Kuvarica

Ja sam ocajna kuvarica.. Oduvek. Sa godinama sam naučila da kuvam, ali nisam baš previše vešta. A i ne volim da puno vremena provodim u kuhinji. Čist gubitak vremena. Provedeš nekoliko sati spremajući a sve se pojede za najviše pola sata. A ostane ti i brdo sudova za pranje. To tek mrzim.

Kao klinka, retko sam zalazila u kuhinju. To je bilo mamino carstvo. Ja nisam bila baš zainteresovana da joj se mešam u posao, a iskreno, nisam imala baš ni vremena, jer sam čitav dan provodila u školi.

Onda se udam, a pojma nemam o kuvanju. Znam da skuvam samo čaj, kafu, supu iz kesice i eventualno, da ispržim jaja. Joj, kakvi su bili ti moji prvi ručkovi, teško je opisati. Šta da vam kažem. Ja nisam mogla da jedem to što je kao trebalo da bude ručak.

Moj muž, jadan čovek, jede i ćuti. Još me i hvali. A ja ga gledam belo. Šta hvali i kako uopšte može da jede te splačine. Ja, pored najbolje volje, nisam mogla.

Recepte mi je dala mama, al džaba. Ne znam ja šta, koliko i čega ide. Pa stavim ili premalo, ili previše, ili je preslano, ili neslano. A ne liči ni na šta. Užas. Kuvanje mi je bilo noćna mora. A tako sam želela da ja spremim neki dobar ručak i obradujem svog dragog. Ali, nije mi išlo i to ti je.

Za razliku od mene, moj muž je znao da kuva. I to fantastično. Kad on nešto spremi, to je prste da poližeš. Ja se najedem, pa sednem i plačem. Krivo mi što ja ne znam tako da kuvam.

Predložim mu da mi daje časove. Rečeno-učinjeno. Poče on da sprema, ja gledam, pišem i pamtim. Prošlo je podosta vremena dok nisam naučila. Sada znam sve da spremim, čak vrlo dobro. Ali...da volim, ne volim baš.

A moj muž, jadan čovek, kako li je uopšte preživeo te moje početničke eksperimente u kuhinji. I danas se čudim kako nije završio u bolnici od moje kuhinje.

Kako su izgledali moji pocetnički pokušaji, prosudite sami

krD62.jpg

A kako to izgleda danasz;):mesi::zcepanje:

7cTQt.jpg

Nije bitno. Njemu je važnije da ga voliš.
Ja se sa ženom ponekad kad se baš ne proslavi (doduše retko) u kuvanju
kažem: Nema veze, za dobru svinju nema loše splačine.
Molim te nemoj ovo da shvatiš kao zezanje, već samo kao najdobronamerniju šalu.

e nasmeja me :lol:

ma nije tvoj muz jadan covek....njemu je bitno da si ti skuvala,a da li je jestivo.... j bg zar je bitno :zcepanje: neka su samo tvoje rucice spremale..... ljubav bre :zaljubljena:

:heart:

Ne kuvam bez kompjutera, sve recepte nadjem na netu, koje god hoces, sad mi je najnovije, recepti za mikrotalasnu, sto bi reko moj pokojni otac "Al si mi ti neka prrr domacica, sve oces brzo". Pokusala da napravim cupavce u mikrotalasnoj, sve mi ispalo dobro osim testa hahaha, nije se podiglo, pa ispadose kvadrati umesto kocki, al nema veze, pojelo se...bice bolje sledeci put i ja jos uvek ucim, otkad sam otisla od majke, snalazim se, nije mi ostavila bas mnogo kuvarskog zanata u amanet, a muz cuti i jede, a hoce i on da skuva i naravno, bolje kuva od mene, pa mu ja rado prepustam :)

skura58;bt192410:
Nije bitno. Njemu je važnije da ga voliš.
Ja se sa ženom ponekad kad se baš ne proslavi (doduše retko) u kuvanju
kažem: Nema veze, za dobru svinju nema loše splačine.
Molim te nemoj ovo da shvatiš kao zezanje, već samo kao najdobronamerniju šalu.

hvala skura...z:)ma taman posla, ne ljutim se, zezam se na sopstveni racun...a i usavrsila sam kuvanje z:) red je i bio posle toliko godina...samo ne volimmmmmmmmm da kuvammmmmmmz:)

Ninel;bt192412:
e nasmeja me :lol:

ma nije tvoj muz jadan covek....njemu je bitno da si ti skuvala,a da li je jestivo.... j bg zar je bitno :zcepanje: neka su samo tvoje rucice spremale..... ljubav bre :zaljubljena:

:heart:

hvala ninel z:) da, ljubav z;) sad me podseti, znas onaj vic: dolazi muz kuci i vidi zenu kako sedi gola na radijatoru. Pita je sta radi, a ona mu kaze " Grejem ti veceru " :zcepanje::zcepanje::jede:....tako i jaz;)

Aribi;bt192425:
Ne kuvam bez kompjutera, sve recepte nadjem na netu, koje god hoces, sad mi je najnovije, recepti za mikrotalasnu, sto bi reko moj pokojni otac "Al si mi ti neka prrr domacica, sve oces brzo". Pokusala da napravim cupavce u mikrotalasnoj, sve mi ispalo dobro osim testa hahaha, nije se podiglo, pa ispadose kvadrati umesto kocki, al nema veze, pojelo se...bice bolje sledeci put i ja jos uvek ucim, otkad sam otisla od majke, snalazim se, nije mi ostavila bas mnogo kuvarskog zanata u amanet, a muz cuti i jede, a hoce i on da skuva i naravno, bolje kuva od mene, pa mu ja rado prepustam :)

z:)...ma sad nije provlem, sad znam napamet...al pre dvedsetak godina je bilo tesko, uhhh bas...sad samo ne volim, ali znam....z;)

luna-luna;bt192406:
vidis loncar da nije tacno ono da ljubav kroz usta ulazi z;)

... iskreno da ti kažem , ta fraza je za mene i dan danas velika glupost onih koji su u brak ušli ( interesno - na bilo koji način ) po trgovačkim viđenjima života ... ljubav je više duhovna moć bića sazdanog od čovečnosti ...stoga tu nema mesta kalkulaciji , računici i kantaru punog stomaka ...
..siromašni su uživaoci u blagodetima sveta velikih zadovoljnih trbušina ...

123loncar;bt192496:
... iskreno da ti kažem , ta fraza je za mene i dan danas velika glupost onih koji su u brak ušli ( interesno - na bilo koji način ) po trgovačkim viđenjima života ... ljubav je više duhovna moć bića sazdanog od čovečnosti ...stoga tu nema mesta kalkulaciji , računici i kantaru punog stomaka ...
..siromašni su uživaoci u blagodetima sveta velikih zadovoljnih trbušina ...

slazem se sa tobom...salila sam se, zato sto sam milion puta cula tu recenicu i uvek mi je to bilo smesno:zpozdrav:

Back