kulturno vaspitanje dece

dobro, ti sad pljujes po drugim roditeljima a ni sama jos nisi iskusila ni r od roditeljstva i mislis da je to u redu, zasto mislis da ces biti u pravu za bilo sta drugo i da ce ti bilo koja druga odluka biti ispravna?!
mislim, uskratila si detetu deda mraza, o cemu mi pricamo ovde? :D

Uskratiću, još je beba :)
Uskratiću samo jedno razočaranje, kucala sam puno na tu temu, nije mi problem ni da tatu njegovog oteramo da kupi kostim dekice i dođe sa poklonima.. Ali će znati ko se krije ispod brade i kape, u tome je poenta.
Ne mislim da će biti manje srećno od druge dece koja misle da je dekica stvaran pa se rasplaču kad im neko kaže da nije. Nebitno.
Ne pljujem po drugim roditeljima, naprotiv, hvala im do neba!!
Čak i kad neko pusti pink, neću reći da je to loše za mene, ne, dobro je jer imam priliku da vidim šta ne valja :)
Isto tako i sa roditeljstvom, znam gde su moja i mm-ova mama grešile, a ja da ponavljam te greške neću.

Iznervirana, uh, mogu sebe da zamislim u toj situaciji :zeek:
Mislim, možeš ti dete uputiti na "dobre" stvari (i to je diskutabilno, ko određuje šta je dobro, a šta ne?)
ali opet će, kad izađe, videti svašta, čuti svašta, koliko god ga ti štitila, ne možeš u saksiji da ga čuvaš
i treba da čuje i loše da bi znao šta je loše
al' sviđa mu se :lol: jao, meni bi to bio takav preokret u celoj priči, e ne znam kako bih reagovala :mrgreen:
još je mali
i nama su tokom osnovne škole starije komšinice puštale Lunu i sl. pa nismo nastavile tim putem :zag:

Poslednja izmena:
draga pa imas musko dete! ja jos nisam srela musku osobu koja ne voli Severinu ;)
salim se malo, a kod nas u igraonici pustaju (izmedju ostalog) cuveni korejski rep! prosto ne mogu da se nacudim sa kojim odusevljenjem to deca slusaju, cak su i korake naucili i svi igraju. svi osim moje cere! ona stane sa strane i poklopi usi rukama - kaze glasno joj i ne svidja joj se ritam :zcepanje:
ja nekako mislim da deca moraju proci kroz "sve faze", da bi kad tad mogli izgraditi sopstveni ukus, ali se ne sekiram puno oko toga... kako bude :)

Haahaha, da znas da si u pravu, o tome uopste nisam razmisljala na taj nacin...uf, sad mi je nekako lakse... :lol:

hahah a po cemu si ti to bolja od tih sto slusaju lunu?
pa znas, imam ja drugaricu iz detinjstva koja je kao mala slusala lunu, i i dalje slusa cecu i brenu, pa je mnogo dobra osoba, i ne bih je menjala nikad za pojedine koje slusaju ganse i redhot... besmisleno je generalizovati i i ne treba svoje predrasude prenositi deci, to sam htela da kazem, a iz svega napisanog, cini mi se da ih ti imas podosta

hahah a po cemu si ti to bolja od tih sto slusaju lunu?
pa znas, imam ja drugaricu iz detinjstva koja je kao mala slusala lunu, i i dalje slusa cecu i brenu, pa je mnogo dobra osoba, i ne bih je menjala nikad za pojedine koje slusaju ganse i redhot... besmisleno je generalizovati i i ne treba svoje predrasude prenositi deci, to sam htela da kazem, a iz svega napisanog, cini mi se da ih ti imas podosta

pa hvala :zag:
znam ja puno dobrih osoba, ali koliko god dobre bile, a Ceca im je idol.. nisu baš najbistrije

a najlakse je kad sebe okarakterises kao merilo kvaliteta i vrednosti a sve druge kao zle, glupe, bez mozga i manje bistre
eto ja ponekad slusam cecu pa sam bas bistra
mada mi je tesko da te pratim, posto si bas kontradiktorna, pa cas pricas jedno cas drugo
mozda ceca uzima danak :zcepanje:

rekla sam "ako mu je idol Ceca" :mrgreen:
ne procenjujem ljude ni na osnovu garderobe, moji prijatelji nemaju para za markirane stvari
a realno, nemam ni ja :lol:

i dalje stojim iza toga da onaj kome je omiljena televizija pink, a "grupa" zvezde granda, fali mu par dobrih dasaka u glavi
i usput gleda turske serije
i čita "ljubiće"
i kupuje haljinu od 10 000 iako je lepša ona od 3 hiljade, al' ne košta 10
i ide na kafu od jednog do drugog prijatelja da bi širio tračeve
i
i
...
nije samo muzika u pitanju, već ima takvih ljudi s kojima ni pivo ne bih popila

kad smo već kod vaspitanja i primera koji roditelji daju deci.. svi se hvataju za ono da će dete kako i roditelj
keva sluša cecu i dan danas, ja jok
keva završila faks, ja odustala
keva kukala što ne nosim štikle i što se ne oblačim k'o žensko
sad kuka što sam se udala
bla bla bla
nego suština je da ne pokupimo sve od roditelja :mrgreen:
keva čita mirjam ili kako se već zove i gleda ranjenog orla
al' mi je keva pa je i pored svega toga volEm :mrgreen:

Ништа својој деци нисам унапред испљувала, имају свој мозак да процене. Уосталом, често седимо заједно и коментаришемо све и свашта, видим да имају соли у глави.

privukla sam ih čitanju i bila presrećna
naručivala im male knjige...a oni se radovali sa mnom
ali, za neke stvari se zgrožavama, npr kad ele gledati horor film...molim te lijepo...kažem: NE, a ON: pa što, to je kul...svi drugari gledali, samo TI ne daš meni
brrrrrrrrrrrrr

По Фројду до 4 године, све остало је ситна корекција, али он је превазиђен давно. Не бих ја васпитавање укуса препустио окружењу и медијима. И нисам. И добио сам клинца којег воле девојчице јер је фин, све океј и није геј :))

Back