Kup Konfederacija 2013

• Začetnik teme Začetnik teme HYPE
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
A ono oduzimanje lopte Paulinja pa lob uf da je uslo...Ma sta vam je bre sto nevolite Hulka meni bas gotivan znam da nece prodati loptu mnogo je mi drzai od onih poluigraca tipa Robinjo...koji je samo senka brazilske magije...Inace gde je Wilian sto je igro godinama u Shahtrjoru a jos je mlad...Gde je Ganso? Vidim na spisku je Bernard(Ronaldinjov segrt) ma Brazil je uvek imo gomoli igraca pa nemoze svako biti na spisku mada ova generacija je nekako najveca nepoznanica otkad pratim fudbal pa mi se cini da fali tu par...Jel Laonardo Damiao povredjen?...A za Spance...Del Boske mora da menja jer je svima jasno da sa ovom ekipom nemoze opet da osvoji iz mnogo razloga...nke stvari su stvarno nesvatljive kako nema mesta za Javija Martineza...Martinez in Isko in Silva In...Buskec out Xavi out Pedro out...Bice zanimljivo sta ce Barsa ove sezone uraditi imaju Tijaga Alakantru koji odbija da igra tika taku...a mislim i da je vreme za promenu plus Nejmar koga ce gusiti sa tika takom...

ova brazilska generacija je fizicki izuzetno jaka,dosta njih je u Evropi,a i oni koji su u Brazilu fizicki bez problema igraju sa Evropljanima...Ganso je malo stao u zadnje vreme, Vilian je otisao u Anzi i tu verovatno pogresio, a Damiao se povredio pred konfed..... interesantno je koliko oni kvalitetnih igraca imaju, mogu i sve mladi da im igraju,ali postuju neciju formu bez obzira na godine,e to je ono sto mi nikada necemo imati (a manje igraca imamo) da se koriste resursi,kod nas ili selektor zove 26+ ili U22 , jednom kad ispadnes iz repke vise te nema..... kod njih Ronaldinjo igra povremeno,evo Fred im je odradio posao......ipak i dalje favorizujem Nemce.....Hulk ,pa znas kako mozda je malo subjektivno ali ne volim takve igrace,divljacki fudbal je to,za jednog brazilca malo prirodnih poteza, a sto se Robinja tice nije on imao tu magiju bas tako izrazenu,a uz to nije ni fizicki bio jak da bi igrao drugacije,bojim se da Nejmar ne prodje isto tako
Sto se Spanije tice: slazem se da je del Boske malo rigidan po pitanju sastava,jer se oslanja na devizu "tim koji dobija ne treba menjati",e do sad je dobijao,ali sada bi morale promene.... Buskets ne treba da igra ni u Barci,a tek ne u Spaniji prvu postavu pored Martineza.....u odbrani Pike ,ja ne znam sta je s tim deckom,uglavnom duva promaja pozadi.....Fabregas je van forme i to njihov problem,trebaju ga koristiti na sredini,a Cavi moze jos da pruzi,ali nij vise za 90 minuta diktiranja ritma, treba dati vise prostora Silvi i Mati koji su najbolji igraci premijersipa,i naravno jos ovaj novi talas......nema potrebe igrati bez napadaca,Tores moze da odradi jos posao bez obzira na sve, Soldado solidan,Rodrigo nadolazi, Morata.....
Odakle ti to da Tijago odbija "tika-taka" igru,pa njihova je skola?
Nije produzio ugovor ,to je njegov brat Rafa Alkantara produzio,ovaj se premislja

Cini mi se da nakon dosta vremena lutanja u magli da je Brazil konacno pronasao svoju igru , mada ovaj rezultat za ovog Kupa Konfederacija je jako nezgodan za njih.
Svakako da je ovaj tim pun talenta i mladih igraca , ali problem je sto sad maltene svakood njih misli kako je on novi Pele i sad nakon ovoga oni mogu da pomisle kako im niko ne moze nista a onda na Mundijalu nalete na neku iskusnu , cvrstu ekipu i posle ne znaju sta ih je snaslo.
Inace jesu igrali zaista odlicno na ovom turniru ali opet imali su i dosta srece da im se sve tako namestalo u njihovu korist , recimo Japanu su dali gol odma na pocetku pa je sve islo lakse , pa onda recimo kad ih je Italija pritisla u finisu su postigli jos jedan gol , pa onda onaj promaseni penal Urugvaja i onaj gol u 86-om minutu, pa eto i protiv Spanije su dali golove na pocetku i kraju poluvremena , znaci bas kad treba.............mislim sve je to lepo ali veliko je pitanje da li ce i na Svetkom prvenstvu da im sve tako polazi od ruke kad bas njima odgovara.
Ovo jeste odlican , talentovan tim ali mislim da imaju jos da rade.

Sto se tice igraca najvise me odusevio Fred , realno je bio bolji i od Hulka i od Nejmara na ovom prvenstvu i pokazao je da ce zaista biti velika uzdanica Brazila.
Inace mislim da bi Ronaldinjo morao da bude u timu, mozda nije vise u formi kao recimo pre par godina ali evo zaista igra odlicno u Atletiko Mineiru i mislim da Brazilci jos uvek nemaju bolju "10-ku" od njega, inace sto se tice eventualne fizicke pripremljenosti mislim da to nije problem jer Ronaldinju fizicka pripremljenost i snaga nikad nisu ni bili glavni aduti vec je uvek igrao na tehniku, smek i tu Brazilsku caroliju.
Ono sto mi se posebno svidja kod Brazilaca je to sto su dosta zastupljeni i igraci iz domaceg prvenstva , sto je i dobar pokazatelj usona i snage njihovog prvenstva.
Evo recimo i po klubovima da vidimo , pa imamo tu recimo Ronaldinja, Zoa, Dijega Tardelija, Bernarda, Revera iz Atletiko Mineira, pa zatim Freda, Tijaga Nevesa iz Fluminensea, pa Luisa Fabijana, Gansoa, Osvalda iz Sao Paula, pa Paulinja i Patoa iz Korintijansa, pa Arouku iz Santosa, Lukasa Markesa iz Botafoga, Dedea iz Kruzeira, Leandra Damjaoa iz Internacionala, Elana iz Gremija.............itd , mislim sigurno da sam nekog i zaboravio ali i da sastave tim samo od igraca iz domaceg prvenstva to bi opet bio jedan jak i repektabilan tim.

A sto se tice Spanije, lepo je rekao Ramos nisu ni oni roboti, mislim osvojili su u prethodnih 5 godina sve sto su mogli pa normalno je da i kod njih dodje do neke stagnacije i manjeg pada.

A sto se tice Spanije, lepo je rekao Ramos nisu ni oni roboti, mislim osvojili su u prethodnih 5 godina sve sto su mogli pa normalno je da i kod njih dodje do neke stagnacije i manjeg pada.
Ma ovo je posve nebitno takmičenje, nisu Španci bili na 100% ... Biće druga priča kad počne Mundjal, Isko i Alkantara će biti u igri pa će Del Boske imati više opcija ... Jedini problem im je desni bek, jer Arbeloa ne uliva sigurnost tako da je bolje da ovih godina dana iskoriste da isforsiraju ovog iz Čelsija ili još bolje Karvahala koji je odigrao vrhunsku sezonu u Bundesligi i sada će biti prvi bek Reala ...

Walken Xavi? Xavi! A za Tijaga citao sam negde da je sa trenerom imo problema jer odbija da igra Tika Taku pa mozda se da i primettiti mnogo je direktan igra neku svoju igru odma na gol i u dribling krece...pomeni verovatno i najtalentivanoji igrac na svetu...Inace ovaj Fred je bio u Lionu secam se kad je doso pravi ubica iz zayebancije je davo golova i onda je odjednom nesto sta kako samo znam da se vratio nazad u Brazil i lepo ga je videti opet...svaka cast za drugi gol...ali onu sansu je moro smestiti u mrezu kad ga je proigro Nejmar...

Back