Kutija za fotoaparat u automobilu

gost 129086

Buduća legenda
Poruka
27.221
Sviđa mi se ove video snimke o vožnji iznutra i spolja na putu i u saobraćaju, kako vizuelno doživljavate, mislim interesantno je to. I ja bih volela da ugradim fotoaparat u kutiju koji ga drži ispod ili iznad retrovizora, ili na podlogu. Zanima me kakva je to kutija, da li se to kupuje ili se napravi?

Poslednja izmena:
10400.jpg

Prestigio Roadrunner Prestigio kamera za auto PCDVR720P

kad neko zakuca na kocnice pa simulira a si ga udarioi trazi odstetu,a i kad pijanica izleti pred auto da se ubije,pa ti izadjes i nalupas ga od batina :)
vidjao sam neke spijunske kamerice,isto hd snimak,dugometrazni na karticu,mala spravica kao privezak ,snima satima,cini mi se da je oko 40e

ja sad jurim neki razlupani digitalac da namonitram na bajs pa snimam voznju,tesko je proci jeftino a da ima sve sto hoces

Poslednja izmena:
kad neko zakuca na kocnice pa simulira a si ga udarioi trazi odstetu,a i kad pijanica izleti pred auto da se ubije,pa ti izadjes i nalupas ga od batina :)
vidjao sam neke spijunske kamerice,isto hd snimak,dugometrazni na karticu,mala spravica kao privezak ,snima satima,cini mi se da je oko 40e

ja sad jurim neki razlupani digitalac da namonitram na bajs pa snimam voznju,tesko je proci jeftino a da ima sve sto hoces

:rotf: pa jeste, desilo mi se da umalo zgazim jednog ludaka, zaustavila sam auto tačno ispred njega, propisno sam vozila brzinu na zelen semafor a on stao na pešački prelaz na crven semafor, majku mu.:dash:Baš zato da snimim kakvih ludaka ima na sve strane i ne daj Bože ono, ako moram nekoga ću da opalim, kamera će služiti kao dokaz. Ma ima razne situacije biće da je zanimljivo. Imam ja dobar digitalac, pitanje je kako ću da to namestim. Špijunske kamerice, kako je to interesantno. :)

Evo ja imam kamericu jako malih dimenzija i jako jeftinu, kod kineza sam kupio na dealextreme.com , platio u Intesi i stigla posle 20-ak dana. Nema carine jer je mala vrednost i označena je kao poklon. Snimala je u početku oko 80+min i vremenom smanjivala dužinu snimka jer je baterija slabila. Posle godinu dana i par stotina snimanja (do kraja baterije) je neupotrebljiva više, moraću da je otvorim i da zamenim bateriju, pretpostavljam de je neka standardna. Ok su snimci, malo je uzano polje snimanja i noću praktično neupotrebljiva u kolima, ali kolko para tolko i -cigara ;). Inače mi stoji ispred nosača retrovizora pa je baš neupadljiva. Evo link
http://dx.com/p/300k-pixel-mini-camcorder-spy-camera-with-tf-card-slot-32022?item=123
A evo i skuplje verzije, prelistajte po sajtu,ima svakakvih modela...
http://dx.com/p/2-5-tft-car-dvr-camcorder-with-4-led-night-vision-recording-usb-sd-slot-66430?item=6

Bila je ideja, americka, da u sve automobile ugradjuju ono sto u autobusima postoji - ako se dobro secam... tahograf ? Nije proslo (jos uvek :roll: )

Inace je meni to sve sa snimanjem vrlo zanimljivo. Jednom odvezes pravu trasu - i svaki poznanik moze onda da zna put kad ide do negde ;)

Evo ja imam kamericu jako malih dimenzija i jako jeftinu, kod kineza sam kupio na dealextreme.com , platio u Intesi i stigla posle 20-ak dana. Nema carine jer je mala vrednost i označena je kao poklon. Snimala je u početku oko 80+min i vremenom smanjivala dužinu snimka jer je baterija slabila. Posle godinu dana i par stotina snimanja (do kraja baterije) je neupotrebljiva više, moraću da je otvorim i da zamenim bateriju, pretpostavljam de je neka standardna. Ok su snimci, malo je uzano polje snimanja i noću praktično neupotrebljiva u kolima, ali kolko para tolko i -cigara ;). Inače mi stoji ispred nosača retrovizora pa je baš neupadljiva. Evo link
http://dx.com/p/300k-pixel-mini-camcorder-spy-camera-with-tf-card-slot-32022?item=123
http://dx.com/p/2-5-tft-car-dvr-camcorder-with-4-led-night-vision-recording-usb-sd-slot-66430?item=6

Prva kamera je za motor nju imam.Doro se vidi i lepo snima dva sata drži baterija.Na kacigu ne može da ide jer se mnogo trese glava ali na rever od odela je odlično.

Poslednja izmena:
Pa mozes i mobilni telefon da koristis u te svrhe(ako telefon ima kameru).MOras samo da nadjes onaj drzac za telefon koji se pomocu one vakum stope zalepi za staklo.
Ja inace imam GoPro HD Hero 2,mogu da je zalepim malte ne bilo gde na auto,a snima u HD kvalitetu.
ja sam je gledao po netu za 250€ i koliko vidim svi je zivi koriste (i profesionalno).Kako se tebi pokazala jer sam planirao jednog dana kad skupim para da je kupim(do tada ce izaci Hero 13 :lol: )

ja basplanirao da narucim odatle jednu kamericu (15€ kosta )

E znate na šta mislim? Mislim da nije u redu da prikažiš kamericu u auto pa gotovo, velika je mogućnost da to lopovima skreće pažnja, obiju kola i ukradu kamericu.Upotrebi kamericu kada pođete na put i kada izađete staviti kamericu u kasetu.Sigurnije je.

Ova kukica što se vidi nazat to je privezak za ključeve.Cela kamera je kao pola kutije šibice.

Pa i nije baš neprimetna ali ni velika da upada u oči na prvu, bar je tako kod mene jer je crne boje i nosač retrovizora. Dimenzije:55x20x15mm, ne ide microSD uz nju i ne treba vam veća od 4gb jer ne može da je napuni zbog pražnjenja baterije za ~1,5 sati snimanja (kad je nova). Msm može microSD većeg kapaciteta ali kad je već skidate zbog ponovnog punjenja baterije onda i prebacite to snimaka što ima na njoj i opet spremna za snimanje. Za ~1200din ne treba baš mnogo kalkulisati da li vredi...
DSC00800-1.jpg

DSC00801-1.jpg

Back