Kuliranje

Pa pazi, svako treba da nadje način da se sa takvim ljudima bori onako kako njemu odgovara. Ako je to slučaj da te kulira osoba sa kojom je neminovno da ćeš se često susretati, moraš naći načina da se nosiš sa tim, nije rešenje da samo ćutiš i trpiš samo da bi neko mislio kako si ti fin i vaspitan i sve negativne osećaje zadrćžavaš u sebi, a bezobrazluk uzima maha, i često evoluira u sve bezobraznije ponašanje da dovede do pucanja po svim šavovima i onda bude opšta katastrofa. Lično me ne interesuje šta će neko nevaspitan i umišljen da misli o meni, izuzetno sam susretljiva i vesela osoba, ali ne volim dame neko pravi budalom. Pomenuti bračni par je brat od mog dečka i njegova žena tako da je neminovno da ću se dosta susretati sa njima, u početku sam ćutala i trpela, nervirala se, držala u sebi, ali posle 2 godine nevaspitanja i umišljenosti ni zbog čega, rekla sam dosta i od sad od mene dobijaju isto ponašanje koje pružaju meni, bez ikakvog razloga.

Svi smo mi različite osobe i ne može i neće svi ovako da se ponašaju niti sam rekla de je ovo jedini ispravan način, ali od kad im vraćam istom merom, više se ne nerviram zbog njih niti me dotiču njihove reči. Svako treba da nađe rešenje koje odgovara njegovom ličnom nahođenju. Ukoliko se ne susrećemo sa tim ''kulerima'' često, ne smatram to problemom, ali problem je ako je neko blizak kao što sam navela u svom primeru, pre ili kasnije posle učestalog ponašanja, čoveku dozlogrdi...

Da li vam se ikada dešavalo da sedite u prostoriji sa ljudima i oni vas prosto iskuliraju kad im se obratite...
Zbog čega to ljudi najčešće rade?

..svaka agresija nastaje iz odbrambenih razloga čiji je uzrok strah..osjećaj ugroženosti te pozicija koja se nekulturom i nemoralom nastoji očuvati ...
..slabost rastužuje ali svako je kovač svoje sudbine ..dokle god imaš snagu za moralne postupke ti si pobjednik ...

Da, desilo mi se.

To me jako povredi na blic, a iznervira na malo duze staze.

Okej je kad je slucajno, naravno, ali niko nije blesav, pa da ne shvati kada je to namerno.

Imam utisak da se ta osoba tada oseca superiorno nada mnom, kao da joj to u prisutnom drustvu dize rejting ili daje neku moc.

Mnogi hrane svoj ego ignorisanjem drugih i nipodastavanjem njihove prisutnosti, posebno ako su upravo oni centar paznje istih.

nije mi jasnto poistovećivanje "kuliranja" sa agresijom..

i šta uopšte znači da vas neko "iskulira"? Nekome se obratite a on ne nastavi komunikaciju sa vama?

Pa možda mi niste interesantni? zašto je to tako neprihvatljivo?
Postoji izgleda čitav buljuk mlađe generacije koji iz nekog razloga osećaju da treba da budu "ispoštovani".

Možda ih treba podsetiti da se poštovanje zaslužuje, te da činjenica što njihova persona hodi ovom planetom i nije neka naročita činjenica..

kuliranje je vrsta reagovanja. neko zadaje direktne udarce, neko pakuje u poklon, neko cuti

Moie, zašto si iskulirala moj post?
Ja sma rekao sve što treba da se kaže, a di se praviš da nisi pročitala..i pišeš nešto..nešto bezveze sad.
Ajde vrati se na moj post, reci kako je njime sve rečeno i daj mi jedno pešes reputacija kao znak da si me ispoštovala.

kuliranje je vrsta reagovanja. neko zadaje direktne udarce, neko pakuje u poklon, neko cuti

al' kuliranje je definitivno najtezi udarac.jer problem je u trenutnoj reakciji i snalazenju u situaciji.

samo jos ne kontam kuliranje u sopstvenom stanu. mogu da zamislim situaciju neko mi dodje i kulira me. ko da ne postojim izvrne se u trosed, pusti tv, malo bleji po netu, uzme iz frizidera sta mu treba.... :zcepanje:

Desavalo mi se da me kuliraju, zagledaju se ljudi u TV ili zamisle nesto.
Mada desava se i kada krenem da vrtim neku pricu koja je zesci smor (drugima), da mi na kraju recenice kazu "e nisam te slusao, izvini". Mozda ne pricam dovoljno glasno, ili eto, samo smor tema za razgovor.
Desava se da iskuliram nekog, ako se vrti neka bezvezna prica i najnoviji tracevi i rezultati, udubim se u TV ili u komp, pa ne ispratim, samo klimnem glavom.

z:lol:Evo ja te nisam iskulirao na ovoj temi...
To ako te iskuliraju-prvo je na ispitu zrelosti tvoj ego! Ako pizdiš,onda ti je to znak da si preemotivan zbog prejake sujete koja stiže iz kompleksa inferiori...Kompleks manje
batine od tatine...z:mrgreen:Povečaš svoju (batinu),a smanjiš tatinu ili porazmisliš o tome ZAŠTO BI VOLEO DA SI SUPER NO1 u svetu ! ! ! Kad malo oko toga,vratiš se
na ove što kuliraju i vidiš da i njih muči DA BI I ONI DA SU No 1....:hahaha:
Pa to samo znači da treba fino dozrevanje da se završi...Dečije inhibicije nikad nisu sasvim razrešene i prevaziđene-uvek je neko bio jači,bolji,brži...
Nema tu neke pomoći sem razmišljanja o tome i zadavanja sebi DOSTIŽNIH CILJEVA ODRASLE OSOBE...Uspešan put ka cilju povečava sigurnost u
sebe i čini čoveka razumnijim,tako da i kuliranje drugih s dobrim ili lošim razlogom-bolje razume-i ne zamera previše-odmahne rukom pomirljivo...
NEMA POTREBE ZA OSEĆAJEM POVREĐENOSTI...

Bravo,ponovo si me podsetio kako sam nekada razumno postupao prema bezobraznim ljudima=nisam mnogo mario

Nije problem ako te kulira neko koga povrsno poznajes,nego ako te kulira neko za koga si mislio da ti je kakav takav prijatelj,a tim kuliranjem u tvom mozgu se pali uznemirujuca lambica koja treperi i pece te,a govori ti ,evo jos jedne cave,a mislio sam da je ok lik ili devojka.....

A meni se nekoliko puta desilo kada pricam sa nekim ortakom,ili osobom za koju smatram da je prijatelj ili dobar poznanik on sve ok prica sve je kul,a kada se nadjemo u vecem drustvu **** me kulira,kao moje reci nisu bitne,bolji sam sa ovim drugim,njega cu da slusam tebe cu da kuliram,srpsko prijateljstvo,sa ovim baticom sam bolji,obecao mi je da ce da mi nadje sljaku.....iks de
mada moram priznati da ima izuzetaka i ljudi sa kicmom koji se ne menjaju kako vetar duva....

E da ,osetio sam na svojoj kozi kada su ljudi culi nesto o meni od ko zna koga pa su poceli da me kuliraju,mada ne znam kako su poverovali u to nesto sto im je neko reko,ali brate ne mozes da ocekujes da ljudi budu pametni......

Desilo se svima , i ja nekada nekoga iskuliram
zasto -nisim raspolozena ,
a verovatno i taj ko me ponekad ,evo bas sad to radi , .......nije bas najraspolozeniji da bi slusao moje price
zato sedim ovde i pisem ,ko zna mozda ce i ovo neko samo izlistati ...i t je kuliranje ,zar ne.........

Back