kupio sam polovni automobil

Za pocetak - koj automobil ?

Nije prodavac kriv sto si ti toliko naivan! Gde si video da se kola uzimaju na lepu rec i bez provere ? U filmovima...

I da, sto se tice prava - verovatno ti nije dao nikakvu pismenu garanciju, niti bilo sta slicno. Tako da su tvoja prava, nazalost, ravna nuli.

Nisu svi prodavci kao taj što ti kažeš uvalio ti sa pokvarenim motorom.
Imao si pravo da ga gledaš,probaš,povedeš nekoga da ga pregleda ako nisi imao pojma oko auta.
Ili te je odradio ili ti si nešto sjebo,napiši nešto više da bismo znali o čemu se radi.

Evo i ja sam novosadjanin i pored mene zivog ti kupujes kola na drugom mestu? :hahaha:
Salu na stranu ali gde si ga kupio tj na kom placu,koliko si ga platio i sta si ustvari kupio?Samo nemoj ocekivati da imas garanciju na nesto sto si kupio bagatelno a problem je sto nas narod samo gleda najjefinije i misli da je kupio auto.
Moj komsija je prodao auto sa smanjenom kilometrazom komsinici koja zivi 100m dalje i produvao joj motor za dve nedelje i ful generalka je izasla 1200 eura i tako ono sto je jeftino je ustavri ispalo veoma skupo a sve zarad par stotki skupljih kola koja su u odlicnom stanju.

Ako nemas nesto napismeno, to je kao da nemas nista. Uvek moze da se pokrene sudski postupak, ali platiti advokata, a nemati nikakve dokaze maltene, to je bacanje para.
Ostaje ti da ga juris, i hvatas za gusu :vudu:
Ali opet - 21 VEK, i ne prekontrolisati auto ... po meni je to neverovatno. Niti je auto igracka, niti je jeftina stvar...

Iako mozda nema direktne veze sa temom moram ovo da napisem, jer mozda nekome bude korisno:
Vratio sam se iz Italije i verujte mi svega i svacega sam se tamo nagledao (nekima ce se mozda dopasti, nekima ne ali tako je kako je).

Za pocetak NE POSTOJI auto na ulici koji nije iscukan napred ili sa strane pa makar bio i godinu dana star. Veliki broj njih NE ZNA da se parkira, bilo da vozi Smarta ili Mercedesa slona ili ih to jednostavno ne dotice pa svi imaju blago ulubljene branike napred i nazad. Znaci ne stede ih ni malo.

Sto se tice samih marki auta iz uvoza: Punto, Fiesta, Klio, Alfa 147 i ostala manja kola starija od 5 godina - IZBEGAVATI U SIROKOM LUKU!!! Svaki ali bukvalno svaki je zreo za presu, a ne za nase puteve. Crome su im takodje zestoke lesine iako je relativno mlad auto.
Stila i Alfi 156 gotovo i da nema (naravno svi zavrsili po nasim placevima :hahaha:), vise je bilo starijih Alfi 33 i 155.
Novi Bravo i 159 su im jedina auta koja necemu jos vrede odatle, kao i Nove Delte koje su im ubedljivo najbolji i najocuvaniji automobili.

Slicica za oskara2215.
jfccyb.jpg

kupio sam olovni automobil i naravno kao i svi prodavci ovaj mi je uvalio sa neispravnim motorom,kakve su sanse i kakva su moja prava,da limogu da vratim auto i koja je procedura jer on nece ni da cuje
xoxo najvise volim naivcine koje padnu na zvaku prodavca, svi kupci samo ocekuju kul namazanka koji avion prodaje kome nije frka za kesh,sto manje informacija cista psihologija

Iako mozda nema direktne veze sa temom moram ovo da napisem, jer mozda nekome bude korisno:
Vratio sam se iz Italije i verujte mi svega i svacega sam se tamo nagledao (nekima ce se mozda dopasti, nekima ne ali tako je kako je).

Za pocetak NE POSTOJI auto na ulici koji nije iscukan napred ili sa strane pa makar bio i godinu dana star. Veliki broj njih NE ZNA da se parkira, bilo da vozi Smarta ili Mercedesa slona ili ih to jednostavno ne dotice pa svi imaju blago ulubljene branike napred i nazad. Znaci ne stede ih ni malo.

Sto se tice samih marki auta iz uvoza: Punto, Fiesta, Klio, Alfa 147 i ostala manja kola starija od 5 godina - IZBEGAVATI U SIROKOM LUKU!!! Svaki ali bukvalno svaki je zreo za presu, a ne za nase puteve. Crome su im takodje zestoke lesine iako je relativno mlad auto.
Stila i Alfi 156 gotovo i da nema (naravno svi zavrsili po nasim placevima :hahaha:), vise je bilo starijih Alfi 33 i 155.
Novi Bravo i 159 su im jedina auta koja necemu jos vrede odatle, kao i Nove Delte koje su im ubedljivo najbolji i najocuvaniji automobili.

Ja ti 100% verujem

Znaci te leseve iz italije da izbegavamo osim Alfe 159 i Lancia Delte

A sta je sa autima drugih proizvodjaca ?

kupio sam olovni automobil i naravno kao i svi prodavci ovaj mi je uvalio sa neispravnim motorom,kakve su sanse i kakva su moja prava,da limogu da vratim auto i koja je procedura jer on nece ni da cuje

Stosicu trebao bi jos da napises neke dodatne informacije na temi na primer koji je auto u pitanju, koje godiste, koja kilometraza ,koji motor, benzinac ili dizelas, gde si ga kupio i sta se desilo od kupovine vozila do sada.

@tihi
Koji te konkretno interesuju?
Samo da dodam da se pored njihovih automobila, najvise voze Francuzi (isticu se C3 i C4 Pikaso, ali i ostalih ima bas puno)

nista specijalno. Al i ranije sam imao prilike da cujem da Italijani dosta lose odrzavaju automobile tj ni malo ne vode racuna o njima.

Jedan lik koji se bavi uvozom ovamo je jednom prilikom uvezo nekog Pezoa , i kaze tom autu je zakovao motor totalno jer prethodni vlasnik nikada nije promenio ulje od kako ga je kupio.

Pa takvih slucajeva imas u svakoj drzavi jer postoje ljudi koji ne znaju kad se menja ulje i da trebaju da teraju auto na servis.
Kako u Italiji imas krseva tako imas i dobrih kola a takodje i u Nemackoj pored dobrih kola imas i krseva.
Problem je sto nasi ljudi misle kako su u Nemackoj savrsena kola a nemaju pojma da je nemaca tamo najmanje i da rusa,arapa,srba i ostalih nacija ima preko 50% a oni bas svi odrzavaju automobile perfektno.:D
Tek kad odu u Nemacku i vide silni salvare i dimiji shvate da Nemacka nije ono sto je bila pre 25 godina kad smo mogli svi sa crvenim pasosima svuda u svet.

Back