Kusovac: Drzava treba da napravi fond za otkup ukradene istorijske proslosti....

Metronomy

Buduća legenda
Poruka
49.470
Bivsi kustos narodnog muzeja i dugogodisnji profesor filozofskog fakulteta u Beogradu ima svoje misljenje o povratku ukradenih predmeta iz srpskih muzeja i galerija....
Parafrazirano....ako zaposleni, a narocito kustosi i istoricari ukradu sakrivene predmete srpske bastine ( nije u redu da ih prodaju aukcijske kuce drugih zemalja) i ne zavedu ih kao ukradene ( iz visegodisnje zatvorenih muzeja) svakako treba otkupiti....( zasto bi neke kuce aukcijske uzimale proviziju nasim (istoricarima) gradjanima, kada je drzava duzna da ih otkupljuje.

Covek je toliko nenormalan da mu je normalno da mu drzava plati za ukradene stvari, jer eto on je dobar srbin koji je poklonio "svoju" biblioteku i svoj portret....
Tako to izgleda kada coveka skolujete kao nekoga ko ne razlikuje lopovluk od prisvajanja po pravu moci.

Covek je otisao u penziju kao strucnjak za likovnu umetnost, sa mnogo izdatih knjiga o istoriji umetnosti, gde nije ni imao konkurenciju kao profesor i cetinjski djak, tacnije, crnogorski srbin....ima li nekog crnogorca da nije u srpskoj vlasti bio ili je jos uvek? i da je sve srpsko vlasnistvo crnogoraca? Treba li bolji dokaz kako se preliva crnogorska mafija u srbiju ceo prosli vek?
Kao, ko zna ko to krade po muzejima srbije, ali srbija mora to da otkupljuje, a sto ja nisam prijavio kradju je moje " strucno" pravo da procenim njegovu vrednost ....i ne prijavljujem kradju....

A gde treba dramiti je pitanje kojim se bave trolovi, ja nemam obavezu da pratim sta ko pise ni da budem na netu ceo dan....i ovo sam slucajno procitao....pa mi je upala u uvo tolika nenormalnost coveka koji je bio odgovoran, a tu odgovornost nije imao....jos profesor koji je ucio ove debilne istoricare i filozofe...
ko ima problem sa ovim "debilne" neka samo razmisli kako je srbija 30 godina u tranziciji pored toliko sposobnih kao ovaj strucnjak....

ne nego da nadje lopova , da ga strpa u zatvor na duzi vremenski period
Poenta je da je kustos duzan da prijavi kradju, a on, fol, ne zna da je nesto ukradeno,
pa bi jos da drzava placa to sto je ukradeno....
Kada ne prijavis da je nesto ukradeno i nemas dokaz da si prijavio, ne mozes ni da trazis da ti vrate, vec samo da platis cenu na aukciji....

Poenta je da je kustos duzan da prijavi kradju, a on, fol, ne zna da je nesto ukradeno,
pa bi jos da drzava placa to sto je ukradeno....
Kada ne prijavis da je nesto ukradeno i nemas dokaz da si prijavio, ne mozes ni da trazis da ti vrate, vec samo da platis cenu na aukciji....
neko je odgovoran, pri primopredaji duznosti se popisuje inventar i u kafani

ali srbija i njene logike

Back