Kurir i Vucic: Nemacka je trazila od Pristine da nam uvede takse od 100%!

Тихи

Starosedelac
Poruka
185.540
Vucic pre neki dan rece da je jedna velika mocna evropska zemlja trazila eksplicitno od Pristine da nam uvede takse od 100%.

Danas preko stranica Kurira saznajemo da je rec o Nemackoj

2146449_01-nova_ff-s.jpg

Kako odgovoriti na ovu , po ko zna koju, "ruku prijateljstva" od strane Nemacke?

Ja da sam vlast odgovorio bih slanjem jos jedno 300.000 migranata iz Albanije Avganistana Pakistana Kurdistana - put te iste Nemacke.

Tema je autorska.

Vučić u "Ćirilici": Moćna evropska zemlja tražila da nam Priština uvede takse
Vučić u emisiji Ćirilica
FOTO: TV HAPPY / SCREENSHOT
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras gostujući u emisiji "Ćirilica" na TV Hepi da je ponosan zbog toga jer su neki ljudi napravili četiri sata filma o njemu, ali da im to ne pomaže jer ne mogu da pronađu ništa o njemu.

- Ja odem dva dana u Minhen, vratim se ovde i sastanem sa Srbima iz regiona, da dodelim odlikovanja, da potom letim u Brisel... Za sve to vreme oni koji me mrze prave filmove. Jedinstven sam po tome da su neki ljudi napravili četiri sata filma o meni, četiri sata mržnje. Da se razumemo, ja nisam idealan čovek i neko ko je bezgrešan, ne poznajem nikoga ko je bezgrešan, pogotovo ne u politici, ali za razliku od onih koji su tu mržnji iskazivali, ne mogu da mi nađu da sam išta ukrao. Nikada nisam pokrao i opljačkao svoj narod. I to je nešto na šta sam veoma ponosan. Nije mi važnije da budem predsednik od toga da budem običan čovek. - rekao je Vučić.
PROČITAJTE JOŠ:
MONSTRUOZNA PORUKA VUČIĆEVOJ ĆERKI Funkcioneri SNS: Saradnik Boška Obradovića mora hitno na psihijatrijsko veštačenje
Vučić u Briselu: EU otvorena da čuje naše inicijative i ideje
ODLIKOVANJA ZA ZEMANA, HANDKEA I DRUGE ZASLUŽNE GRAĐANE Vučić povodom Sretenja uručio priznanja i poručio: Našem narodu je potreban MIR I RAD (VIDEO)

Predsednik Srbije osvrnuo se i na nedavne uvrede na račun njegove ćerke.
- Na to pitanje ne bih mogao da odgovorim, jer ako bih odgovorio kao otac to ne bi bilo primereno funkciji predsednika države. To čak nije toliko ni mržnja, već žalopoljka za vremenom u kojem su oni bili na vlasti i u kojem su odlučivali o svemu - istakao je Vučić.
On je objasnio zašto se tako često nalazi na udaru dela opozicije.

- Ja ću večeras pokušati da odgovorim na tu njihovu mržnju. Ja sam njihova meta. Za to postoje dva razloga. Đilas, Šolak i Mišković ne mogu da se dogovore. Ta trojica koji ne mogu da se pohvale baš časnim zanimanjem. Kada sam ušao u ovu priču, znao sam da me očekuje prljava kampanja. Drugi razlog je srpski integritet - rekao je Vučić.
Kaže da se u serijalu N1 moglo videti insistiranje kako su stranci želeli da ga dovedu.
- Zamislite stranci smenili Borista Tadića, koji je išao dotle da je uništavao naše Strele. Rušili su Tadića u čije vreme nam je otišla Crna Gora, u čije vreme smo imali 17.mart - pogron na KiM, u čije vreme je Kosovo proglasilo nezavisnost, koji im je omogućio da na Jarinju i Brnjaku uspostave prelaze - objasnio je on.
Ukazao je da je i za vreme Tadića Međunarodni sud pravde doneo presudu da je Kosovo imalo pravo da donese odluku o nezavsinosti, na čemu se zahvaljivao Hašim Tači.
- Tako mnogo "neposlušnoga" su rušili da bi doveli "poslušnog", za čije vreme nijedan deo teritorije nije otišao, nije dozvoljeno da nam uništavaju fabrike - kazao je on.

"Naša Srbija je mala, ali samostalno donosi svoje odluke"
Predsednik Srbije istakao je da je od ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua čuo da je Srbija jedna od retkih slobodnih i slobodarskih zemalja i da je do toga mogao da dovede samo jak predsednik.
- I kineski ministar je pre nekoliko dana rekao da ceni Srbiju jer je mala zemlja, a donosi svoje odluke, to je ono što u političkom smislu smeta mnogima, jer smo mi mala zemlja, ali u granicama koliko je to moguće mi donosimo samostalno odluke i o tome odlučuju građani Srbije - kazao je predsednik Srbije.
Na konstataciju da je francuski predsednik Emanuel Makron pohvalio ekonomske rezultate Srbije, Vučić je istakao da je Makron tom prilikom "pohvalio Vučića" i zahvalio se na hrabrosti što je to istakao.

Zanimljivo, ako je stvarno u pitanju Nemačka. Oni insistiraju na uvođenju taksi, dok SAD traži ukidanje.

Ma ko zna ko je, moguce je i da je sve izmislio.. Yebes ti to, sve neke sile bez imena, nikad nista da kaze konkretno..

Te jedna mocna drzava, te neki nam podmecu, te oni koji ih podrzavaju, te ovi koji nas sprecavaju, te oni koji nam ne daju nista.. Tamo ne sme ni da zucne, niko ga ne yebe, a onda se vrne ovde pa se kurchi, on vikao na ovoga a oni se smrzli od straha, pa onome rekao "umukni", pa ovima sasuo u lice, pa onda im podviknuo da "niko nece sa Srbijom da se igra dok je on na vlasti", pa kako ga svi postuju i respektuju, pa prste da polizes..

Potpuno iracionalno, debilno ponasanje..

Kurti odbio Amerikance: Ne ukidamo takse!
kosovo-online.com
četvrtak, 27. 2. 2020.| 15:30
Kosovski premijer Aljbin Kurti odgovorio je negativno na zahtev SAD da se ukinu takse na srpsku robu jer će to imati velike posledice za Kosovo, piše Gazeta Ekspres.

Prema izvorima Gazete Ekspres iz SAD specijalni izaslanik Ričard Grenel trebalo bi krajem nedelje da razmotri situaciju, nakon što sagleda da li je Kurtijeva vlada ukinula taksu ili nije.

Haradinaj: Ja sam za razrešenje Tačija, ali i za svrgavanje Kurtija

Kako saznaje Gazeta Ekspres, Kurti je već negativno odgovorio na Američki zahtev. SAD planiraju da preduzmu mere, a samo povlačenje priznanja nije jedna od opcija "kazne".

Ne zna se tačno šta će Amerika uraditi, ali suspenzija investicija i drugih aktivnosti koje su pomagale Kosovu 20 godina mogu biti neke od mera.

Isti izvori su za Ekpress rekli da su SAD razočarane sa DSK-om jer nije unapredio obaveze oko dogovora i koordinacije sa SAD-om u vezi sa odricanjem tarifa.

Od Kurtija su ukidanje takse zatražili mnogi visoki američki zvaničnici uključujući američkog državnog sekretara Majka Pompea.

Izaslanik predsednika Donalda Trampa Ričard Grenel uputio je više zahteva za nastavak dijalog između Kosova i Srbije.

https://www.republika.rs/vesti/srbija/189824/kurti-odbio-amerikance-ukidamo-takse

Njemac rekao ne Amerima.

Back