Kupovina prosumer fotoaparata u Nisu

Ne znam za prodavnicu ali evo Ti jedno od resenja...tj.solucija...
http://www.foto-berza.com/ad37195.htm
Ako se tretira kao reklama neko obrisu modovi al nek prvo kazu postavljacu teme da iskopira link...
Bdw imas u BGu 3 4 puta godisnje foto-berzu gde mozes UZVO da vidis more foto-aparata...pa vidis, probas, opipas, pitas, itd...Ja bih najiskrenije isao na takvo nesto polovno pre nego na ovo krsh novo...da sam u takvoj dilemi kao Ti...Samo lepo pregledas aparat-da vidis da nije ispadao(mnogo), da nema bas mnogo tragova koriscenja a najbitnije da vidis kakvo je prednje socivo/objektiv...Inace na Foto-berzi ima dosta OK prodavaca ne moze da se poredi sa LImundoom npr. gde prodaje svja i svako...

Na prosumeru nema nikakve zamene i popravke, to zaboravite. Cena servisa je tolika da se ne isplati, jer cim si u situaciji da moras popravljati takav aparat znaci da je odsluzio svoje.

Kupi dslr i da te bog vidi, mani se prosumera.

То јесте стварно најбољи предлог, али шта ако човек нема новца за дслр, како изгледа да је и овде случај? :think:

То јесте стварно најбољи предлог, али шта ако човек нема новца за дслр, како изгледа да је и овде случај? :think:

Sta vredi kupiti polovan prosumer ako nista ne valja, ne razumem tu vasu logiku. Kupi polovan dslr koji je ispravan, a ako misli da za 5000 dinara kupuje fotoaparat, onda povlacim sve sto sam rekao.

^^nijedna od Tvoje dve izjave nije tacna! >kao prvo nije limit 5 000 din, a kao drugo-6500 fd nije aparat koji nista ne valja...Ja jesam prvi koji zagovara kupovinu DSLRa-ali kad se ima za nijansu veci budzet i spremnost za malo ulaganje svakih 2 3 godine i kad se ima malo iskustva-pa se zna proceniti i proveriti da li aparat valja...Da se razumemo i sa Fujijem gore navedenim postoji sansa da nesto nre valja-ali manja...>Prosumer svi prodaju cim ga izgustiraju pa ne bude ubijen ugl. dok DSLR zavisi...I za DSLR j polovan je donji limit 25o evra-npr neki D80 da ga nije svadbar koristio :) a z a150-200 evra pa jedinio Nikon D70s kao moj al to je staro bar 4 5 god...

Podrzavam @ ghost in the shell-a, fujijevi prosumeri su solidni. Ja sam jedno vreme koristio Fuji S8000 fd i bio prezadovoljan. Sa fotografijama koje sam uslikao sa S8000 fd sam primljen na Shutterstocku. Evo nekih fotografija

stock-photo-droplets-of-dew-on-the-green-1.jpg

stock-photo-grasshopper-on-yellow-flower-1.jpg

stock-photo-honey-bee-69455998-1.jpg

@Stefi Nis DSLR je zakon, ali ako nemas dovoljno novca kupi novi prosumer od Fujia.

Podrzavam @ ghost in the shell-a, fujijevi prosumeri su solidni. Ja sam jedno vreme koristio Fuji S8000 fd i bio prezadovoljan. Sa fotografijama koje sam uslikao sa S8000 fd sam primljen na Shutterstocku. Evo nekih fotografija

stock-photo-droplets-of-dew-on-the-green-1.jpg

stock-photo-grasshopper-on-yellow-flower-1.jpg

stock-photo-honey-bee-69455998-1.jpg

@Stefi Nis DSLR je zakon, ali ako nemas dovoljno novca kupi novi prosumer od Fujia.
Свака част!
Али, заборавио си да поменеш оно ипак најважније - то су твоји радови, и ти си лично за њих заслужан, највероватније је да би у твојој руци такви били и с било којим другим моделима, не само с "Фуђијевим".

А ја сам за "Фуђија само навела искуство неких људи, и своје, без било каквих субјективних судова.

Како год, тачно, најбоље је купити нови апарат, па, касније, ако буде, недајбоже, проблема, постоји гаранција.

Свака част!
Али, заборавио си да поменеш оно ипак најважније - то су твоји радови, и ти си лично за њих заслужан, највероватније је да би у твојој руци такви били и с било којим другим моделима, не само с "Фуђијевим".

А ја сам за "Фуђија само навела искуство неких људи, и своје, без било каквих субјективних судова.

Како год, тачно, најбоље је купити нови апарат, па, касније, ако буде, недајбоже, проблема, постоји гаранција.

@Milunka znam ja to.
"Mnogi fotografi misle ako kupe bolju kameru, moći će napraviti bolje fotografije.
Bolja kamera ne može vam pomoći ako nemate ništa u glavi i srcu."

Arnold Newman

Bitna je vestina kao i ono nesto u sebi, sluh za fotografisanje.
Primer
Dok sam sakupljao pare za DSLR, uradio sam sa svojim mobilnim Nokia N73 fotografije kojima mogu zavideti cak i prosumeri ;)

List1-1.jpg

N73-1025-1.jpg

N73-1027-1.jpg

Bidzet mi je oko 18000 , za te pare mogo bih da kupim nov fuji s2950, a polovan koji predlazete i da li da kupim fuji?
Неки од нас смо написали зашто ипак не "Фуђи". Уосталом, Canon-ови пандани овоме, SX 20 којег, уосталом, такође више нема, него је ту SX 30, о SX 40 да се и не говори, је скоро дупло скупљи, и то није тек тако, без обзира на сво Canono-ово каткад претеривање с ценама.

И, генерално, не поводи се за суперзумовима и количином мегапиксела.

Зато је, како већ рекох, ипак боље да узмеш онај Canon SX 130 и полако научиш мануелна подешавања, с њим се могу направити одличне фотографије, а касније, кад научиш принцип, набавићеш и бољи. Ништа не може преко ноћи.

Како смо већ рекли, у почетку најважније је да имаш добро око, идеје, вољу и стрпљење.

То је моје мишљење, а ти види.

Није лоше прочитати:
http://www.fotoart.rs/Saveti-i-tehnike/Fotoaparati/kako-izabrati-kompaktni-fotoaparat/Page-3.html

(од пре две године је чланак, али није битно, принципи су исти)

Back