoj dobi ne moze da pokaze agresivnost I onda se iznervira I udari ga papucom, nakon toga on pomahnita, ujeda jos vise sve sto naidje. Rekla sam joj da ga ne udara ali ona se plasi da nije opasan, pobegne I kao kaze ‘on je agresivan, ako ovako nastavi ne mozemo da ga drzimo vise, uzela si psa koji je opasan, ovo nije normalno’… Inace ga puno voli kada ne ujeda, a I on nju, samo je strah. Sta da radim?:dash:

Vidim da ova tema nije aktivna, ali svejedno ću pokušati naći savjet.

Ovako. Imam štene labradora, stariji nešto više od 6 mjeseci. Odbija hranu. Bolestan nije, razigran je, živahan i ima teka; kruh će pojest bez problema, dentastix kad vidi poludi. Hranim ga suhom hranom. Prije bi se veselio kao lud kad bi vidio da mu pripremam hranu, sada ništa. Jučer sam ga hranio kao malu bebu, malo po malo mi je jeo iz ruke - davao sam mu naredbu i kada ju on odradi, onda bi pojeo ono što sam imao u šaci; sam neće jest ili čak i krene jest, ali ni pola neće dovršiti. Promijenio sam vrstu hrane tri puta i dalje ista stvar. No, kada mi ukućani doma jedemo za stolom, sjedi i žica pogledom; dakle našu hranu hoće jest. Odlučio sam sada da mu se ni mrvica sa stola više ne daje.

Je li moguće da protestira jer je probao ljudsku hranu, pa vidi da ima nešto bolje? Je li možda problem promjena godišnjeg doba? Ima li itko kakva iskustva?

Labradori su inače proždrljive pasmine, pa mi je to sve skupa čudno.

Poslednja izmena:
kupio sam stene labradora staro osam nedelja. Doneo sam ga kuci pre dva dana. jako je tih i nece da napusti prostoriju u kojoj je bez obzira da li smo svi izasli. Prvu noc je proveo u nasoj sobi koja je jako mala . Nisam uspeo ni sa hranom da ga izmamim iz sobe. Dodje do praga i to je to. Sledecu noc kao i ceo dan je proveo na terasi koja je prilicno velika( odneo sam ga do nje). Ponasao se isto.Seta samo po terasi i kada mi udjemo on dodje do ulaska u stan i ne ide dalje.Ceo dan su vrata bila otvorena ali nije usao ni jednom. Isto sam pokusavao hranom da ga uvedem ali kao da se plasi da predje prag. Po terasi se ponasa normalno. Igra se sa igrackama i ukucanima. Nuzdu je vrsio na peleni posle par promasaja ali je vrlo brzo skapirao mesto za to. Danas sam ponovo pokusao da ga izvedem na terasu pored naseg stana. Takozvanu zajednicku.Nisam uspeo. Morao sam da ga odnesem. Ista prica. Nije hteo ni iz nje da izadje. Morao sam nazad da ga prenesem. Jos nije vakcinisan pa ne znam da li je to normalno ponasanje jer bukvalno je u jednom prostoru u koj ga spustis i nema zelju da iz njega izadje. Prilazi nam normalno, mazi se, bude prilicno veseo kada ga iziritiras nekom igrackom. Mota se oko nogu . Sladak je. Ne znam sta da radim. Ima li neko neki savet

Kao prvo - pravac kod veterinara, pregled i vakcina, ako nemaš potvrdu da je primio prvu vakcinu i naravno čipovanje....kod veterinara ga nosi u naručju, nemoj da ima bliski kontakt sa drugim psima , može da pokupi nešto....isto ga i nemoj izvoditi dok ne dobije revakcinu, pošto prva vakcina još ne obezbedjuje puni imunitet... ako nemaš dokument kada je oštenjen, vet može da proceni da li je stvarno 2 meseca ili manje...a on je odvojen od legla i majke, sve mu je novo, treba nekoliko dana i strpljenja da se oslobodi...srećno i uživajte u druženju, to su divni psi...

Back