Ја већ имам некретнину у којој живим, а да купујем другу у Београду где се гради на све стране а већ изграђени станови зврје празни и чекају купце (Кинезе или Албанце, пошто Срби изумиру као мамути), то ми се чини као промашај.
А куповина негде где се људи сјате на одмор, макар и на неколико месеци ми се чини као добра идеја, али баш као што си рекла, брину ме између осталог трошкови режије и договори са већинским власницима.
Иначе, власник свакако добија само део зараде, како су ми објаснили, добит је око 5% од тржишне вредности апартмана у случају да све препустиш агенцији, што је мало боље него да новац држиш у банци.
- - - - - - - - - -
Дај неки линк о томе, како су ти људи преварени, како је то законом забрањено да ја, ако сам власник хотела, продам некоме 1 или 2 апартмана у том хотелу?
Ne mogu link da ti dam, a i zakon ne moze da zabrani coveku da kupuje za svoje pare sta hoce.
Zabranjeno je u Nemackoj da dolaze neki likovi iz Spanije ili sa Floride i da utrapljuju ljudima nekakve apartmane, ali nije zabranjeno da ti ljudi u Spaniji ili na Floridi
kupuju sta i od koga zele. Bilo je toga i u Srbiji po sistemu kada te pozovu u Hajat pa tamo dobijes veceru,muziku, onda ti daju ugovore na potpisivanje obecavajuci
ti barem 20% profita godisnje. Kao za neke jastuke ili madrace na kojima spavas pa ozdravis od bilo koje boelsti. Brat od mog kolege ( kolega u Nemackoj, brat
u Beogradu) kupio je tako na Floridi apartman, a posto nije mogao licno tamo da putuje ( mislim, nije imao love za avion

) isao je ovaj moj kolega, proveo tamo jedan dan
pa se preselio u neki pristojan apartman pored mora jer je ovaj gledao na neke kante za djubre i bio je jako udaljen od obale. Nego ajde, sada je to rekla, kazala,
ali zaista imam primere iz svoje okoline ( nemacke) gde su ljudi kupovali i kuce i apartmane u Spaniji jer su imali para pa su zeleli da ih uloze negde.
Svi su ocajni jer su navukli sebi bedu na vrat jer je skuplja dara nego maslo.
5% godisnje danas jeste pristojna lova jer su kamate skoro pa nula, ali veruj mi, iduce godine ce biti vec biti druga prica, trziste nekretnina je nepredvidljivo,
ovo sa kamatama ipak jeste jer se tu neki ciklusiponavljaju , a niske ili nikakve kamate ljudima jedu i penzije, a narocito ta zivotna osiguranja
tako da sam sigurna da ce najkasnije za 6 meseci situacija sa kamatama biti bolja.
Inace, da sa na tvom mestu, ili da zivim u Srbiji i da imam vishka para, ja bih ipak kupila apartman u Beogradu jer cene kvadrata polako dolaze
na neko svoje mesto, a taj apartman mozes turistima da izdajes cele godine, a svakako da tu nece biti nekog poremecaja jer ce ljudi uvek dolaziti
u Beograd.