Planiram kupiti pištolj u cilju lične bezbednosti i samoodbrane. Mislim da bih se tada osećao sigurnije pošto nemam poverenja da me država može zašititi.
Zanima me da li je neko prošao kroz proceduru izdavanja dozvole za nabavku oružja?
Kao i za preporuku u vezi kupovine, tj. gde se uopšte kupuje oružje?
Na sajtu MUP-a vidimo
Fizička lica podnose lično zahtev za izdavanje odobrenja za nabavku oružja iz kategorije B (obrazac broj 1) u organizacionoj jedinici ovog ministarstva prema mestu prebivališta podnosioca zahteva pri čemu je neophodno priložiti sledeća dokumenta:
važeću biometijsku ličnu kartu;
Uverenje od nadležnog Osnovnog i Višeg suda da se protiv lica ne vodi krivični postupak;
uverenje o obuci u rukovanju vatrenim oružjem, za oružje za koje se podnosi zahtev za nabavku, osim konvertibilnog (obuke su oslobođeni zaposleni i penzionisani pripadnici državnih organa koji po službenoj dužnosti nose ili su ranije nosili oružje, profesionalna i penzionisana vojna lica, rezervne vojne starešine i sportski strelci koji nastupaju u disciplinama sa vatrenim oružjem);
Uverenje o zdravstvenoj sposobnosti za držanje i nošenje oružja;
Dostave dokaz o opravdanosti razloga za nabavljanje oružja;
Dokaz o uplaćenoj taksi.
• Odobrenje za nabavljanje oružja važi šest meseci od dana izdavanja.
kako izgleda procena zdravstvene sposobnosti?
kako izgleda i koliko traje obuka?
šta se obično navodi kao dokaz o opravdanosti nabavke?
Zanima me da li je neko prošao kroz proceduru izdavanja dozvole za nabavku oružja?
Kao i za preporuku u vezi kupovine, tj. gde se uopšte kupuje oružje?
Na sajtu MUP-a vidimo
Fizička lica podnose lično zahtev za izdavanje odobrenja za nabavku oružja iz kategorije B (obrazac broj 1) u organizacionoj jedinici ovog ministarstva prema mestu prebivališta podnosioca zahteva pri čemu je neophodno priložiti sledeća dokumenta:
važeću biometijsku ličnu kartu;
Uverenje od nadležnog Osnovnog i Višeg suda da se protiv lica ne vodi krivični postupak;
uverenje o obuci u rukovanju vatrenim oružjem, za oružje za koje se podnosi zahtev za nabavku, osim konvertibilnog (obuke su oslobođeni zaposleni i penzionisani pripadnici državnih organa koji po službenoj dužnosti nose ili su ranije nosili oružje, profesionalna i penzionisana vojna lica, rezervne vojne starešine i sportski strelci koji nastupaju u disciplinama sa vatrenim oružjem);
Uverenje o zdravstvenoj sposobnosti za držanje i nošenje oružja;
Dostave dokaz o opravdanosti razloga za nabavljanje oružja;
Dokaz o uplaćenoj taksi.
• Odobrenje za nabavljanje oružja važi šest meseci od dana izdavanja.
kako izgleda procena zdravstvene sposobnosti?
kako izgleda i koliko traje obuka?
šta se obično navodi kao dokaz o opravdanosti nabavke?