Квебек

Commander Mark

Početnik
Poruka
1
Драги Форумаши,
Молим вас да ми се јави неко ко познаје поступак исељења за Квебек. Нигде нисам могао пронаћи колико заиста траје процедура за држављане Србије.Пише да је крајњи рок за пријаве до 31.марта 2014. године. Кад би се могао очекивати одговор?Хвала.

Драги Форумаши,
Молим вас да ми се јави неко ко познаје поступак исељења за Квебек. Нигде нисам могао пронаћи колико заиста траје процедура за држављане Србије.Пише да је крајњи рок за пријаве до 31.марта 2014. године. Кад би се могао очекивати одговор?Хвала.

Konkretno ovaj program dobro poznajem. Mi smo letos bili aplicirali za Kvebek, ali su nam poslali odgovor da moramo da povecamo nivo francuskog, znaci da im na testovima prilozimo B2 nivo znanja jezika. Mi trenutno radimo na tome, spremamo se za taj ispit dakle, a u medjuvremenu i gledamo neke opcije preko radne vize za pocetak, videcemo jos za to. Znaci, ako te zanima Kvebek odmah se baci na francuski, a treba poloziti i IELTS iz engleskog. Ostale stvari imas na sajtu, prouci ih dobro, sta treba ti pitaj. Sto se tice duzine procesa vidim da su price ljudi razlicite, ali se poslednjih godina slazu svi u jednom a to je dugogodisnje cekanje. Po nekoj mojoj slobodnoj proceni od trenutka kada oni krenu u obradu tvoje aplikacije procice oko tri godine dok te ne puste da udjes u Kanadu. Ali ovo je samo moja procena, mozda moze t i brze ako im bas iz nekih razloga trebas, ili ako imas poslovnu ponudu, to se odmah drugacije gleda. Eto tako :)

Ne daj boze da je tako.Mada zavisi preko kog programa se ide.Ja sam trenutno u Kvebeku i cekam papire ovde.Za moj program pise da je cekanje 13 meseci.Gde se to ceka godinama?
Za francuski je tacno,mora da se zna.Toliko su uvezli ljudi iz bivsih francuskih kolonija,koji ne znaju da beknu engleski.Tako da za Kvebek,bacite se na francuski.Poz.

Ne daj boze da je tako.Mada zavisi preko kog programa se ide.Ja sam trenutno u Kvebeku i cekam papire ovde.Za moj program pise da je cekanje 13 meseci.Gde se to ceka godinama?
Za francuski je tacno,mora da se zna.Toliko su uvezli ljudi iz bivsih francuskih kolonija,koji ne znaju da beknu engleski.Tako da za Kvebek,bacite se na francuski.Poz.

Kao sto sam rekla, price mogu biti razlicite. Ali posto sam u prici oko iseljenja u Kanadu od prosle godine, pratila sam pomno konkretno price ljudi odavde sa foruma u poslednjih par godina, znaci to su ljudi iz Srbije koji nisu iz neke od bivsih francuskih kolonija i nazalost nemaju tu prednost. Cekali su minimum godinu dana, mada uglavnom dve, da ih uopste iz Kvebeka pozovu na razgovor, a onda kad te odobri Kvebek mislim da se ceka jos godinu dana minimum odobrenje od strane federalnih vlasti. Cula sam da su ovi u Montrealu prilicno spori. Znaci, ja sam onaj podatak rekla na osnovu prakse ljudi, jer ako se kod njih petoro pokaze tako, postoji sansa da ce neko ici brze, ok, ali jednostavno moras biti spreman na sve.
Posto si ti u Kanadi ( mozda imas kanadsku diplomu, njihovo radno iskustvo, a mozda i poslovnu ponudu ), verujem da si u velikoj prednosti i da ce situacija kod tebe biti drugacija. Opet pricam na osnovu tudjeg iskustva.
Zato je najbolje direktvo ici na FSW proceduru, ko moze, naravno . . .

Pozdrav,
Evo primera dugogodisnjeg cekanja, poslali aplikaciju u februaru 2011, prvo javljanje za dopunu posle tacno dve godine, do tada nista, posle toga razgovor, odobrenje za ulazak u zemlju, dokumentacija za Permenent vizu zavrsena i od januara ove god cekama MR.Sve ukupno, pune 3 god, usli u cetvrtu.Ne znamo kad ce biti poziv za lekarski i viziranje.Bezobrazluk nevidjeni!!!!! Sto se tice fr.jezika, ja sam profesor francuskog, muz geolog sa inostarnim iskustvom u nafti, znaci veoma trazena zanimanja.Trenutno smo u Skotskoj, zbog njegovog posla.
M&D

Evo ja da se nadovezem. Uradio sam eligble test na sajtu provincije Kvebek i sa beginner znanjem francuskog dobio dozvolu za pokretanje aplikacije. Ono sto mi je bilo interesantno je da za pokretanje procesa nije potrebna godina radnog iskustva kao sto je to slucaj sa FSW. Na sajtu se navodi jedna kategorija od 6 do 11 meseica radnog staza u koju ja upadam. Od nedavno sam se zainteresovao za Kvebek obzirom da ucim francuski vec nekoliko meseci. Ali opet zelim da napomenem ovde, a ono sto sam cuo od profesorke da je kvebeski francuski nije isti francuskom francuskom i da ona konrektno gleda filmove preko titlova. Postovalja se pitanje, da li onda ici visoko do B2 nivoa, obzirom da postoje te razlike?

Back