Kupovina kompa

Pa i cena je 35k ... inace bi bilo sigurno oko 50k sa nekom krs grafom , koja tesko da bi bila bolja od te integruse.
Ма, цена је сразмерна конфигурацији, само кажем ако је случајно превидела па помислила да је јако добра понуда у питању.

Ма, цена је сразмерна конфигурацији, само кажем ако је случајно превидела па помислила да је јако добра понуда у питању.
Bolje moze da prodje samo ako sama sklapa komp i uzima komponente ... ovde nemaju bas neku extra zaradu.

Купујемпродајем форевер. Нађем све (с гаранцијом) што је у WinWin и сличним продавницама и до 30-40% скупље.
Ali ko zna ... njoj je verovatno lakse da uzme ovako gotovu konfu.
Bitno da ima garanciju.
Tu gde je apu , minimum 8GB rama a bolje naravno da je vise ... sam apu uzima od ram memorije koju koristi kao video ram.

Ali ko zna ... njoj je verovatno lakse da uzme ovako gotovu konfu.
Bitno da ima garanciju.
Tu gde je apu , minimum 8GB rama a bolje naravno da je vise ... sam apu uzima od ram memorije koju koristi kao video ram.
Увек је боље бити сигуран. Или наћи неког ко ће ти помоћи да саставиш, ако не умеш сам, или купити готову конфигурацију ако немаш никог да ти помогне.

https://mattiva.rs/desktop-racunari...k&utm_campaign=Eponuda.com&utm_term=es_1_7_pp
Planiram da kupim ovaj komp samo me buni što procesor nema Pro u imenu.
Monitor lg 22mk 430h-b.
Šta mislite?
Први савет - немој никада куповати готове конфигурације.
За ове паре што си ставила, у питању су најјефтиније компоненте, тако да ја то не бих узео ни да је бесплатно са овом ценом.
Изаћи ће те скупље на крају.
Друго - купи добро и квалитетно напајање.
Ако купујеш посебно, изађе те боље, нпр на процесор имаш три године гаранције, ако купујеш WD Black добићеш пет година гаранције на хард диск.
Ове готове конфигурације су са две године гаранције.
Добијаш 50% више ако купујеш компоненте, још ако имаш неки стари монитор и хард диск можеш се скрпити за почетак, па онда да градиш систем полако.
На компјутерима је матична плоча веома важна, па ако купиш одвојено, потражи три године гаранције на матичну.
Јер џаба све ако матична престане да ради.
А она најчешће одмах одлази у вечна ловишта.
Стога гради систем полако и пусти ове готове конфигурације.
Можеш се у више радњи посаветовати, рецимо Атом на Новом Београду и сличне мале радњице.

Poslednja izmena:
За ове паре што си ставила, у питању су најјефтиније компоненте, тако да ја то не бих узео ни да је бесплатно са овом ценом.
Ако купујеш посебно, изађе те боље, нпр на процесор имаш три године гаранције, ако купујеш WD Black добићеш пет година гаранције на хард диск.
Добијаш 50% више ако купујеш компоненте, још ако имаш неки стари монитор и хард диск можеш се скрпити за почетак, па онда да градиш систем полако.
Samo joj kompilkujes izbor i na kraju nece znati sta da uzme.

Cemu te doomsday poruke kao da nikada nece menjati komp ...
I zasto neko skupo napajanje ako joj cela masina ne trosi vise od 100W , tu je integrusa koja je vrlo dobra ako je nezahtevan korisnik.

Prvo i osnovno se pita , da li znas da sklopis komp , neko npr ne zeli da se trudi tj muci i kupi gotovo.

Samo joj kompilkujes izbor i na kraju nece znati sta da uzme.
Ваљда је тражила савет, а не да је неко потапше по рамену и каже "То, само удри, одлична конфигурација"
Те конфигурације су обично са хард дисковима који су или половни или брзо развију бед секторе, јер за овако ниске паре не може ништа пристојно да се добије.
Чак да конфигурација изгура годину дана, ту је стављено неко најјефтиније напајање.
А ништа од тога не би могло да се мења док гаранција не истекне.
Тако је то код свих, па боље да сад разјаснимо него кад се купи компјутер буде "шта си то куповала".
Cemu te doomsday poruke kao da nikada nece menjati komp ...
У питању је пријатељски савет, ја овако не бих узимао ни бесплатно, а свако нек одлучи сам за себе, мени је потпуно свеједно, нити имам користи нити штете од туђег компјутера.
I zasto neko skupo napajanje ako joj cela masina ne trosi vise od 100W , tu je integrusa koja je vrlo dobra ako je nezahtevan korisnik.
Зато што кад најјефтиније напајање оде у першун, сваки корисник се сети да не би било лоше да га промени за нешто боље. Али тад губи и време и живце, компјутер му треба одмах и то исправан и онда креће нека друга прича.
Не кажем да ће се то десити, већ да је добро напајање много битан део, без обзира што особа није гејмер.
Prvo i osnovno se pita , da li znas da sklopis komp , neko npr ne zeli da se trudi tj muci i kupi gotovo.
Питање је било шта мислимо о овој конфигурацији, једино да сам написао у једној реченици "немој да је купиш", зар не би тако концизним одговором тек изазвао забуну ?
Сматрам да није толико тешко склопити конфигурацију, тј. ако не зна, наћи ће неког да пита.
Уосталом зар није овде због питања и саветовања ?

На компјутерима је матична плоча веома важна, па ако купиш одвојено, потражи три године гаранције на матичну.
Јер џаба све ако матична престане да ради.
А она најчешће одмах одлази у вечна ловишта.
Стога гради систем полако и пусти ове готове конфигурације.
Можеш се у више радњи посаветовати, рецимо Атом на Новом Београду и сличне мале радњице.
Pa vidi, pokušala sam da sklopim komp. Sa tim da je isto integruša u pitanju ali intel. I3 10100

Ovakvih poruka je bilo na forumu milion ... gospoja je vec odlucila i treba joj podrska :D

I kunfu napajanje moze dugo da radi ako se ne optereti ... ako je 300W snage a radi pod opterecenjem od 100 , to nije nista ... nemojmo sada da plasimo neiskusne ... to nije poenta.
Nije sve tako kako se nekima cini .. niti svaki korisnik nije kao i mi pa da po tome merimo.
Crkava i ono najbolje nekada i pre onoga sto je u klasi basic pa sta ...

Pa vidi, pokušala sam da sklopim komp. Sa tim da je isto integruša u pitanju ali intel. I3 10100
Заборави на неинтегрушу, то је просто велика и скупа игранка то са графичким картицама и играњем на PC-ju.
Ако купујеш бокс процесор добијаш три године гаранције на процесор, исто важи и за матичну плочу. Обрати пажњу на те детаље-
Исто и за хард диск, ако имаш неки стари за прву руку, па ћеш после купити нешто боље.
Обавезно инсталирај hard disc sentinel чим инсталираш систем.

Ваљда је тражила савет, а не да је неко потапше по рамену и каже "То, само удри, одлична конфигурација"
Те конфигурације су обично са хард дисковима који су или половни или брзо развију бед секторе, јер за овако ниске паре не може ништа пристојно да се добије.
Чак да конфигурација изгура годину дана, ту је стављено неко најјефтиније напајање.
А ништа од тога не би могло да се мења док гаранција не истекне.
Тако је то код свих, па боље да сад разјаснимо него кад се купи компјутер буде "шта си то куповала".

У питању је пријатељски савет, ја овако не бих узимао ни бесплатно, а свако нек одлучи сам за себе, мени је потпуно свеједно, нити имам користи нити штете од туђег компјутера.

Зато што кад најјефтиније напајање оде у першун, сваки корисник се сети да не би било лоше да га промени за нешто боље. Али тад губи и време и живце, компјутер му треба одмах и то исправан и онда креће нека друга прича.
Не кажем да ће се то десити, већ да је добро напајање много битан део, без обзира што особа није гејмер.

Питање је било шта мислимо о овој конфигурацији, једино да сам написао у једној реченици "немој да је купиш", зар не би тако концизним одговором тек изазвао забуну ?
Сматрам да није толико тешко склопити конфигурацију, тј. ако не зна, наћи ће неког да пита.
Уосталом зар није овде због питања и саветовања ?
Dobri su saveti, ali za 30000 tesko moze da se kupi bilo sta, a da je upotrebljivo.

Mislim da je ovde najvaznija stavka - garancija. Ako moze da dobije neku smislenu garanciju na 2-3 godine, nije mnogo vazno da li ce nesto da crkne. A posle 2-3 godine ionako je lutrija sa ovom tehnologijom. A i tesko da ce nesto da budzi. Eventualno ce da doda disk ili memoriju.

Dobri su saveti, ali za 30000 tesko moze da se kupi bilo sta, a da je upotrebljivo.
Tу се слажемо, нисам рекао ни да може.
Mislim da je ovde najvaznija stavka - garancija. Ako moze da dobije neku smislenu garanciju na 2-3 godine, nije mnogo vazno da li ce nesto da crkne. A posle 2-3 godine ionako je lutrija sa ovom tehnologijom. A i tesko da ce nesto da budzi. Eventualno ce da doda disk ili memoriju.
На целу конфигурацију тешко да ће добити три године гаранције.
Две године је стандардна гаранција.
Значило би да је гаранција већа, на пример због хард диска ако ништа друго, знаш и сам да је то осетљив део код многих компјутера.
Ал ако ништа друго, може и две године, само да је i3 процесор и да се посебно склопе компоненте.

Back