Kupovina Kuce i Zemljista u Srbiji

KninGrad

Iskusan
Poruka
6.158
Kao prvo, ja se izvinjavam ako ovo nije odgovarajuca sekcija za temu i moderator moze slobodno da je prebaci.
Ovako, imam zelju da kupim nekretninu u Srbiji medjutim iskreno ne znam ni gde ni sta. Znam da ne zelim da zivim u Beogradu i Novom Sadu vec u nekom manjem gradu ili opstini. Sta bi vi preporucili, da li je bolja opcija da se kupi samo zemljiste i izgradi montazna kuca (koje bi kompanije preporucili) ili da se kupi vec sagradjena kuca sa zemljistem? Rodom sam iz Knina, ali sam ziveo u Srbiji 5 godina u izbeglistu. Trenutno imam samo drzavljanstvo trece drzave. Koje predele drzave bi preporucili za nekoga ko je vecinu zivota proveo van Evrope? Gde su ljudi otvoreniji prema dosljacima? Da li je neko napustio Srbiju ili ex-Yu i odlucio da se vrati nazad? Da li je proces bio naporan/tezak? U kojim predelima zemlje je zemljiste najjeftinije?
Razumem da pitanja nisu bas najbolje formulisana ali ni sam nemam ideju kako i sta, pa ce bilo koji savet dobro doci. Hvala

kad pogledaš oglase ima tih starih kuća koje su valjda poluraspale za nekoliko hiljada evra ako mi se čini? po vojvodini npr. to su možda i dobro građene kuće ali su stare tj zapuštene. ima i vikendica ili tako nečeg da su jeftine, to sam videla iz oglasa uglavnom za srbiju, ima ih i po jugu. ima tih nekih slabo naseljenih krajeva npr ka bugarskoj one opštine??
treba da imaš auto u svakom slučaju i da znaš da voziš. kao zvuči smešno al ja npr ne vozim auto
ima lepih tih sela, nekad su možda više vikend naselja, nešto mi sad pada na pamet deo čortanovci-dunav-sremski karlovci tako taj deo, ima delova gde je tako lepuškasto i možda manje atraktivnih ali sad treba razmisliti, hoćeš grad blizu, reku, ovo ono ...

Zavisi da li si penzioner ili si mladji covek.
Mislim da planiras da zivis od nečega a ne od ustedjevine.

Manja mesta su jeftinija za zivot a ljudi kao ljudi, imas raznih.
Mladji sam, i planiram za pocetak samo da kupim nesto pa onda ako Bog da da se eventualno i preselim. Prvi korak je da imam nesto da me veze za drzavu i da imam razlog da dolazim cesce. U kojim predelima ima vise industrije ili barem neke perspektive da ce biti bolje.

kad pogledaš oglase ima tih starih kuća koje su valjda poluraspale za nekoliko hiljada evra ako mi se čini? po vojvodini npr. to su možda i dobro građene kuće ali su stare tj zapuštene. ima i vikendica ili tako nečeg da su jeftine, to sam videla iz oglasa uglavnom za srbiju, ima ih i po jugu. ima tih nekih slabo naseljenih krajeva npr ka bugarskoj one opštine??
treba da imaš auto u svakom slučaju i da znaš da voziš. kao zvuči smešno al ja npr ne vozim auto
ima lepih tih sela, nekad su možda više vikend naselja, nešto mi sad pada na pamet deo čortanovci-dunav-sremski karlovci tako taj deo, ima delova gde je tako lepuškasto i možda manje atraktivnih ali sad treba razmisliti, hoćeš grad blizu, reku, ovo ono ...
Bas cu pogledati te predele sto ste naveli...ako nije tajna, u kom delu drzave vi zivite i kakva je ekonomska situacija. Hvala

Mladji sam, i planiram za pocetak samo da kupim nesto pa onda ako Bog da da se eventualno i preselim. Prvi korak je da imam nesto da me veze za drzavu i da imam razlog da dolazim cesce. U kojim predelima ima vise industrije ili barem neke perspektive da ce biti bolje.

Mozda Vojvodina.

Ako si u zemlji gde postoje letovi za Nis to moze da ti bude dobra opcija za pocetak da imas nesto svoje, taj deo.
Zbog blizine aerodroma i jeftinih kuca i placeva.
Kuca ili plac zavisi od stanja kuce i lokacije oba.

Ipak razmisli o ovome, ako imas decu mozda se oni nece vratiti u Srbiju.

Upoznao sam zenu koja se vratila u Jugoslaviju, deca su joj u Evropi a kuca prazna sto je zidala sa muzem.

Ni u ludilu nemoj nista da gradis i da se patis s majstorima,ima mnogo napustenih kuca i na prodaju bagatela,na sve strane kad krenes od grada da biras,pa sad vidi gde bi sta ti prija i koliko si vezan za gradove pa na tu stranu krenes

mora i tu da se petlja s majstorima jer te kuće moraju da se popravljaju dosta. e sad to su možda one stare kamene npr vojvođanske ako to nekom vredi
al viđam i po bgd stare te velike poluraspadnute vile pa su uzeli da ih ruše i da grade novo a ne da doteruju stare :think:
tj ne znam je l morjau da se popravljaju malo ili mnogo al valjda nešto treba

mora i tu da se petlja s majstorima jer te kuće moraju da se popravljaju dosta. e sad to su možda one stare kamene npr vojvođanske ako to nekom vredi
al viđam i po bgd stare te velike poluraspadnute vile pa su uzeli da ih ruše i da grade novo a ne da doteruju stare :think:
Pa ima i toga ali i one gde nema nesto preterano da se ulaze,jer te sa ulaganjem su mnogo vise placene,ja sam 30000 platio nesto sto je izaslo 80,samo plac vredi toliko,a za 10 000 ima da se bira slankamen ili od barajeva,ma na sve strane

Ukoliko si mladji i bitan ti je socijalni aspekat gledala bih neka prigradska naselja nesto oko Novog Sada pa sva ta mala mesta oko na Fruskoj Gori...Prelepa su.
Nije vise Srbija to sto je bila,barem Vojvodina.U selu su uglavnom stariji ostali,ne druze se vise toliko ljudi.
Meni su se komsije vratile iz Nemacke,kupili kucu i prodali za par godina,niko nije sa njima ni kafu hteo da popije.
Ako ti nije bitan socijalni aspekat,voleo bi neki salas,kucu jeftinu onda biraj u Vojvodini bilo koje malo selo,pored reke,jezera,negde gde ti lepo.
Za juznu SRB nisam merodavna da pricam.

Ukoliko si mladji i bitan ti je socijalni aspekat gledala bih neka prigradska naselja nesto oko Novog Sada pa sva ta mala mesta oko na Fruskoj Gori...Prelepa su.
Nije vise Srbija to sto je bila,barem Vojvodina.U selu su uglavnom stariji ostali,ne druze se vise toliko ljudi.
Meni su se komsije vratile iz Nemacke,kupili kucu i prodali za par godina,niko nije sa njima ni kafu hteo da popije.
Ako ti nije bitan socijalni aspekat,voleo bi neki salas,kucu jeftinu onda biraj u Vojvodini bilo koje malo selo,pored reke,jezera,negde gde ti lepo.
Za juznu SRB nisam merodavna da pricam.
Hvala

nije ti sve u geografiji, ima nešto i u politici u srbiji, ne znam odakle dolaziš, ako nije evropa
tako da malo prati vesti, društvene mreže, da stekneš sliku, ako nemaš već
i vidi od čega bi živeo, to će ti mnogo rešiti za stanovanje. sad nije trend da se ide u selo mislim, osim ako ova korona to ne promeni, a nije nemoguće da promeni
mislim da su pre toga svi hteli u grad jer je više raznih sloboda ali opet treba da trpiš zgradu i naselje

nije ti sve u geografiji, ima nešto i u politici u srbiji, ne znam odakle dolaziš, ako nije evropa
tako da malo prati vesti, društvene mreže, da stekneš sliku, ako nemaš već
i vidi od čega bi živeo, to će ti mnogo rešiti za stanovanje. sad nije trend da se ide u selo mislim, osim ako ova korona to ne promeni, a nije nemoguće da promeni
mislim da su pre toga svi hteli u grad jer je više raznih sloboda ali opet treba da trpiš zgradu i naselje
Zivim u Kanadi, i ovde je zemljiste van grada veoma skupo. Plan mi je bio da kupim zemljiste (minimum 1 hektar) blizu grada i platim da mi se napravi montazna kuca. Za sada imam zalju da kupim nesto oko Kragujevca, ali ne znam kako je raditi sa kompanijama koje se bare izradom tih kuca. Plan mi nije da se odma preselim ali moram da kupim nesto, eto ako nista da me veze za zemlju. Ako se zeznem, nema veze... sta je tu je.

Tesko je iz Kanade... zato trazim preko interneta pa bi onda poslao rodjaka da pogleda pre kupovine.
Pa ne vredi tako,ja sam dve godine obilazio i gledao svasta,puno praznih kuca pa od komsija trazio kontakte starijih ljudi koji se nisu oglasavali,oko mene svaka druga kuca prazna,na kraju se pojavi nesto totalno neplanirano,bitno da su vlasnici i papiri cisti

Back