Kupovina Canona 10D?

Stefi Nis

Zainteresovan član
Poruka
427
Na netu sam video nekoliko oglasa (5) u kojima se prodaje Canon 10D, cena je oko 200 evra bez objektiva. Jel je dobro uzeti taj fotoaparat, posto je taj model iz 2003 godine pa ne znam mozda je tesko raditi sa njim (mislim na softver). Na svim oglasima kasu da je ispucao oko 2500 snimaka, pa jel to zbog nekih problema koji su imali ti modeli ili ne? Svaki savet je odbrodosao.

10D je previše mator aparat, ima zastareli senzor, ima mali displej na kome nećeš ništa videti i ima Usb ver.1 pa ćeš čekati da se slike presensu pola sata. Takođe ne verujem da je slikano samo 2500 slika, toliko ja napravim za 10 dana letovanja. Bolje dodaj još 100e pa kupi telo Nikona d3100, mada ako bi mogao da skupiš za d3200 i 18-105, to je već ozbiljna sprava.

Na netu sam video nekoliko oglasa (5) u kojima se prodaje Canon 10D, cena je oko 200 evra bez objektiva. Jel je dobro uzeti taj fotoaparat, posto je taj model iz 2003 godine pa ne znam mozda je tesko raditi sa njim (mislim na softver). Na svim oglasima kasu da je ispucao oko 2500 snimaka, pa jel to zbog nekih problema koji su imali ti modeli ili ne? Svaki savet je odbrodosao.

Iako se pojavio 2003 taj aparat je odličan. Govorim iz ličnog iskustva jer mi služi kao rezervno telo. Najveći problem ovog aparata je nekompatibilnost sa novim canonovim objektivima tako da koristi samo stare objektive sa analognih eosa. I pored toga je jak, robusan aparat sa odličnim opcijama i podešavanjima. Senzor jeste starije generacije
ali post procesing fotografije može dati perfektne rezultate.
Inače cena koju si video na netu nije realna. Ja sam moj eos sa gripom platio 130 evra. to mu je realna cena.

za cirka 250 evra moze seuzeti D80 NIkon polovan i pregazio dosta naravno ali uz malo srece ispravan...A D70s kao moj-SMRC-je telo 150 plafon 200 evra a s objektivom bi mozda isao 250 plafon....iako nije na prodaju te da se zna...Ali se moze 100 % preko Madjarske varijante nabaviti npr.1100 D Canon za ~400 evra mozda nesto drugo i za manje para...ako ste vec gadljivi na polovno...

Back