Kyokushinjutsu

Izvinjavam se sto se ranije nisam javio (bio sam na selu, daleko od kompa)

Odlicna analiza kyokushinjutsua. To je bas ono sto me interesovalo.
Citajuci knjigu i ja sam dosao do zakljucaka koji su slicni tvojima.
Imas li nekog iskustva u ovoj vestini?
:bye:

Nisam imao prilike da probam,bavim se necim drugim , ali je metodolski pristup slican, a autor vestine je napravio jedan zaista celovit sistem koji pokriva sve aspekte borenje, i tehnicke i takticke i psiholoske , sto je zaista retko , i to mnogo pre mnogih ,danas poznatijih ,sistema koji na slican nacin prilaze problemu samoodbrane. Sve u svemu , ako neko hoce da ima primneljivu vestinu za samoodbranu , sa ovim nece pogresiti .

Recimo da sam pre par (7-8) godina pročitao tu knjigu ali zbog obaveza nisam bio u mogućnosti da se bavim time...
Posle par godina pošto sam već aktivnije počeo da se bavim borenjem imao sam prilike da gledam prezentaciju momaka sa Vračara... Obzirom na neka moja interesovanja po pitanju borenja nisam bio oduševljen ali to je moje subjektivno mišljenje...
U principu preporučujem svima kojima je potrebno da vežbaju samodbranu a ne žele da se zanimaju sa "tradicionalnim" veštinama a opet , borenje ne mogu da odvoje od tatamija i kimona... ;)

Evo i mene :P

Ja treniram ovu veshtinu vec duze vreme i rad sam odgovoriti na sva pitanja. Ali mogu potvrditi da rechi ne mogu bash da opishu celinu. Iz iskustva znam da ju je najbolje probati, i to savetujem svima (samo da su stariji od 17g i da imaju obe noge :P ); Nekima jednostavno ne lezi ovakav nachin treniranja, i ubrzo napuste treninge, dok drugi koji ostanu se kunu u isti :)

mene interesuje kolika je mesechna chlanarina i ko drzhi treninge zato shto lichno poznajem Marka Jovanpvica iz Instituta za izuchavanje borilachkih veshtina Shaolina pa zato pitam?da mozhda on nema neke veze sa tim...hvala pozdrav! :)

Poslednja izmena:
Evo i ja da nesto nakckam...
Trenirao sam kjokusin kao klinac par godina kod Gange na SC Banjica.
Razlika izmedju kjokusina i ostalih skola je u tome sto je kjokusin kontaktni karate.
Postoje udarci koji se ne rade u ostalim skolama (sotokan).
Postoji udarac u glavi, medju noge i sl.
Generalno, akcenat je na borbi, manje na katama.
Borbe su kontaktne, dozvoljen je udarac svuda osim u glavu i u testise.
Treninzi su brutalni i akcenat je na fizickoj snazi.
Trener je cesto imao fazon da bije i maltretira.
Nemam pojma kakva je sada situacija u BGu i Srbiji, ali Ganga je objasnjavao.
Ako nemas muda i ne gotivis fight mozda je bolje da treniras sotokan.
U jednom trenutku sam dobio batine od trenera, uzeo mi je pojas i napustio sam kjokusin.
Trebalo mi je vremena da se naviknem na sotokan jer su kate skroz drugacije.

Evo i ja da nesto nakckam...
Trenirao sam kjokusin kao klinac par godina kod Gange na SC Banjica.
Razlika izmedju kjokusina i ostalih skola je u tome sto je kjokusin kontaktni karate.
Postoje udarci koji se ne rade u ostalim skolama (sotokan).
Postoji udarac u glavi, medju noge i sl.
Generalno, akcenat je na borbi, manje na katama.
Borbe su kontaktne, dozvoljen je udarac svuda osim u glavu i u testise.
Treninzi su brutalni i akcenat je na fizickoj snazi.
Trener je cesto imao fazon da bije i maltretira.
Nemam pojma kakva je sada situacija u BGu i Srbiji, ali Ganga je objasnjavao.
Ako nemas muda i ne gotivis fight mozda je bolje da treniras sotokan.
U jednom trenutku sam dobio batine od trenera, uzeo mi je pojas i napustio sam kjokusin.
Trebalo mi je vremena da se naviknem na sotokan jer su kate skroz drugacije.

Hvala sto si se javio.
Kyokushinkai karate je dobra stvar, a koliko ce biti grubi treninzi zavisi od trenera. Ovaj tvoj je izgleda malko preterao (mada nisam bio tamo, pa ne mogu da sudim o tome).

Mi ovde nismo pricali o Kyokushinkai karateu.
Rec je o Ju-Jutsu vestini, tj o stili koji ima slicno imene (Kyokushinjutsu). Ima veze sa karateom jer je tvorac tog samoodbrambenog metoda majstor Kyokushinkai karatea (ali i nekih drugih borilackih vestina).

U svakom slucaju hvala ti sto si se javio.

Evo mene ponovo :D

Imam knjigu Kyokushinjutsu - metod samoodbrane. Zna li neko gde, i po kojoj ceni mogu doci do druge knjige, Kyokushinjutsu - specijalne forme ?
Voljan sam da kupim cak i polovnu knjigu, a ako neko zeli da mi je pokloni necu ga odbiti :)
Hvala.

Back