Kvalitet beogradskih škola

Goran ce morati da se pricuva ...Vec nas dve mu "disemo za vrat"...
Ja pratim svaki korak skole , ocenjujem i procenjujem , PMaca prati po ulicama...

Covece ovo je ko u nekom horor filmu, kako odmice stvar sve vise psihopata...

Goran_V:
Frlja padeze? hmm? Ja se trudim da zaposljavam ljude iz Beograda. Ne zbog nekog lokal patriotizma i uobrazenosti vec iz razloga da treba sa klincima da radi neko ko je ziveo slican zivot i ima iskustva koja sada sticu djaci. Samim tim mogu bolje i lakse da razumeju njihove probleme i razmisljanja. Nesto je i Jovan Cvijic pisao o tome, ali na drugu temu.

Sto se fensi skola tice u potpunosti sam protiv njih. Ne pruzaju vise znanja od "obicnih" . Naprotiv! Opet, dete treba da se priprema za zivot. Da vidi da ima i ovakvih i onakvih. Da se socijalizuje. Ne treba da raste ispod staklenog zvona.

P.S. Nisam bio svestan koliko se ovo cita. S obzirom da mi se direktor Svetozara Markovica javio i zahvalio na lepim recima o skoli...aj sad...zelje i pozdravi...pozdrav i za njega i za gospodju koja mu je procitala post. :razz: :grin: :grin: :grin:

Pozdrav i za Vas direktore,lepe smo reci o Vama culi..sinoc na stepenistu na kome odrzavamo dobrosusedske odnose :wink:

slucajno sam asao temu preko gugla, i registrovao se da odg. xD
... isao sam u Djordje Krstic, i mogu da kazem da je veoma kvalitetna skola... a ovo:
Krenuo sam da je vodim na plivanje u bazen koji se nalazi u skoli Djordje Krstic. Dok sam ih cekao da zavrse cas svacega sam se nagledao. Tuce su se desavale svakog minuta. Nastavnice se sakrivale da ne bi i one dobile ;(((.

tuca ima u svim skolama, ne samo u Krsticu...
Ne znam koga ste vi to videli da se "tuce" ali za osam godina koje sam proveo u skoli, vidjao sam svake godine 1-2 tuce... to je sasvim normalno u danasnjim vremenima...

pozdrav

Moja sestra je imala 3 škole u opticaju i sve su joj bile na 10 minuta pešačenja... I jedna je otpala jer idu samo buržujska deca tu i jer od 30 učenika ima 25 odličnih...Dakle, ostale dve "normalne".. Od te dve u jednu išla mama, pa upisala i nju na kraju...I onda sam ja bila osudjena da idem u tu školu... I dok sam išla stalno sam kukala kako ja učim više od ostale dece iz drugih škola, kako je kriterijum previsok, bla, bla... Sad tek u srednjoj vidim koliko ja znam a koliko drugi nemaju pojma...I sad svi kukaju kako im je tesko, samo meni u osnovnoj bilo teže... I to ne zbog gradiva, logično da je sad samo gradivo teže, komplikovanije, već zbog nastavnika koji su stvarno imali dosta zahteva...Ovi u srednjoj naučiš i ćao, a u osnovnoj te pitaju celu godinu non stop...

Nisam proveravao, ali bih mogao da se opkladim da kada bismo pogledali biografije 50 trenutno najuspesnijih Beogradjana, verujem da bi svi bili iz razlicitih osnovnih skola, a i gimnazije i srednje skole bi verovatno bile ravnomerno rasporedjene. Sto govori da u svakoj skoli ima entuzijasta i zaljubljenika u svoj posao, ima nervoznih alkoholicara i dobrocudnih bakica, ali i kompleksasa koji precenjuju svoj predmet. Cela stvar se svodi na nasu (roditeljsku) psihopatologiju, pa tako medju nama ima i onih koji proveravaju koliko malih Roma ima u nekoj skoli i na osnovu toga sude o njenom kvalitetu.

I Pancic i Banovic imaju i dobrih i losih strana.Ono sto me posebno iritira u Pancicu je struktura licnosti roditelja koji su zbog prestiza upisivali svoju decu u tu skolu,ali kvalitet predavaca i opsti utisak jedne domacinske i dobro organizovane skole stoji!
U skoli Banovic Strahinja neresen je problem agresivnosti i nastavnicki kadar u visim razredima ne retko ne moze da odrzi disciplinu na casu.
Imaju jako lepo uredjen hol i ono sto nedostaje gotovo svim beogradskim skolama a to je eko kultura i akcenat na ocuvanju prirodne sredine.
Nema skole u Bgd-u koja je idealna,najbitnije je kako se dete oseca u odredjenoj sredini i kako se tamo snaslo i iz tog razloga moj stariji sin ide u Banovicku,a cerka u Josif Pancic.Pozzzdrav! :wink: :wink:

U pancicu je ok vecina stvari ali kvalitet predavanja daleko ispod nivoa.

Back