LA LINGUA ITALIANA

Zanima me da li je pametno upisivati italijanski? Da li su ljubav i talenat dovoljni da se nadje pristojan posao po diplomiranju?? :D
Smatram da svako treba da studira ono šta voli i u čemu se nalazi...
Mislim da je danas teško naći posao sa svakim fakultetom ako nema neko da te pogura.
Moj savet ti je da ga upišeš ako voliš ;)

U svakom slučaju, i ako ne nađeš posao možeš da daješ privatne časove (dakle, nećeš skapati od gladi... :lol:)

Au ljudi, dajte malo optimizma. E da, da l' je moguce studirati dva jezika istovremeno, npr. italijanski i engleski??
Pa, drugi jezik ti je svakako obavezan, i učiš ga 2 godine, ali ćeš po završetku studija dobiti zvanje nastavnika...

Moguće je.
Kad si druga godina italijanskog, upišeš prvu godinu engleskog i ideš uporedo s tim da imaš neke zajedničke predmete koje naravno ne treba da polažeš dva puta.
Međutim, ako si na prvom jeziku na budžetu, drugi moraš na samofinansiranje...

sad je skolarina 119000

uporedne studije su moguce i ti na drugoj katedri jesi na samofinansiranju zvanicno ali ako ti je na maticnoj prosek iznad 8,5 onda si oslobodjena placanja. da bi upisala uporedo moras ocistiti godinu na maticnoj katedri a da bi nastavila da studiras uporedo moras da cistis godinu na obe katedre. kad zavrsis prvi smer moras da placas drugi. eto.

Back