kverulanti

ariela

Aktivan član
Poruka
1.483
Znam da su osobe koje se bave psihologijom cule za ovaj izraz i da znaju vrlo dobro kakav je profil tih ljudi pa me zanima ima li njih dosta u nasem okruzenju...Cula sam da je to neka psihosomatska bolest...neka teska neuroza potreba da covek nesto dokazuje, tuzi nekog da ima tu i paranoje i jos koje cega...Ne znam jesam li u pravu kad kazem da su to i osobe koje mozes vrlo brzo ubedjivanjem naterati da izvrse atentat pa su recimo takve osobe i iskoriscavane za to i slicne likvidacije...

Znam da su osobe koje se bave psihologijom cule za ovaj izraz i da znaju vrlo dobro kakav je profil tih ljudi pa me zanima ima li njih dosta u nasem okruzenju...Cula sam da je to neka psihosomatska bolest...neka teska neuroza potreba da covek nesto dokazuje, tuzi nekog da ima tu i paranoje i jos koje cega...Ne znam jesam li u pravu kad kazem da su to i osobe koje mozes vrlo brzo ubedjivanjem naterati da izvrse atentat pa su recimo takve osobe i iskoriscavane za to i slicne likvidacije...

Kverulanti su osobe koje imaju dijagnozu sumanutog poremećaja (konkretno paranoične psihoze) a zahvaljujući vrsti sumanutih ideja koje imaju, nazivaju se kverulantima (svadljivcima). Ne znam koliko ih ima oko nas, nešto ne verujem statistici po tom pitanju, ali sećam se profesorovih reči sa predavanja da ćete ih vrlo lako prepoznati po tome što se stalno vucaraju po sudovima, tužakaju se, raspravljaju...veštaci nikad nisu dobro obavili posao...žena na pijaci je namerno zakinula mereći kantarom...komšija konstanto provocira itd. Koliko je meni poznato, nije nikako povezano sa psihosomatskim poremećajima, ne znam odakle ta infromacija :)

da pogresno sam to napisala to ne moze biti psihosomatski poremecaj...malo sam o tome informisana pa sam nesto pomesala...ali da ima takvih ljudi puno ima...na zalost...tesko je izaci na kraj sa njima...

culi, videli i slusali tri godine bas ovde i na filozofiji.... obicno od jednog do dva lika sa po 5 klonova koji su se svakodnevno kacili o mog polnog organa sa najordinarnijim bljuvotinama i gde im je svaka druga rec u najblazem smislu bila marlonove baljezgarije u nedostatku smislenog odgovora.... gde su svaki post koji im je bio kompleksniji provocirali sa debilnostima i glupostima uz svesrdnu podrsku moderatora... obicno su nevidjeno puni sebe i sto je najzanimljivije obozavaju da se hvale znanjem i guglovanom erudicijom jer koncept njihove besvesti je samo jedan a on se ogleda u patoloskoj ljubomori biti kalif umesto kalifa po svaku cenu bilo kada i na bilo koji poznat il' nepoznat nacin.... valjda su zato stalno klonirani i valjda zato kopiraju svaku yebenu metaforu ili alegoriju stil ili nacin izlaganja koju neko drugi lansira i predstavljaju to kao svoju "mudrost" koju sa oroginalnim nikom pljuju i nazivaju mudroseravanje... slucajevi su za psihijatra a obicno koren nose iz privatnog zivota gde imaju neki teski poremecaj sto iz porodice a sto iz detinjstva koji im uslovljava lingvisticki ekvilibrijum orgazmickog zanosa gde im je sopstveno djubre privatne nesrece jedina duhovna hrana kojom se rane.

al' razumem ih... i njihovu potrebu za dokazivanjem kao i svadjanjem....ne razumem samo one koji se ovde prave blesavi da ih ne razumeju a znaju ko su.... sizofrenija je nasledna pa makar i virtuelna, bas kao i licemerje.

Back