Kuvar u Evropi

Beatle boy

Primećen član
Poruka
967
Pozdrav.. zanima me da li ovde ima nekog ko je zavrsio za kuvara i otisao da radi u inostranstvo?? konkretno Evropa...

Planiram da mozda uz mao srece i para odem u Evropu da malo tamo radim,da steknem neka iskustva i sve to.. posto uskoro zavrsavam kuvarsku skolu.. naravno,prvo bih poceo ovde pa bih posle u Evropu..

Da li ima neko neki savet,pricu,pomoc..? da mi kazete jos da li je to tamo trazeno,kako mi (iz Srbije ljudi) stojimo tamo,kako se kotiramo,da li je lako tamo naci posao za kuvara, pa makar bio perac sudova :D

Unapred hvala

Ju, ju, kuvar da bude perac sudova:lol: To jos nisam videla...
Salim se ja malo, znam kuvarsku sujetu, koja je mnooooogo velika. Ima i logike, mnogo tezak posao, ja mislim da je lakse raditi na gradjevini nego biti kuvar.
Mnogo veliki pritisak,disciplina i hijerarhija gora nego u vojsci, radi se brzo, mnogo, po 12 sati na nogama, od toga efektivan rad jedno 10 sati, pocinjes od nule pa polako napredujes. Ona kad postanes napr demi chef de partie, onda se izivljavas na komijima i peracima sudova i tako...:lol:

A mislim da je super zanat, mozes svugde da radis, ne treba ti puno jezik, ima posla svugde, mozes i na crno da radis..
Ja sam, sticajem okolnosti, radila kao kuvar u Evropi i to u fensi hotelu, sa kuhinjom od 50 kuvara. Mnogo mi je bilo tesko, kao i svima tamo. Ovi pravi kuvari su imali motivaciju da dobiju preporuku od Head chefa, koji je jako cenjen i koji licnu preporuku daje samo posle 2 godine rada kod njega. Tako da ljudi guraju, muce se da bi nesto uradili.
Znam i za jos neke price, snadju se nasi ljudi.

Sad ne znam koji plan imas, jel hoces da radis u dobrim kuhinjama ili daj sta das?

Ju, ju, kuvar da bude perac sudova:lol: To jos nisam videla...
Salim se ja malo, znam kuvarsku sujetu, koja je mnooooogo velika. Ima i logike, mnogo tezak posao, ja mislim da je lakse raditi na gradjevini nego biti kuvar.
Mnogo veliki pritisak,disciplina i hijerarhija gora nego u vojsci, radi se brzo, mnogo, po 12 sati na nogama, od toga efektivan rad jedno 10 sati, pocinjes od nule pa polako napredujes. Ona kad postanes napr demi chef de partie, onda se izivljavas na komijima i peracima sudova i tako...:lol:

A mislim da je super zanat, mozes svugde da radis, ne treba ti puno jezik, ima posla svugde, mozes i na crno da radis..
Ja sam, sticajem okolnosti, radila kao kuvar u Evropi i to u fensi hotelu, sa kuhinjom od 50 kuvara. Mnogo mi je bilo tesko, kao i svima tamo. Ovi pravi kuvari su imali motivaciju da dobiju preporuku od Head chefa, koji je jako cenjen i koji licnu preporuku daje samo posle 2 godine rada kod njega. Tako da ljudi guraju, muce se da bi nesto uradili.
Znam i za jos neke price, snadju se nasi ljudi.

Sad ne znam koji plan imas, jel hoces da radis u dobrim kuhinjama ili daj sta das?

ne trazim nesto extra fenci ovo ono! nego za pocetak nesto pristojno,nesto normalno,gde je ok plata,kolege,... da ne radi msa njih 50 kao sto je napisano tu gore, pa od toga nas 10 radi ostali se zezaju izbegavaju (kao sto je slucaj ovde).... znaci nesto ono osnovno za pocetak ,pa mozda posle predjemo na jace :D Nego mene jos zanima,kako bi ja to mogao da nadjem? :D mislim ono gde da gledam te ponude i tako to.. koliko je lako ili tesko da se nadje posao, mislim na papire i tak oto.. ? :D

ne trazim nesto extra fenci ovo ono! nego za pocetak nesto pristojno,nesto normalno,gde je ok plata,kolege,... da ne radi msa njih 50 kao sto je napisano tu gore, pa od toga nas 10 radi ostali se zezaju izbegavaju (kao sto je slucaj ovde).... znaci nesto ono osnovno za pocetak ,pa mozda posle predjemo na jace :D Nego mene jos zanima,kako bi ja to mogao da nadjem? :D mislim ono gde da gledam te ponude i tako to.. koliko je lako ili tesko da se nadje posao, mislim na papire i tak oto.. ? :D

gledaj malo Paklenu kuhinju i nauci neke cake pa se javi

Ako mislite da je Paklena kuhinja zajebancija- nije:lol:
Mozda ne svugde, ali uglavnom je tako. Najgori je psihicki pritisak.
A kako da nadjes posao?
Pa, mozes preko Work&Travel programa u Ameriku. Ili na preporuku negde na crno u Evropi. Ili da upises Visu hotelijersku, pa preko njih na praksu negde u inostranstvo.

Evo ja palim u cetvrtak za Wien.Prosle godine sam radio u jednom nasem lokalu i uglavnom ribao sudove.Posla ima koliko hoces u toku sezone,pogotovu u Tirolu. Lova,za nase uslove onako,stim da imas nekog gde ces da spavas.Jebani bugari i rumuni su smanjili satnicu od proseka 9 -10e na 4.5pa i manje. Posao.za kuvara (potrcka za sve)ima jer to je kao sto je ona rekla rudnicki posao,svi ga izbegavaju

Da bi dobio posao u normalnom inostranstvu moras da imas mnogo srece ,znanja i iskustva .
Iskustvo se stice radom ,a ti ne mozes da dobijes posao jer te bez iskustva niko NI POD kakvim uslovima NECE primiti .
Dakle moras da nadjes nacin da udjes u interkontinenetalovu kuhinju,hajatovu kuhinju ,ili na Jahorinu,Monetnegro ali jace kuhinje da radis par godina za tepsiju ribe pa da onda vidis kako ces da pobegnes odavde

Back