Kupujmo domace! 🙂

limunada

Buduća legenda
Poruka
38.715
Da li se vodite ovim sloganom i prije birate domace ili kupujete uvozno?
Prije sam vjerovala da su strani proizvodi "po difoltu" kvalitetniji od domacih,ali sad bas i nisam u to sigurna.
Posto je kapitalizam na djelu,ne vjerujem da se bas svi strani proizvodjaci vode kvalitetom,pogotovo za nase trziste.
Znamo svi da "Milka"nije ista kod nas i na zapadu.
I mnogi drugi proizvodi.
Primjecujem sada i proizvode iz zemalja kojih do sad nije bilo mnogo na nasim policama...Ukrajina Moldavija ,Rumunija...

Tehnika za sada samo strana. U Teslu ( koji je kao naša marka ) nemam povjerenja. Za kupke i dezodoranse ( mada ima li to uopšte domaće? ) važi isto. Hrana uglavnom domaća. Hemija kako kad. A odjeća već godinama uglavnom domaća.

Gledam da kupujem što zdravije može, što je vrlo teško, ali prednost dajem domaćim proizvođačima. Mđtm, ako je nešto strano baš kvalitetnije, sa korektnom cenom, onda može i iz uvoza. I to zavisi i odakle. Neću beli look ni da jedem ako je iz Kine npr.

Hemija iz DM-a..uglavnom.

E i kupiču neke domaće dukseve, trenerke, dve firme su u pitanju...da ih ne reklamiram za dž.

Prije sam vjerovala da su strani proizvodi "po difoltu" kvalitetniji od domacih,ali sad bas i nisam u to sigurna.
Posto je kapitalizam na djelu,ne vjerujem da se bas svi strani proizvodjaci vode kvalitetom,pogotovo za nase trziste.
I mnogi drugi proizvodi.
Primjecujem sada i proizvode iz zemalja kojih do sad nije bilo mnogo na nasim policama...Ukrajina Moldavija ,Rumunija...
Tu i jeste problem i nasi su krenuli tim stopama.Za izvoz rade sve naj,a za nas sta ostane.

I mnogi drugi proizvodi.
ko kaze da milka nije ista kao na zapadu?pa ta milka se proizvodi u nemackoj iako je prvenstveno svajcarska cokolada.svuda se izvozi.
ne prave milku rumuni

uopste nije isti ukus a i nije za poredjenje roba koja se prodaje kod vas i nas, ipak ste vi u EU i ne mogu da vam uvaljuju toliki krs kao nama
A ne znam. Ali vidim da u tekstu stavlja u isti "koš" tržišta Slovenije, Hrvatske i Srbije.
Ono što znam sigurno da je pred otprilike dvije godine hrvatska europarlamentarka (SDP) Biljana Borozan uspjela izgurati zakon po kojem se zabranjuje različita kvaliteta za zapadno i istočno tržište.
https://slobodnadalmacija.hr/vijest...oj-moraji-biti-iste-kao-u-cijelom-eu-u-585954

A ne znam. Ali vidim da u tekstu stavlja u isti "koš" tržišta Slovenije, Hrvatske i Srbije.
Ono što znam sigurno da je pred otprilike dvije godine hrvatska europarlamentarka (SDP) Biljana Borozan uspjela izgurati zakon po kojem se zabranjuje različita kvaliteta za zapadno i istočno tržište.
https://slobodnadalmacija.hr/vijest...oj-moraji-biti-iste-kao-u-cijelom-eu-u-585954
sto se Srbije tice, to je mrtvo slovo na papiru
Milka koju kupim u Svajcarskoj ili Nemackoj, veze nema sa ovom koja se prodaje kod nas
ovde ima ukus kao da jedes zasecerenu mast

Nije baš.Ja kod nas Milku više ne kupujem,jer je postala preslatka i nije ni slična ukusu kakav je nekad imala.
Nekad je vazila za prestiznu cokoladu kod nas,a sada je jedna od losijih.
OK. Ako vi tako kažete, onda je tako. Ja sam djeci kupovao onu Milka Oreo i bila je OK. Isto mogu reći da su Kraševe Dorina čokolade isto super. 🙂
Bar ovdje kod nas.

Back