Kultura i pravila ponašanja

Isti slučaj! Ponudim kafu ili čaj.

Može li i komentar sa druge strane - kako izgleda kada sam gost: ponekad mi se ne pije ono što mi ponude a skoro uvek mi se ništa i ne jede. Odvratno je ako domaćin/domaćica navali da po svaku cenu popijem ili pojedem nešto!
Čim sam ponuđen smatram da je to dovoljno - ne treba navaljivati!
Joj, ni ja to ne volim, kada insistiraju. Pa moram iz pristojnosti, a nisam gladna, ne prija.
Pogotovo ovi blizi kada ti jos trpaju u tanjir. Zbog toga vodim rat sa bakom i tetkama.

Na marcipan :)

Pre nisam nudio ljude, i ne volim taj rad, gosti, daj da ih ugostimo, ako nema trci do prodavnice.
Za moje prijatelje, ako imam nesto ponudim, kafu, caj, sta imam pri ruci, ako nemam nista, pa nemam nista.

ovde je brate svetogrđe, smrtni greh ako nemaš barem rakiju....barem...
a poželjno je da imaš i vino i pivo...
ali priznaje se samo ako si to ti sam lično napravio...ako si kupio od drugog, eto ti ga već jedan veliki minus u biografiji....nema vino to znači nema vinograd, nema vinograd to znači neće da radi - lenčuga...
i naravno ti si nula muškarac, nikakav domaćin ako ne umeš da zameniš grejače na bojleru, da razvedeš struju, da hobluješ parket, da omalterišeš kuću i staviš stiropor, znaš onu izolaciju na kućama što meću, da uradiš generalku na svom autu, da zameniš prslu cev, da razvedeš kanalizaciju, nedo bog da ne umeš da promeniš virglu i ispusni ventil, da zameniš dotrajale naslone na foteljama, da namotaš navoje na elektromotoru na crklom usisivaču, da zameniš istrulelu građu na krovu kuće, da zavari dve cevi...ako nemaš set gedora, okaste viljuškaste, inbuse, bar po pet krstastih i običnih šrafcigera, potenciometar da izmeriš napon na akumulatoru ili drugim električnim instalacijama...ako pozoveš majstora pa ti si bre skroz nesposoban za život, mlakonja i mekušac, nikakav domaćin...jer ****** muško koje ne može da zameni lagere na bubnju mašine za veš, da popravi programator...ti onda nisi uopšte da se ženiš i stvaraš porodicu...ti si nikakav domaćin i čovek vrlo malih kvaliteta...ako se baviš sportom i nemaš stomačinu ti si onda verovatno neki pederko, metroseksualac...
pa jebemti

Poslednja izmena:

Back