Kupovanje prijateljstva

realistic

Aktivan član
Poruka
1.108
Da li ste se nekad nasli u situaciji da shvatitie da je proteklih x godina druzenja i zezanja sa nekim bilo samo iz razloga da se preko vas dodje do nekih osoba za vezu ili brak, i kad se to konacno ostvari, onda vas eliminisu kao da nikad niste ni postojali? Ili ako vas cuvaju za kuma ili kumu, i vrlo brzo posle svadbe zaborave na vas, kao da nikad niste ni postojali, cak i izbegavaju kontakt, eliminisu vas. Znaci, neki oblik glume, manipulacije, kupovanja prijateljstva iz koristi i momentalni prekid kontakta kad se zacrtani cilj po svaku cenu ostvari. Prihvate laz kao model ponasanja, a vas sklone kao svedoka cele situacije, osim ako tu laz ne prihvatite. Ovakvo ponasanje ljudi mi se cini prilicno ucestalo. Sta mislite na ovu temu? Zasto to rade?

нема оног пријатељства које је описано речима људи да би неко руку у ватру ставио.
људи се углавном друже из користи или из досаде или због опањкавања и док то све има смисла дотле су френдови до јаја:D

Da li ste se nekad nasli u situaciji da shvatitie da je proteklih x godina druzenja i zezanja sa nekim bilo samo iz razloga da se preko vas dodje do nekih osoba za vezu ili brak, i kad se to konacno ostvari, onda vas eliminisu kao da nikad niste ni postojali? Ili ako vas cuvaju za kuma ili kumu, i vrlo brzo posle svadbe zaborave na vas, kao da nikad niste ni postojali, cak i izbegavaju kontakt, eliminisu vas. Znaci, neki oblik glume, manipulacije, kupovanja prijateljstva iz koristi i momentalni prekid kontakta kad se zacrtani cilj po svaku cenu ostvari. Prihvate laz kao model ponasanja, a vas sklone kao svedoka cele situacije, osim ako tu laz ne prihvatite. Ovakvo ponasanje ljudi mi se cini prilicno ucestalo. Sta mislite na ovu temu? Zasto to rade?

akva iskustva nisam imala al znam za likisu koja je na vencanje zvala burzuje iz bivseg odeljenja gimnazije zbog para,tj poklona...bar su tako pricali..u sv sl tebi se zakacilo tako jbg..

- - - - - - - - - -

нема оног пријатељства које је описано речима људи да би неко руку у ватру ставио.
људи се углавном друже из користи или из досаде или због опањкавања и док то све има смисла дотле су френдови до јаја:D

pricaj i svoje ime...ja imam..

Problem i jeste u tome sto ljudi polaze od sebe i onda se samo jedan dan iznenade sa kakvim poltronima su imali posla. Izgubi se vreme na takve. Najgora iskustva mislim da se desavaju onima koji su dosli da studiraju u grad, ne znaju nikoga i nemaju zaledjinu. U takvim okolnostima postoje vrlo velike sanse da se natrci na prilicno bolesnu ekipu od koje se moze svasta doziveti. Jos ako si iskren, pa otkrijes karte...

Poslednja izmena:

"На западу ништа ново". :)

Од увек је тако било у земљи дембелији, на Балкану... :)

Vecina je takvo. Sve je neki interes zbog cega je meni svejedno imo ili nemo prijatelje. Vazan je samo licni kvalitet. Neko s kim si se druzio 5 godina te moze prodati za 2 ciganske pare, a neko koga prvi put upoznas ti se ispostaviti daleko bolji prijatelj tako da ne znam sta da ti kazem osim da je vazno pratiti neki unutrasnji osecaj i da su po pravilu emotivniji ljudi bolji, a ne neke male, hladnokrvne i egocentricne psihopate.

Ozenis takvu zenu i ona ce ako joj dosadi sex sa muskarcem flertovati sa prvim komsijom ako joj se svidja. Sto bi se pobogu cimala da ide preko pola grada zbog svalera?!:dontunderstand:

Ko prijateljstvo kupuje, dobija vazduh !
Od prijateljstva ni traga.....

Ne mora da dobije vazduh, vec moze i da profitira. Evo jedan tipican primer: Neko ko tek otvara firmu, on ti glumi prijatelja da bi ti razglasio svima okolo i dovodio mu poznanike u firmu da kod njega kupe. Dakle, nema nikakvih osecanja sa njegove strane od samog starta, i potpuno mu je svejedno sta ce biti kasnije, izmanipulisao te je iz ciste koristi. A ti kad skontas kako stoje stvari, on je vec razvio biznis.

- - - - - - - - - -

Vecina je takvo. Sve je neki interes zbog cega je meni svejedno imo ili nemo prijatelje. Vazan je samo licni kvalitet. Neko s kim si se druzio 5 godina te moze prodati za 2 ciganske pare, a neko koga prvi put upoznas ti se ispostaviti daleko bolji prijatelj tako da ne znam sta da ti kazem osim da je vazno pratiti neki unutrasnji osecaj i da su po pravilu emotivniji ljudi bolji, a ne neke male, hladnokrvne i egocentricne psihopate.

Ozenis takvu zenu i ona ce ako joj dosadi sex sa muskarcem flertovati sa prvim komsijom ako joj se svidja. Sto bi se pobogu cimala da ide preko pola grada zbog svalera?!:dontunderstand:

Navodno je samo 20% ljudi emotivno, sve ostalo je nesto drugo...

tebi je komsiluk bas unistio veru u ljude:lol:jel ti palo napamet da mozda komsa voli svoju zenu takvu il vole da dodaju treca lica u brak:lol:
unistila smorisu matora koka ax sudbo kleta :lol:

- - - - - - - - - -

па наравно и ти причаш у своје име да имаш

znam al ti si generaliovao kao da je celo drustvo takvo..zato sam ja ovako odreagovala;)

Slabo danas ima prijateljstva.Nekad je to bilo mnogo kvalitetnije i bolje jer su ljudi imali potrebu da se druze.Danas vise ne zbog masovne komunikacije.Tu je interesantna jedna stavar.Danas imamo toliko nacina za komunikaciju a prijatelja iskrenih sve manje ili nikako:sad2:

Ala sam ja naivan čovek.
Očekivao sam da će drugačije reakcije da budu, kad ono svi do jednog - "nema prijatelja danas" . A i jeste tako, ali teško to prihvatiti. A šta drugi kažu ?

- - - - - - - - - -

Slabo danas ima prijateljstva.Nekad je to bilo mnogo kvalitetnije i bolje jer su ljudi imali potrebu da se druze.Danas vise ne zbog masovne komunikacije.Tu je interesantna jedna stavar.Danas imamo toliko nacina za komunikaciju a prijatelja iskrenih sve manje ili nikako:sad2:

Ja mislim da je zato što su ljudi nekad imali nekakvu cenu. Svet je bio manji, ljudi živeli u manjim naseljima i čuvali su svoj glas.
Danas je sve za jednokratnu upotrebu.

Ja mislim da ljudi i danas imaju potrebu da se druze, samo je koncentracija poltrona prilicno visoka. Danas je vise zastupljen udruzeni copor, nego ekipa. Ne bi mi visili na forumima da je drustvo zdravo. A oni koji te zeznu nemaju ni najmanje skrupula oko toga sta su uradili, nego jos ispada kako je to normalno, kupio si skolu i te fore.. :)) Nema sanse da je to normalno.

Ja mislim da ljudi i danas imaju potrebu da se druze, samo je koncentracija poltrona prilicno visoka. Danas je vise zastupljen udruzeni copor, nego ekipa. Ne bi mi visili na forumima da je drustvo zdravo. A oni koji te zeznu nemaju ni najmanje skrupula oko toga sta su uradili, nego jos ispada kako je to normalno, kupio si skolu i te fore.. :)) Nema sanse da je to normalno.
:ok::ok::ok::

Potpisujem.I ti uvlakaci(poltroni) se mnogo lakse pronađu i udruze.Mi fini mozemo samo da se cudimo do kog nivoa je to danas doslo........:dash:

Situacija od pre neki dan.
Meni pretpostavljen sef, u lice mi priča sve najlepše "brate, super si ovo, super si ono uradio"...sređuje dodatak na platu sve naj naj, nikad nijedna zamerka
A nedavno pred moje unapređenje čujem da me pljuvao kod diše koji ga otkačio, srećom.. Eeeeeej , da ne poveruješ. Ja bih povraćao da sam tako nešto ljigavo uradio. Umem da popizdim da izvedem lika napolje, pobijemo se pa hbg posle sedimo zajedno ali nikad nisam bio *****, da pričam iza leđa.
U stvari lažem, ovo je prvi put pošto me "brat" posle toga zvao i opet "brate, brate..." a ja nisam znao šta da mu kažem. Muka mi je bilo umesto njega a svoj odgovor još nisam smislio. Da li da ga bijem onako kljakavog i popišam na kraju, da ga ispljujem najstrašnije ili samo kažem da znam sve i da me više nikad ne zove.

Ljudi su zaista gomna postali

svesireko

a mei se cini da uglavnom nesrecniji ljudi i dolaze na ovaj forum...pa gde ces nesto pozitivno da cujes..nece sigurno oni sto im je lepo da vode kolo...oni zive svoje zivote negde dalje od neta..

Daleko od toga da su posetioci ovog foruma nesrecni, vise bih rekao da su ti sto vode kolo i manipulisu/koriste ljude nesrecni, jer da su srecni, ne bi to radili. Kolo se moze voditi i bez gazenja po drugima, zar ne? U sustini, sve lepo sto imas moras to i da cuvas, jer ce ti to sto imas lepo pokusati pokvariti, a posebni je paradoks kad to pokusavaju oni koje si 100 puta ugostio kod sebe u stanu. I tu nema govora o vodjenju kola, nego o bolesnoj zavisti.

Ne znam zasto takve nazivaju vodicima kola ili igracima, a u sustini oni prodaju ljude oko sebe?

Poslednja izmena:

Crnobela psihologija je osobina mladosti, kasnije je obicno patoloska.

Ljudi koji su bliski se negde razidju, tako i prijatelji, Situacija koju si opisao je vrlo cesta, promena bracnog statusa menja i nacin zivota, menja i odnose medju ljudima. Cesto je to pitanje izbora, ali nekad i moranja. Ljudi se odricu rodjenih zasto ne bi prijatelja?

Crnobela psihologija je osobina mladosti, kasnije je obicno patoloska.

Ljudi koji su bliski se negde razidju, tako i prijatelji, Situacija koju si opisao je vrlo cesta, promena bracnog statusa menja i nacin zivota, menja i odnose medju ljudima. Cesto je to pitanje izbora, ali nekad i moranja. Ljudi se odricu rodjenih zasto ne bi prijatelja?

To je samo jedan primer situacije, ima ih koliko hoces. Zar nije cudno kad te neko godinu unapred farba da budes kum ili kuma, i onda posle svadbe ti ladno okrene ledja? I posle zaspe mirno kao da se nista nije desilo...

Back