kud svi Turci - tu i mali Mujo! Evo, da dam svoj doprinos, mada mislim da ce mi se obiti o glavu. Razvedena sam odavno ... na papiru... kao sto sam i bila udata... na papiru. Dolazio je, vracao se, bio sve sto ne treba, dok nisam kupila svoj stan, promenila stav, i uctivo a kadkad i manje uctiov ga isterivala kad god povisi ton.Imamo dete od 9 godina, koje nikad nije trazio da vidi, dolazio je on, kako da ne, ali je govorio da mu dete bez majke (dodala bih tutora i babysiterke) ne treba. Ja za drugu vezu ili za decidan prekid nisam imala snage - bio je dosadan, uporan i bez trunke obraza. o zab Onda sam shvatila da vreme ide napred, i da imam 36 godina a oduvek sam zelela jos jedno dete (ja sam bila jedinica i znam kako je to tesko), i posle duzeg razmisljanja pitala ga da bude donator (ne bas tako, ali slicno), prvo se neckao i pristao. Moj stav je sledeci: prvo dete sam gajila SAMA, bez stalnog posla, studirajuci, bez svog stana. Sad imam posao, svoj stan, jos jedan majusan pride koji cu izdavati, nemam majku, nemam muza (ali to nisam ni prvi put imala), ali imam zrelost, podrsku sestre, prijatelja, deteta i svoju odluku da se tome posvetim. Prvo pitanje koje se slusaocima nametne je: zasto on? Zasto ne neko drugi? ...Zato sto ja nisam sposobna tj. recimo da sam trajno zatrovana za neku buducu vezu, a ako trazim donatora, kako mu objasniti da mi treba nalaz testa na: hiv, hepatitis a-z itd, a da ne bude sumnjivo, dalje, i da taj neko pristane i pruzi mi to, sta da ocekujem kad rodim: borbu oko starateljstva, cimanje, maltretiranje. Ovako, znala sam da ga dete ne interesuje, (zaboga, morao bi da smanji litrazu piva/dnevno jer bi pu-pu morao i neke parice da da), jer ne zeli da unese bilo kakvu investiciju:finansijsku, vremensku, nervnu, - jednom recju - operisan je od roditeljstva. Prva stih proba ovog mog stava je bila dok sam bila u bolnici (imam jos nekih zdravstvenih problema uz trudnocu koja je u toku) kad je i zvanicno preko mobilnog rekao: ali ja tebe ne volim. Ha, kao da to nisam znala, pa, na to sam i racunala. Tad je silom prilika i saznao da je donator jer sam mu razlozno i argumentovano objasnila da za drugo i nije (primera kol'ko 'oces). Sad udrite...da, sebicna sam, da, otkud mi pravo...da, kako se usudjujem, ... ali pre svega, podjite od cinjenice da banke sperme u svetu postoje vec nekih 3-4 decenije ...sve su to nijanse