Mihajlo Peric
Početnik
- Poruka
- 48
Pozdrav drugari, planiram da kupim par nekih stvarcica preko interneta, neku opremu za telefon, pa me zanima procedura. Naime, kupio bih neki silikon, kaljeno staklo, zadnju masku i drzac za auto u ukupnoj vrednosti od recimo 20e. Sad, koliko ja znam carinu na tu sumu valjda ne bi trebalo da racunaju...za porez vec ne znam. Ono sto me najvise buni je dostava. Recimo ako je free onda je to dzabe do granice, ali sta posle? Ko to meni dostavlja na kucnu adresu i koliko to kosta i da li se placa nesto dodatno? Pitam iz prostog razloga, zato sto cu ja ove stvari poruciti od razlicitih prodavaca (jer ne postoji jedan koji ima sve ono sto ja hocu), pa racunam da ce mi te stvari stizati odvojeno i onda bih recimo dosao u situaciju da platim dostavu od par stotina dinara za kaljeno staklo koje sam platio dva dolara (da mi bude skuplja dostava od cene stakla) i tako da placam dostavu za svaku stvar posebno kako budu stizale. Pa ako moze neko da mi pojasni kako to funcionise precizno i da li se uopste i isplati narucivati takve stvari preko neta? Ako je neko imao neka iskustva super bi bilo da podeli sa mnom. I imate li neku preporuku odakle narucivati, sa ebay, sa aliexpress ili nesto trece. Hvala na odgovorima.