Kupovina nekretnine u EU

U Srbiji, postoji bar 100 000 ljudi, koji mogu LADNO da kupe kucicu,kucu,apartman,vilu.....u severnoj Grckoj-Halkidiki, za relativno normalne pare (mislim, na onih cca 100 000-koji imaju taj novac).
A znamo, koliko je Halkidiki pozeljna destinacija. Em je prelepo, em je blizu....
E sad....stavite prstic na celo, pa razmislite. Zasto to ljudi koji imaju novac ( a u srbiji ih bas ima !!!) i ne urade?
Nema potrebe da pitate na forumu.

E Mile, Mile, sad me već pomalo nerviraš.... Na Halkidikiju je jedna od dve NATO baze u Grčkoj (druga je u mestu Souda pored Hanje na Kritu).
Tu se nalazi podzemni aerodrom, i N I K O, ko nije iz zemlje koja je članica EU NE MOŽE da kupi imovinu, bez odobrenja ministarstva odbrane, a to svakako NEĆE dobiti !

Čak i Bata Kan Kan koji ima velelepnu kuću nadomak Soluna koju vodiči pokazuju putnicima kao da je u pitanju Akropolj, i koji je držao robnu kuću u Solunu ...na Halkidikiju NE MOŽE da kupi ni plac, ni kuću! Navedi mi barem jednog Srbina koji je to uspeo, bez da ima pasoš EU ?

P.S. Pitaj malo na p.p. ako ti nije jasno. Ne smem sve javno da napišem...

Poslednja izmena:
@konislav
Hvala na nekim pojasnjenjima :)
Nismo sigurni gde bismo voleli da se nastanimo, tj. zelja nam je bila Italija, Francuska, Spanija, Belgija, eventualno Svajcarska (iako nije u EU) i izmedju ostalog to su jezici koje znamo potpuno ili delimicno+engleski. E sad, problem je sto neke od zemalja nisu u dobroj ekonom.situaciji a druge nemaju nikakve povlastice za one koji bi kod njih kupili nekretninu, zato trazimo dalje...
Sto se poslova tice, ja sam prof.francuskog ali se time verovatno ne bih bavila nego nesto u turizmu i hotelijerstvu (moja zelja), sekretarisanje, itd. a md je fizioterapeut ali bi radio i kao vozac, kurir, konobar, za pocetak nebitno....U svakom slucaju bismo otisli tamo gde se lakse dobijaju papiri pa bismo se snalazili za poslove...
|Mislili smo i da ja upisujem master, ali ne bih da gubim vreme a i to kosta...Te pare bih pre dala nekome za papire i posao...
Ne bismo isli nigde preko okeana (SAD, Kanada, Australija, Novi Zeland), eventualno neka bivsa francuska kolonija, tipa Mauricius, Sejseli, ali to je tek nemoguca misija...
Biznis koji ima ovde ne moze da obavlja i napolju jer je to predstavnistvo jedne strane firme, pa samim tim i nije samostalan, nego uvozi i prodaje....
Emirati i sl.zemlje nam nisu na spisku jer to nije prostor u kome bismo voleli da stvaramo i podizemo porodicu...
Znam, komlikovano zvuci, i mozda deluje da ne znamo sta hocemo, ali verujte, znamo sta necemo, a to je ovo ovde...

Mislim da nijedna od nabrojanih drzava ne daje nikakve povlastice nekome ko kupi nekretnine na njihovoj teritoriji. Drugo nesto mi nije jasno kod vas, Poslovi koje bi radili su poslovi za nisko kvalifikovane i samim tim su nisko placeni poslovi. Bojim se da se radeci iste tesko prezivljava, a jos teze da ce neka drzava izdati vize za ovu vrstu poslova cak i kad bi nasli nekoga da vam garantuje posao. Vozac bi mozda moglo da prodje u Skandinavskim zemljama ali ako ima radno iskustvo kao vozac kamiona i dobre preporuke. Jedina drzava gde bi mogli lakse pronaci posao je Slovenija, tamo se traze fizioterapeuti sa iskustvom, ako ste zavrsili skole pre 1991 godine onda vam se diplome priznaju po automatizmu. Ako naucis dobro slovenacki i imas fakultetsku diplomu (profesor francuskog) onda je moguce pronaci posao u struci. Normalno ako je Slovenija drzava koju bi uzeli u razmatranje.

Te zemlje su bile neka nasa zelja ali smo svesni da situacija nije sjajana pa zato mnogo ne biramo...
Mozda bi dosla u obzir i Slovenija ali pravo da ti kazem pokusavamo da idemo na neku najlaksu, najbrzu, nasigurniju varijantu, i da po mogucstvu nekoga i znamo, ko bi mogao da nam pomogne...Trenutno pokusavamo da nadjemo pomoc u Svedskoj, tamo md ima neku rodbinu.
E sad, sto se tice poslova, ne mislim da su poslovi za mene koje sam nabrojala mnogo ispod nivoa, s obzirom na to da bi me nesto slicno cekalo i u Srbiji, ali za 2-3 puta manje para.
Sto se tice md, problem je sto se godinama nije bavio svojom strukom pa je pitanje koliko bi mogao i da nadje neki posao u struci, ali zaista ne bi mnogo birao, za pocetak...Dve plate su dve plate, kolike god da su ( a nisu 2X300e nego 2X1000e, uglavnom)...
Svaki pocetak je tezak, pa ne ocekujemo da nam odmah bude sve kako zelimo, ali ocekujemo da ce vremenom tako biti, mi cemo se potruditi koliko god to bude u nasoj moci, mada treba imati i srece.
Ima izgleda neka fora sa kupovinom nekretnina u Svajcarskoj, ali moram da se raspitam...

Ne radi se o tome da li je neki posao ispod necijeg nivoa, vec se radi o tome da drzave koje imaju vizni rezim za tu vrstu poslova ne izdaju vize. Vize se izdaju za poslove koji su deficitarni ili za poslove gde se traze visoko obrazovni profil radnika, gde je pored ostalog navedeno i koji bi bio minimum godisnjih primanja. Sa poslovima koje si navela neces moci zadovoljiti taj minimum. Druga stvar koja mi je nejasna, je da li stvarno mislis da je 2x 1000 eura dovoljno za zivot. Za drzave koje si nabrojala taj iznos primanja znaci tesku bedu. Trece, sa tim primanjima nece moci odrzavati kupljenu nekretninu. Posebna mi je nejasna situacija kad se negde pojavite sa zahtevom za dobijanje nekog oblika vize za investitore (po osnovu kupovine nekretnine), zatrazite radnu ili boravisnu vizu i onda kad to treba da produzite (ako je nekad i dobijete) prilozite dokument da imate prihode na rubu siromastva.

Ja sam te poslove navela kao primer za to na sta smo sve spremni samo da bismo otisli odavde...I ne mogu bas da verujem da svi nasi gastarbajteri imaju fakultete i rade visokoplacene poslove a pride imaju i papire.Po toj logici, najbolje da sedim ovde...
Smatram da je 2000e(a realno se zaradjuje i vise) za par bez dece, i za neplacanje rente, dovoljno. Mislim da sa tim mogu i da platim mesecne troskove za stan kao i hranu...I niko ne moze da me ubedi u suprotno...Pogotovo sto nismo u fazonu da se stekamo da bismo ovde ulagali u kuce sa lavovima i labudovima....
Mozda nije dovoljno za Svajcarsku ili Norvesku, ali zato u tim zemljama plate i nisu 1000e...

Ovi sto imaju fakultete i rade visokoplacene poslove sigurno imaju uredne dozvole, za ostale ne znam. Kome je koliko dovoljno za zivot je sasvim druga tema i bilo bi pogresno da sad o tome diskutujemo. Ja ne kazem da ne treba pokusati i da se treba odmah u startu predati i ostati u Srbiji. Ja licno imam malo drugaciju pretstavu o tome, tako da jos uvek sedim tu gde jesam jer imam malo stroze kriterijume, pa dok mi ne legne takva ponuda, ne pomisljam da negde idem. To ne znaci da svi moraju slediti moju logiku.
Iz licnog iskustva i onoga sto sam ja video nase gasterbajtere delim u vise kategorija. Nazalost najveci deo njih se nije dobro snasao i zivi jako lose i nalazi se jako nisko na drustvenoj lestvici, jedan deo je svestan toga, jedan deo nije svestan toga ili to ne zeli da prihvati kao realnost, medjutim malo ko zeli to javno da prizna, tako da im odlazak u "stari kraj" i glumenje neke velicine dodje kao droga kojom se drogiraju da bi izdrzali i preziveli do nekog sledeceg odlaska.

Slazem se sa ovim sto si napisao ali mi jednostavno nemamo vise vremena za cekanje bolje prilike, ***, malo smo zakasnili i sad je frka...
E sad, sto se tice nasih ljudi preko, znam da dosta njih ne zivi kao u bajci i da vecina njih kuka za Srbijom ili rodnom zemljom, ali ipak mislim da je to vise stvar neuklapanja u drustvo i zajednicu nego sto je zaista taj finansijski momenat onaj koji pravi problem....Opet, moje vidjenje stvari, ne mora i da bude tako.
Ja zato i nebih radila kao cistacica, ili negovateljica u starackom domu, jer ipak imam neki papir i ne zelim sebe da ponizavam na taj nacin.
Da me niko ne shvati pogresno, ne cenim ljude po poslu koji rade ili po skoli, ali ne dam na sebe i na ono za sta ram radila i trudila se...
Procitala sam na nekom od foruma da se, kad kupis nekretninu u Svajcarskoj, dobija B viza (tj. neka vrsta boravka). To mi je ostalo jos da proverim pa cu javiti...

Procitala sam na nekom od foruma da se, kad kupis nekretninu u Svajcarskoj, dobija B viza (tj. neka vrsta boravka). To mi je ostalo jos da proverim pa cu javiti...

Dozvola boravka ne mora da znaci i dobijanje radne dozvole. U mnogim drzavama je dozvola boravka jedno, a radna dozvola sasvim nesto drugo, tako da se realno desava da neko dobije dozvolu boravka, ali ne dobije dozvolu da radi. Pretpostavljam da vama treba radna dozvola. Ovo se cesto desava kod biznis viza, kupovina nekretnine je podgrupa biznis vize jer je to jedna vrsta investicije. Ovo se takodje cesto desava kod studentskih viza, dobije se pravo boravka radi skolovanja, ali se zasebno trazi radna dozvola.

Da, da, znam da je to boravisna i da nema veze sa radnom, ali mislim da je onda lakse doci do posla, pa kad ga nadjem trazim i radnu...Znam ja da je to malo komplikovanije nego sto zvuci kad ja napisem, ali treba se dobro raspitati i videti. Za studente znam (htela sam i na tu foru da idem, ali mi se ne gubi vreme), ali oni mogu da rade part-time dok su na studijama i samim tim imaju i mogucnost da steknu poznastva i da nadju posao i da lako nakon vize za studiranje dobiju i radnu...Tako vecina i radi...

Nije malo komplikovanije, mnogo je komplikovanije. Imas li predstavu koliko kostaju nekretnine? Nije mi jasan momenat kako se tebi olaksava trazenje posla ako nemas radnu dozvolu, moram da te pitam i na osnovu cega ces kasnije traziti radnu dozvolu. Meni ova tvoja ideja deluje dosta nerealno, na osnovu onoga sto sam ja video, sve to ide malo drugacije.
Naj nelogicnije u svemu ovome je momenat kad se negde pojavis kao neko ko je investitor koji je investirao u nekretninu (verovatno ne mislis na kupovinu garsonjere ili manjeg stana), da pretpostavimo da dobijes boravisnu vizu i sad kao nosioc te i takve vize ides da trazis radnu vizu prilazuci dokaz da imas ponudu za nekakav nisko placeni posao. Nema logika u toj prici, prosto je neverovatno da neko izda vizu osobi koja je van EU zone za posao koji nije deficitaran ili visoko strucan. Jednostavno ima mnogo ljudi u samoj EU zoni koji su bez posla, da bi se tako lako dozvolilo izdavanje viza licima koja dolaze iz drzava van EU zone. Mora postojati dobar razlog za takvo nesto. U prilog ovome sto pricam ide i podatak da je Engleska ukinula izdavanje novih viza za visoko strucne kadrove, a za produzenje postojecih podignut je prag potrebne godisnje zarade.
Ovde se namece jedno prosto pitanje, da li si nekad bila tamo gde planiras da ides, cisto da vidis kako sve to sto zamisljas izgleda u praksi. ne kazem ja da ne treba razmisljati o odlasku, samo bih ti preporucio da malo promenis strategiju.

Poslednja izmena:
Ideja je sledeca, ukoliko je iole izvodljiva, da kupimo nekretninu u nekoj od zemalja koja nam dozvoljava boravisnu vizu samim posedovanjem nekretnine. Onda bismo trazili posao, za koji racunamo da ga je lakse naci ako imamo vec neku vrstu boravka, i onda sa ugovorom i potrebnom dokumentacijom otici u ambasadu i podneti i za radnu vizu. Eto, tako smo zamislili. Krajnja solucija je da buedemo 3 meseca tamo, 3 ovde (ili jedno od nas dvoje dok onaj drugi radi ovde), i zaposlenje na crno dok se ne steknu uslovi za stalni posao...Pa onda spajanje porodice, itd, u zavisnosti od toga kako bi se stvari odvijale.
Mislim da je problem sa nezaposlenoscu u zemlajma EU sto njihovi drzavlajni i nece da rade poslove za niskokvalifikovane a ima ih previse za one visokoobrazovane...
Malo mi je glupo da pricam o ciframa ali za taj novac u Bg-u mozemo da kupimo 60-ak kvadrata (ne mislim na Kaludjericu, Mirijevo, Kumodraz,...), a kao sto znamo cene nekretnina su svuda u EU kao kod nas...
U svim zemljama od nabrojanih sam bila, osim u Svedskoj i u svakoj mogu da se zamislim, osim u Svedskoj, ali ne mogu toliko da biram...
Na zalost, za drugau strategiju ne znam, osim kao sto sam vec rekla, upisa master studija...
Evo, vrlo rado cu te saslusati, ako ti imas neki predlog?

Onda bismo trazili posao, za koji racunamo da ga je lakse naci ako imamo vec neku vrstu boravka, i onda sa ugovorom i potrebnom dokumentacijom otici u ambasadu i podneti i za radnu vizu.

Nadam se da ne misliš na našu ambasadu u inostranstvu. Morate se vratiti u Srbiju, pa u njihovoj ambasadi podneti molbu. Ja sam to morao kada sam tražio grčku radnu dozvolu. Izuzetak je Nemačka, gde ako se prijaviš na biro rada, i dobiješ posao (naravno ako se NIKO od Nemaca ne javi za taj posao), onda se radna dozvola može srediti na licu mesta, ali samo za period koji je poslodavac garantovao.

Ideja je sledeca, ukoliko je iole izvodljiva, da kupimo nekretninu u nekoj od zemalja koja nam dozvoljava boravisnu vizu samim posedovanjem nekretnine. Onda bismo trazili posao, za koji racunamo da ga je lakse naci ako imamo vec neku vrstu boravka, i onda sa ugovorom i potrebnom dokumentacijom otici u ambasadu i podneti i za radnu vizu. Eto, tako smo zamislili. Krajnja solucija je da buedemo 3 meseca tamo, 3 ovde (ili jedno od nas dvoje dok onaj drugi radi ovde), i zaposlenje na crno dok se ne steknu uslovi za stalni posao...Pa onda spajanje porodice, itd, u zavisnosti od toga kako bi se stvari odvijale.
Mislim da je problem sa nezaposlenoscu u zemlajma EU sto njihovi drzavlajni i nece da rade poslove za niskokvalifikovane a ima ih previse za one visokoobrazovane...
Malo mi je glupo da pricam o ciframa ali za taj novac u Bg-u mozemo da kupimo 60-ak kvadrata (ne mislim na Kaludjericu, Mirijevo, Kumodraz,...), a kao sto znamo cene nekretnina su svuda u EU kao kod nas...
U svim zemljama od nabrojanih sam bila, osim u Svedskoj i u svakoj mogu da se zamislim, osim u Svedskoj, ali ne mogu toliko da biram...
Na zalost, za drugau strategiju ne znam, osim kao sto sam vec rekla, upisa master studija...
Evo, vrlo rado cu te saslusati, ako ti imas neki predlog?

Da podjemo redom.
Za boravak do tri meseca, ne treba ti nikakva viza, a jos manje kupovina nekretnine.
Iskreno, nisam ni pomislio na rad na crno. Ja licno nikad nebih izabrao rad na crno.
Mislim da nisi upravu sto se tice cene nekretnina. Ne bih se slozio da su cene nekretnina u drzavama koje pominjes slicne cenama u Beogradu. Ja vec neko vreme pratim tu problematiku, koliko mogu da vidim cene nekretnina su mnogo vece od cena nekretnina ovde. Uzmimo Sloveniju za pocetak, da ne pricamo o Svajcarskoj ili Svedskoj. Posebna je prica London, tamo stan sa tom kvadraturom u pristojnijem delu Londona (ne elitan deo) neces kupiti bez 250000 GBP, a mozda i skuplje. Treba da imas u obzir da vi tamo ne mozete dobiti kredit. Tako da ako si negde videla da ti treba 50-60000 za kupovinu, to je ucesce za stan, ostatak dolazi posle na rate, sto za vas ne vazi.
Druga strategija.
Za ljude sa nesto malo para koji imaju fakultetsku diplomu druga opcija je odlazak u Kanadu ili Australiju. Ne treba mnogo para za pocetak (50-60000 eura, nisu mnogo para), bice dovoljno za pocetak. Sa diplomom iz fracuskog jezika, Kanada je obecana zemlja.
Spajanje porodice je nesto malo razlicito od onoga kako ti to zamisljas. Kako ce te vi da spajate porodicu kad niste vencani? Druga stvar, ne mozes spajati porodicu dok jedan od vas ne dobije trajan boravak. Ako idete da kupite nekretninu ortacki i postoji opcija da na osnovu toga dobijete trajan boravak, onda cete oboje dobiti istovremeno trajan boravak i nema tu nikakvo spajanje porodice. Kod vremenih radnih viza uglavno nema mogucnost dovodjenja porodice osim u odredjenim slucajevima kad se radi o biznis vizama.
U vezi niskoplacenih poslova u EU. Nije bitno sta neko misli o tom problemu, bitno je kakav je stav drzave u vezi izdavanja viza za taj profil poslova.
Vec sam rekao, a ponovicu ponovo. Da bi neko dobio pravo da dovede stranca na neko radno mesto treba da ispostuje odredjenu proceduru, ta procedura predvidja da je taj profil proglasen deficitarnim i da poslodavac nije mogao da pronadje radnike za taj posao u EU zoni, pri tome ne moze ponuditi strancu manju platu od plate koja je zagarantovana za taj profil radnika. Sta to znaci u praksi, neko treba da objavi oglas za odredjeno radno mesto, da navede platu i potrebne kvalifikacije za buducek zaposlenog. Onda ceka da se takav neko javi iz njegove drzave, onda se ceka da se javi neko iz drugih drzava u EU zoni, ako se niko ne javi, stice pravo da dovede radnika iz drzava van EU zone, ali sa kvalifikacija koje je naveo u konkursu i sa platom koju je naveo. Ako je profesija deficitarna onda se postupak ubrzava, jer je vec utvrdjeno da tog profila nema i onda je potrebno kratko vreme da se sve zavrsi, pod uslovom da strani radnik ima potrebne kvalifikacije. Uglavnom se trazi i znanje jezika doticne zemlje, osim u slucajevima kad je nestasica kadrova bas velika pa se otstupa od ovog pravila. Znanje jezika se dokazuje po propisanoj proceduri t.j polaganjem tacno odredjenog ispita u odredjenom test centru.

Poslednja izmena:
Da krenem i ja od pocetka:
Rad na crno dolazi u obzir samo ako bi se u toku takvog zaposlenja(u nekom momentu) stvorila prilika za zaposlenje na belo...
Drugo, cene nekretnina jesu skoro kao u Bg-u, ali sam ja rekla da ne pricam o cenama kvadrata u prigradskim opstinama, nego tamo gde je kvm 1500-2000e. Svajcarska i Svedska jesu skuplje od nabrojanih ali su nam i kao poslednje solucije, prva jer nemamo nikoga koga poznajemo a druga jer se meni licno ne dopada i mislim da bi nas ubilo vreme i klima. Italija, Francuska imaju cene kao i ovde, ali ne pricam o glavnim gradovima, niti mi je to ambicija. Jedino nisam uopste gledala za Belgiju ili Luksemburg ( stalno se vracam na frankofone zemlje). O dizanju kredita nismo ni razmisljali.
Trece, ne zelimo da idemo preo Okeana...
Cetvrto, nismo vencani ali cemo biti...
Peto, znam za celu proceduru oko zaposlenja non EU gradjana, tj. kojim redosledom ide, ali kao i svuda, za pare moze sve, samo treba znati ljudi, a mi ih ne znamo....

@mmmary30
Ja bih rekao, na osnovu napisanog, da vi ne znate tacno sta zelite uraditi, ne znate tacno sta mozete uraditi, a najmanje od svega znate kako to operativno-tehnicki realizovati. Jedino sto znate je da bi rado otisli odavde jer je tamo negde puno toga lepse i organizovanije. Samo po sebe to nije nesto cudno, vecina ima taj isti problem.

Rad na crno dok se ne pojavi mogucnost prebacivanja na rad na belo, moze da se okrene u rad na crno do momenta hvatanja i deportacije iz zemlje. Manji je problem kad nekoga deportuju, a pritom on/ona nemaju nikakvu imovinu u toj drzavi, problem se malo uslozni kad vas deportuju, a imate imovinu u toj drzavi.
Cena nekretnina je slicna ako uporedjujemo ruralne delove pomenutih drzava sa centralnim delovima Beograda. To bas i nije neka realna komparacija, ali nije ni to neki problem. Problem je sta raditi u tim delovima pomenutih drzava. Prakticno gledano tamo je lakse dobiti vizu, jer teoretski ima manje zainteresovanih za posao, problem je sto je tamo ponuda poslova takodje manja.
Generalno se i meni ne ide preko Okeana, iako sam treniran/ skolovan za tamo i vecina sertifikata mi je za tamo, a skoro su neupotrebljivi u Europi, ali sam radeci tamo video da se tamo mnogo vise radi. Mada kad bih dobio dobru ponudi za posao moze vrlo lako da promenim odluku i da se u roku od mesec dana iselim.
Ovo peto mi je pomalo nejasno. Ako dobro znas proceduru za zaposljavanje u kom to momentu ces nesto zavrsiti "preko ljidi" i sta ces to zavrsiti parama. Neko vam treba ponuditi posao, treba da se zafrkava da vam obezbedi vizu, onda ako dobijete vizu treba da vas zaposli, ako vas zaposli treba da vam daje platu i da placa neke dazbine za vas. Vizu koju dobije bice vezana za tu firmu, moze se preneti i na drugu, ali samo ako se poslodavac slozi sa tim, u supronom se viza ukida.

Stan ako kupis neces dobiti prava nigde. Ako firmu otvoris i zaposlih nekog domaceg moces da dobijes ali ne 100% pravo da radis samo u toj firmi ali mescno drzavi placas porez i dadzbine drzavi preko 3000e plus kancalarije plus stan za tebe pa za zivot bez 5000e mesecno nemas nista da uradis...

Sad ti imaj posao koji moze doneti 5000e mesecno ili godisnje 60 000e da bacis... Dok stan se kupi u nemackoj mali na selu i za 20 000e i on vam nece nista pomoci...

Moji dragi formaši,

recite mi molim Vas da li je ova cena dobra za tu lokaciju i prostor na Vračaru, tražim poslovni prostor, ne znam da li postoji takva tema ovde, ja se izvinjavam ako sam na pogrešnom mestu
ali me zanima da li se isplati po ovoj ceni kupiti poslovni prostor na Vračaru. Ja i suprug nismo živeli dugo u Srbji a želja nam je da se vratimo i započenemo biznis.
http://www.kuca.rs/pretraga-nekretnina/vracar_lokal_id545182/view
Verujte mi na reč da je Srbija jedna od retkih zemalja gde se tako malo radi a lepo živi..
Zamolila bih za Vaše komentare značilo bi mi.. ili ako imate neki Vaš lokal u centru Beograda rado bismo pogledali po povratku u Srbiju.

Zanima me, ako neko zna, da li kupovinom nekretnine u bilo kojoj od zemalja clanica EU mogu da se steknu neke benefije vezane za boravak,npr. ako kupim stan da li mogu da dobijem neku vrstu boravka i u kojoj zemlji?

Hvala :)

Ako Vam je bitno samo da bude EU, mozete da kupite i neku nekretninu u Hrvatskoj, npr. novogradnju u Zagrebu. Ima puno novih stanova, a znatno su jeftiniji od ovih u BG-u, a i prodaju tek kad zavrse (a stalno se gradi nesto). Bacite pogled na regionalnom portalu za nekretnine Srbija-Nekretnine. Tu imate i ponudu hrvatskih agencija za nekretnine, pa uporedite cene.

Back