DukeofSerbia
Domaćin
- Poruka
- 4.719
Wilkołak:Iskreno mislim da je ovim Turcima malo prebudzen oklop...
Да ли си знао да Отомани нису носили оклоп?
Да помогнем... У питању су жичене кошуље, а сложићеш се да то није исто.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Wilkołak:Iskreno mislim da je ovim Turcima malo prebudzen oklop...
DukeofSerbia:Да ли си знао да Отомани нису носили оклоп?
Да помогнем... У питању су жичене кошуље, а сложићеш се да то није исто.
DukeofSerbia:У питању су жичене кошуље, а сложићеш се да то није исто.
Wilkołak:Savremeni prihvaceni naziv?
U nazivu pancir-kosulja nema ni traga od srpskog jezika! Veriznjaca, veriznica ili verizni oklop je srpski naziv.
Bi2:1492.g. današnja Španija se oslobodi sedmovekovnog
Bi2:" ...Hauzer iznosi osobenosti polažaja viteštva u Španiji: "Novi kult viteštva nije nigde dostigao toliku jačinu kao u Španiji gde su se tokom sedamstogodišnje borbe protiv Arabljana pravila vernosti i časti...i gde su se zavojevački ratovi protiv Italije, pobede nad Francuskom i eksploatacija bogatstva Amerike..."
"Vitez ratnik čija uloga je bila izvanredno značajna u viševekovnoj borbi za oslobadjanje hrišćanskih teritorija od mavarske vlasti, od 1492.g.kada je ta borba najzad okončana i Mavari konačno proterani u Severnu Ameriku,gubi svoju društvenu važnost."
Dr. Ljiljana Pavlović - Samurović
Pravo da ti kažem ne znam da li je besmisleno porediti našu i špansku prošlost. Meni je značajna činjenica da se jedan deo Evrope oslobodio a mi potpali pod tudju vlast.
E sad, da li su ovi navodi tačni ili ne...hm.
Verujem ja i tebi, a možda bi neko mogao otvoriti novu temu i na ovu temu ?
Pozz
DukeofSerbia:Потамнио сам оно што је проблематично.
Арабљани... Како да не? Нисам знао да су афрички црнци муслимани Арапи, а да не спомињем да су Алморавиди и Алмохади били Бербери, а не Арапи. Било је Арапа, али су они били у првом таласу када су пали Визиготи.
Мавари су протерани у Сверну Африку, а не Америку, што, претпостављам да си погрешно прекуцала.
UofC:Mislim da nas je najvise unazadilo stvaranje Jugoslavije. Da smo prihvatili sta nam se nudilo Londonskim Ugovorom 1915. Danas bi nas bilo jedno 2-3 puta vise, Komunizam nikada ne bi zazivio kod Srba. Bili bi pobozna i slozna nacija, kao Grci i naravno bili bi daleko bogatiji.
Bi2:A ne, dragi moj ! Ni slučajno nisam pogrešno prekucala.Tako piše. Žao mi je što nemam skener.. :sad:
Ajd, otvori novu temu na ovu temu. ( Namerno neću reći topic ).
Kako dosta znaš o tome, ajd molim te. Zanimljivo je.
DukeofSerbia:Мора да је штампарска грешка! После су били протерани, али у Северну Африку, где су сви поубијани или помрли од глади.
KLazar:Koja licnost (strana ili domaca) ili koji potez vladara, politicara ili vojskovodje je najvise unistio i unazadio Srbiju?