Kumstvo

realistic

Aktivan član
Poruka
1.108
Kao i sve drugo danas i kumstvo menja svoj znacaj. Koliko je kumstvo uopste bitno danas? Koliko ima istine u tome da se za kuma bira neko koga se ne vidja cesto, da ne bi doslo do medjusobne svadje kasnije? Kum je nekad bio najbolji drug, ali da li je dobro zvati najboljeg druga za kuma? Dajte misljenja.

Kao i sve drugo danas i kumstvo menja svoj znacaj. Koliko je kumstvo uopste bitno danas? Koliko ima istine u tome da se za kuma bira neko koga se ne vidja cesto, da ne bi doslo do medjusobne svadje kasnije? Kum je nekad bio najbolji drug, ali da li je dobro zvati najboljeg druga za kuma? Dajte misljenja.

Ja koliko znam i danas je kum najbolji drug,a za ovo boldovano nikad nisam cula...

ja sam kumovao najboljem drugu,
i najboljem drugu iz srednje,
i dete mu krstio...
ne vidjamo se cesto,
al to je zbog obaveza i zivota...
to da se ne bi posvadjali, cuo sam i ja,
al posto nisam svadjalica,
ne zanima me to...
a ja kad se jednog dana budem zenio,
super drug ce mi biti kum,
covek u koga imam poverenja,
i znam da ce mi se naci u muci...

ja čuo 100 puta
Aj ne sprdaj,kum treba da ti je neko blizak valjda tj to je titula koja se dodeljuje prijatelju a ne funkcija u koju stupa neko...Prijatelji bi onako trebali vecno da su tu za tebe,bar oni pravi a kumstvo je cista formalnost,ili cast koju dajes nekom koga volis i za koga cenis da je dostojan iste,ko ce da bude tu recimo da posavetuje kad ti tesko bude u braku ili da brine o tvom detetu kome je kumovao i kad tebe ne bude(recimo riklnes prevremeno)(mada za najboljeg prijatelja se ovo i podrazumeva i bez da ikada postane kum,zato rekoh to je samo ozvanicenje neega sto bi ionako ocekivao od nekog najblizeg)..
Sad dal vi stvarno imate prave prijatelje,onako bliske to je vec druga stvar,po toj prici mozete bilo kog da iscimate u prolazu da vam bude kum...

ja sam kumovao najboljem drugu,
i najboljem drugu iz srednje,
i dete mu krstio...
ne vidjamo se cesto,
al to je zbog obaveza i zivota...
to da se ne bi posvadjali, cuo sam i ja,
al posto nisam svadjalica,
ne zanima me to...
a ja kad se jednog dana budem zenio,
super drug ce mi biti kum,
covek u koga imam poverenja,
i znam da ce mi se naci u muci...
I cek posto ste svi vi vernici(ne mislim na tebe nego pisem generalno) sta vama pise u bibliji ili sta kaze crkva koja je funkcija kuma,da nadjete nekog s kim se necete posvadjati..:lol:
Realno mozete da se posvdjate sa svakim pa i sa svojom zenom...Msm meni to malo detinjasto i nelogicno al ajd

- - - - - - - - - -

ja cu da biram onog koji ima najvise para

Meni su pricali za jednu ribu iz gimnazije koja je tako na svadbu zvala bivse drugare iz odeljenja al uglavnom one sa najvise para,a sa kojima se i nije bas druzila:lol:

ja sam kuma,drugu iz detinjstva,pa posle iz skole,jedino nismo isli zajedno na faks.Sad delimo istu kancelariju vec desetak godina:)kad pre toliko:lol:,cekamo svaki minut da mi kum javi da je postao otac,devojcice:heart::cmok2:

Ja sam bila kuma i sad cu ponovo. prijatelji iz detinjstva i nismo se vidjali cesto, ali smo uvek bili u kontaktu, drugi dolazili prolazili nase prijateljstvo traje.Zasto nije dobro zvati najboljeg druga?

sekira-srpska-sa-drskom-0-50~95.jpg

ja cu da biram onog koji ima najvise para
ja sam odbila kumstvo kad su me pitali da im budem kuma ljudi koje sam jako slabo poznavala, a kojima je motiv bio samo novac
ebovaspatak, pa nisam ja tito
Najsrećniji je brak kad je kum sa ulice, nepoznat čovek...!
Nema kuma, nema glavobolje.

kazu da se kum prenosi sa generacije i da ostaje u porodici
a najbolji prijatelj je nesto drugo
kum treba da bude ``titula`` i kumstvo nosi sobom obavezu
e sad, moje iskustvo sa nasim kumovima nije najsjajnije
kad smo se moj bivsi muz i ja razveli,ja sam uradila sve sto je trebalo da ostanemo u prijateljskim odnosima
ne sa kumovima, nego sa muzem
i ostali smo
sad mogu da kazem da smo najbolji prijatelji
svako ima svoj zivot, a bivseg muza bih golim rukama branila da neko hoce da mu naudi i da samo jednu losu rec kaze protiv njega
kuma je tada rekla se kumstvo ne raskida
ja sam joj rekla da postovanje treba da se zasluzi
kum na papiru mozes da budes uvek, to nema nikakvu ni tezinu ni vrednost
ako nisi kum u srcu
svaka promena izaziva turbulencije, pa je tako nama i nas raskid braka prilicno uzburkao dotadasnje zivote
za pola godine, takvih sam se gadosti od prica koje su plasirali o nama naslusala sa razlicitih strana, jer imamo slicne poznanike sa kumovima, a uostalom i beograd je takvo jedno veliko selo da se na kraju sve sazna
za isto to vreme, i moj bivsi muz i ja smo se trudili da kumovima pomazemo koliko mozemo i da im se nadjemo pri ruci
njemu je u tom nekom periodu umro otac i cerka mu je obolela od dijabetesa
ogovaranja sa njihove strane su nastavljena i pored toga
onda sam ih pozvala i rekla im u lice da me kumstvo ne obavezuje da trpim takvo ponasanje
ona je rekla da se kumstvo ne raskida
ok, bicemo kumovi na papiru, sto se mene tice ovde ste zavrsili nasu komunkaciju
i od tada ih nisam ni videla ni cula
moj bivsi muz im je dao priliku jos par meseci, a onda ih je i on otkacio

u nekoj nadrealnoj hipotetičkoj situaciji apsolutno ne bih imao koga da pozovem za kuma, nisam blizak ni sa kim.
inače, sva ta kumstva, ortakluci, jake rođačke potpore itd, oduvek su mi bile odbojne.
veliki sam individualac i solista, osećam averziju i gađenje prema svakom vidu čopora. guši me i opterećuje sve to...

u nekoj nadrealnoj hipotetičkoj situaciji apsolutno ne bih imao koga da pozovem za kuma, nisam blizak ni sa kim.
inače, sva ta kumstva, ortakluci, jake rođačke potpore itd, oduvek su mi bile odbojne.
veliki sam individualac i solista, osećam averziju i gađenje prema svakom vidu čopora. guši me i opterećuje sve to...

au rodjo...
ne zameri al moram da pitam...
kakav si ti to covek bez prijatelja?

Back