v-lax
Početnik
- Poruka
- 36
Zanima me shta ljuda misle o kyokushinu, ja ga treniram oko 2 god. i za kratko vreme mi se strasno dopao kao sport..
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
OK slazem se donekle....Ali ti kada si poceo da se bavis nekom borilackom vestinom ti si automatski prihvatio deo istocnjacke kulture ...posto se ovde prica o kyokushinu....Ja ne znam da su srbi izmislili neku borilacku vestinu sem mozda Vracarevicevog realnog ajkidoa koji je samo malo izmenjeni izvorni aikido.Karate je nastao iz njihove vere i kulture...sva pravila su nihova i svako na celo koje pratimo ne samo mi Srbi vec i ceo svet jesu oni postavili,majstori dalekog Istoka...Iskreno i mene nervira kad neko preteruje sa ubacivanjem na stranom jeziku ali to je njegov problem...mislim da momak koji je otvorio temu nije nista lose uradi...mozda mu se svidjalo kako to zvuci...hehe....Mala smo zemlja ali za razliku od Hrvata kojima je svaka treca rec polu engleska mi smo odlicni....molinelo:Poštovanje, Gnjec. Mislim da jeste, obzirom da ako analiziramo poslednjih dvestotinak godina, sve se vrti oko izvoza i uvoza. Privrednih dobara, oružja, religije, kulture, jezika. Slabi primaju, snažni nameću. Prihvatam kao pravedno da vidim u Beogradu onoliko engleskog jezika koliko mogu da ga vidim na forumima (ili drugim segmentima javnog života) u, recimo, SAD-u. Više od toga, složićete se, nisam (nismo) dužni da podnosimo i tolerišemo. A što je nacija manja, za nju je bitnije da poštuje elemente svog nasledja kako bi uopšte opstala. Veliki izvoznici kulture (metropole kao što su SAD i, recimo, Kina danas) ulaze "na mala vrata" - klincima prodaju nešto kao "zajedničku ili opštu kulturu" a, suštinski, nameću elemente svoje kulture. Pa tako i jezik. Mislim da odredjeni strani jezik treba znati, ali koristiti ga samo kad je to zaista nužno. Kao u Boksu - treba biti uvek na prstima, nikad na petama.
Srdačno,
Molinelo