KUVAR-ICA

(sve reči do sad ispisane, pa i ove, samo su zapisi spisateljkine duše i života....prelepog života....da mogu, kada se prozori sećanja isprljaju po malo da ih obrišem i gvirnem kroz njih, kada me život slomi da se podsetim gde spava snaga. Ovo je knjiga koju ostavljam u amanet onima koji hode za nama koračajući tragovima našim.....našoj deci)​

KUVAR-ICA

Najpoželjnije zanimanje u ekonomskoj sadašnjici ovih naših teritorijalnih prostora, a i šire (širina je zato što ovog naroda ima svuda....rasejavamo gene bre uz zauzimanje teritorije....ima da budemo vodeći narod kad se dovoljno rasejemo :lol:) je biti „kuvar specijaliteta“, a to znači da od malo toga napraviš jedenje za njih dosta. Dakle, akcenat je na tome da cena koštanja bude što niža uz zadovoljenje osnovnih kvalitativnih osobina jedenja, a mnozina najeđena (sita.....kako god da pročitate ovaj reč, u pravu ste). Zato se kuvari okreću domaćoj, prirodnoj, starinskoj kuhinji punoj vitamina i zeleniša na maternjem jeziku. E, to dovodi do smanjenja želuca i gojaznosti koja nam, ovako vekovima vitkima, preti od strane stranih jezičkih područja. A što je on, msm želudac jedan čudan organ, da ne kažem na maternjem jeziku za’eban, ali najvažniji i najjači od svih organa. Priroda je to tako uredila kod svih živuljki, da je on prosto revolucionaran.:aha: Kažem ja, čudo Prirode, vidiš ga a ne vidiš, pravi gerilac, da ne kažem, po naški, partizan, kao i na netu. Ihaaaaaaaa, otkad je priroda izmisla net :zcepanje: Naravno, ovo se odnosi na priučene kuvare sa malim platama ili bez plata, čija malenkost, u oba slučaja, tera kuvarski mozak da misli bar tri puta dnevno kako od ništa napraviti nešto. Ne mož’ to svaki kuvar, mislim, pripadnik svakog naroda ....jok....mora da se ima genetika bre i talenat....i želudac.
Ovi kuvari specijalci sa visokim domaćim platama i previsokim školama kojih nema u našim granicama...pa, njih cena koštanja sopstvenih specijaliteta ne zanima, ali je zato mnozina najeđena kreativnošću istih (sita.....kako god da pročitate ovaj reč, u pravu ste).
Prvi blagodare drugima na silnoj, nesebičnoj brizi o njihovim mozgovima, jer šta je mnozina bez mozga, a ovaj narod je pametan bre, te to zna. Baš zato, iako okružen tolikom brigom i specijalitetima specijalista kuvara sa raznih ino područja a i uzvedbi domaćih, već dokazanih i svima poznatih kuvarskih genija, u velikom su strahu da će im mozak zakržljati dok hoda utabanom stazom konstantne tendencije koja vodi pravo do toga da će taj organ upotrebljavati samo dva puta dnevno. Samo se pitam kako će želudac da reaguje na taj novi modni kuvarski trend začinjen zakržljalošću mozga usled iskorišćenja kapaciteta sa samo 66,66666% :think:

attachment.php

attachment.php

PS Dobri jutro blogeri.....evo, za one koji se sekiraju što ne pišem ;), da znaju da pišem, samo ne objavljujem ...slabo plaća Krstarevo :zcepanje:

u velikom su strahu da će im mozak zakržljati dok hoda utabanom stazom konstantne tendencije koja vodi pravo do toga da će taj organ upotrebljavati samo dva puta dnevno.
0cqQT.jpg

E, mi to možemo...a to znači da nećemo....
Ima da jedemo i pre jela i posle jela... i to tri puta dnevno...:D

orfej sa ibra;bt256989:
u velikom su strahu da će im mozak zakržljati dok hoda utabanom stazom konstantne tendencije koja vodi pravo do toga da će taj organ upotrebljavati samo dva puta dnevno.
0cqQT.jpg

E, mi to možemo...a to znači da nećemo....
Ima da jedemo i pre jela i posle jela... i to tri puta dnevno...:D

Dabome kolega :zcepanje:
I ima da preživimo, ako ništa drugo, a ono z'inat :manikir:
užinu si zaboravio :lol:

A da smislimo recept za nešto ovako:

large.gif

A kada dođu još teži dani, Ljiljo, priznaj, biće ti dovoljan i ovakav macan u kuhinji, ne mora ni da zna da kuva, dovoljno je samo da se švrćka po njoj. :zper:

large.png

Karen_Souza;bt257031:
A da smislimo recept za nešto ovako:

large.gif

A kada dođu još teži dani, Ljiljo, priznaj, biće ti dovoljan i ovakav macan u kuhinji, ne mora ni da zna da kuva, dovoljno je samo da se švrćka po njoj. :zper:

large.png

:zcepanje: ovaj kvasac ti je dooobar ... raste i van optimalnih uslova :rotf:

Ma Macana imam i još ume da kuva..:kuvar5:..a i kecelja mu lepo stoji .....ih....pa kad me pogleda s onia oči iskosa, ispod oka....:zper: :zcepanje:

Slovenska;bt257049:
Uhh...htedoh nešto malo o uticaju čvaraka i mladog luka na moje možda-ne vijuge...videh ovog kuvara....sad da me ubiješ, ako znam šta sam 'tela... :hahaha: :heart:

6b09d622ed5d9baf12939e479b22f444_view_l.jpg

e nasmeja me ludice :zcepanje::heart:
al' je istina da pri ovakvom pogledu pamet prestaje da radi....msm i nema potrebe da se badava napreže :rotf:

...
...evo još jednom
i opet...
...kad Ljikana piše
tada se
ne diše
Rim je ćutao
Eneida
kad je pisana
...ima i beli_grad
da se smiri
jer Ljilja kad piše
i naši se smire
nemiri...
Ljiljana je prijateljica,-faraonn_a Tumnopoteh_a I.

faraonn;bt257128:
...
...evo još jednom
i opet...
...kad Ljikana piše
tada se
ne diše
Rim je ćutao
Eneida
kad je pisana
...ima i beli_grad
da se smiri
jer Ljilja kad piše
i naši se smire
nemiri...
Ljiljana je prijateljica,-faraonn_a Tumnopoteh_a I.

pretera, al' nema veze :zcepanje:
:heart:

Back