Kupovina gitare - Saveti

ja imam odlično iskustvo sa Cort gitarama. Zavisi od drveta od kog je napravljena, Kort Mini može biti upola cene od Ibaneza AEG50 ali ne znači da je lošija gitara. Manja je i ako ti to treba, slobodno je kupi. Kort je trenutno rasprodan na mnogim mestima ali se očekuje nova pošiljka tako da nemoj da žuriš da je preplatiš.
Jeftinija varijanta Korta mini ima Spruce top i Mahagoniju za ostatak. Skuplja (novija) varijanta je cela od mahagonije. Ta dva drveta daje potpuno različit zvuk. Proveri na internetu koji je tačno model te koja ti se svidela.

Sad sam opet gledao, Cort Eart Mini ima "open pore" spruce top što bi reklo nije farbono niti lakirano što doprinosi boljem zvuku. Ja imam tu veličinu gitare od drugog proizvodjača i potpuino samn zadovoljan jačinom i punoćom zvuka.

EARTHminiopfull.png

Ibanez je dobra gitara ali sam nailazio na dosta novijih koje me nisu impresionirale sa zvukom. Tu konkretno nisam probao

p_region_AEG50_IBH_5B_01.png

Baš oko te dve gitare se lomim. Cort ima Solid spruce top a Ibanez spruce top. Ozvuka i dig. štimer me ne zanimaju jer ne sviram po tezgama i ne koristim pojačalo/razglas, a umem i sama da je naštimam. :) Nema mnogo video recenzija tog modela Ibaneza, a i to što ima je sve na ozvuci, ništa na suvo... Ne znam što sam zagrizla za taj Cort... ccc Ima i Cort AD mini ali ona je spruce top i pročitah da je fretboard uradjen od nekog čudnog materijala koji ne podnosi vlagu i kišu pa... a meni treba baš za prirodu pošto radim sa klincima. Volela bih ja da uzmem i tog jeftinijeg Corta ako je ok zvuk i ako ne moram da pazim na vremenske prilike prilikom korišćenja. :D A gitare od mahagonija nikad nisam svirala i ne znam kakav im je ton... Ima na oglasima jako povoljno Cort AD mini M op, čak je čovek promenio i kobilicu, stavio kost umesto plastike ali ne znam, čini mi se da gitare od spruce top imaju topliji zvuk nego mahagoni...

Baš oko te dve gitare se lomim. Cort ima Solid spruce top a Ibanez spruce top. Ozvuka i dig. štimer me ne zanimaju jer ne sviram po tezgama i ne koristim pojačalo/razglas, a umem i sama da je naštimam. :) Nema mnogo video recenzija tog modela Ibaneza, a i to što ima je sve na ozvuci, ništa na suvo... Ne znam što sam zagrizla za taj Cort... ccc Ima i Cort AD mini ali ona je spruce top i pročitah da je fretboard uradjen od nekog čudnog materijala koji ne podnosi vlagu i kišu pa... a meni treba baš za prirodu pošto radim sa klincima. Volela bih ja da uzmem i tog jeftinijeg Corta ako je ok zvuk i ako ne moram da pazim na vremenske prilike prilikom korišćenja. :D A gitare od mahagonija nikad nisam svirala i ne znam kakav im je ton... Ima na oglasima jako povoljno Cort AD mini M op, čak je čovek promenio i kobilicu, stavio kost umesto plastike ali ne znam, čini mi se da gitare od spruce top imaju topliji zvuk nego mahagoni...
open pore Spruce top najverovatnije ima bolji zvuk. Ako pare nisu u pitanju, preporučujem ti Cort Earth mini.
Ibaneza bi preskočio bazirano na onome pto si pisala.

Čitam sad par onih koji su je kupila kako kažu da je bolja od malog Martina, a to je gitara na glasu!

Back