Kuler za Graficku Karticu!

MiskeFTW1

Zainteresovan član
Poruka
209
Pozdrav svima,moze preporuka koji kuler da kupim za sledecu graficku karticu AMD Radeon HD 6770 1GB GDDR5
Evo ovako:
Nabavio sam igricu koja se zove FarCry 3.I sad kada pokrenem sve je ok igram na ultra grafiku,ali posle 10minuta igre meni se komp restartuje :poludeo: zbog pregrejane graficke kartice. Cim pokrenem igricu PC pocne da mi bruji mnogo jace nego obicno. I sada mislim da je problem do graficke ili do procesora , ali pre je do graficke.
I sad kad bi ste mogli da mi preporucite neki kuler za AMD Radeon HD 6770 1GB GDDR5 dajte mi ime ili link.
Inace ako je do procesora onda je do AMD FX 6100 6 Core 3.3GHz :)
Hvala unapred :D

Hmm. Evo ovo je veoma cudno ..
Kada komp nije opterecen graficka ide do 30 a procesor do 26 stepeni!
Ali zato kad igram igricu graficka ode najvise do 49 dok procesor ode do 206 stepeni o.O
System Fan i CPU Fan rade na 100%

I zatim neki:
TMPIN 1 , TMPIN2 i TMPIN 3 rade od 40 do 50 stepeni.

Obicno ako je do kulera na grafickoj, ne dodje do restarta, vec nestane slike, racunar zabode... :)
Ali nista nije sigurno, i jedno i drugo testiraj, ali ako nisi siguran sta je u pitanju, u servis, da ne napravis jos vecu zafrkanciju. :)
Jednom mom drugu je bas zbog neadekvatnog hladjenja crkla graficka, tako da se ne zezas mnogo oko toga ako nisi strucan. :)

Inace kad bi mi rekao gde da idem kad otvorim ovaj program sto si mi dao? Sta da kliknem?

o24kedvtn3zy5oabmb.png

Izvinite stvarno nisam razumeo za ovo ( computer-sensor)

Inace evo jos gorih rezultata kada komp nije opterecen.. :/
Inace cudno je sto sam prvi CPU radi normalno na 34-35.Ovi ostali su nacisto posandrcali :D

das.jpg

Prilozi

• asd.jpg
    asd.jpg
    33,3 KB · Pregleda: 7
Poslednja izmena:
Nešto se to slabo vidi...alt+print i imaćeš uslikan samo taj prozor....koliko vidim temperatura procesora je 35 stepeni a pojedinačno jezgre zanemari ali temp grafičke se ne vidi...

Koliko vidim ta je igrica baš zahtjevna

System Requirements

CPU: Intel® Core®i3-530 @ 2.9 GHz or better, AMD™ Phenom™II X2 @ 3.1 GHz or better
RAM: 4 GB
VGA: 1024 MB DirectX® 11.0 compliant card with Shader Model 5.0 or higher NVidia™ 480 or better, AMD™ HD 5770 or better (see supported list**)
DX: DirectX 11
OS: Windows Vista® (with SP2), Windows® 7 (with SP1) or Windows® 8
HDD: 15 GB HD space
Sound: DirectX® 9.0c Compatible Sound Card 5.1 with Latest Drivers
ODD: DVD-ROM Dual Layer
Network: Broadband connection and service required for multiplayer mode
Recommended peripheral: Windows-compatible mouse required
Note: ** SUPPORTED VIDEO CARDS AT TIME OF RELEASE: NVIDIA GeForce™ 8 Series - GeForce 8800 GTX NVIDIA GeForce™ 9 Series - GeForce 9600, 9800 NVIDIA GeForce™ 200 Series NVIDIA GeForce™ 300 Series NVIDIA GeForce™ 400 Series NVIDIA GeForce™ 500 Series NVIDIA GeForce™ 600 Series AMD® RADEON® HD 2000 Series - HD 2900 AMD® RADEON® HD 3000 Series - HD 3800 AMD® RADEON® HD 4000 Series AMD® RADEON® HD 5000 Series AMD® RADEON® HD 6000 Series AMD® RADEON® HD 7000 Series These drivers have been tested with Far Cry® 3: AMD® Catalyst 12.6 AMD® Catalyst 12.8 NVIDIA GeForce R304 306.23

Poslednja izmena:
Jeste igrica je veoma zahtevna,ali bezobzira meni radi na Ultra grafiku kao podmazano znaci ne koci uopste.
Inace komp se restartuje cak i kad je smanjeno na Low ili Medium.

Takodje vam nisam rekao da se meni restartuje komp samo kad prvi put ukljucim igricu.Kada je pokrenem,odmah posle reboot-a onda se komp ne restartuje vise.Sve do sledeceg otvaranja,sutra ili za par sati.
ads.jpg

ocigledno senzori za jezgra pojedinacno lazu,e sad sta je uzrok ko bi ga znao,overklok ili nesto drugo

igrica nije merilo,imas program koji opterecuje samo graficku i samo procesor tako da na osnovu toga mozes da vidis pregrevanje cega uzrokuje restart,ako je do pregrevanja a ne igre
prime95 je za cpu,ili u aidi imas pod karticom tools-system stability test opterecenje sa pracenjem temperature,samo sto se tim temperaturama ne moze verovati
furmark za graficku,isto uz stres ima i pracenje temperature

niko se ne zali za cooler koji se dobija uz taj procesor da je preslab za hladjenje,jel ti cpu pod garancijom?
ima li prasine na cooleru?

Poslednja izmena:
Evo vec kada odem u tools-system stability test , pise mi da mi je temp CPU-a 34 C dok su jezgra od 35-38 C.
Graficka je 36 C.

Nema prasine na kuleru,inace mislim da mi je ostalo jos par meseci garancije.
Kad otvorim ovaj FurMark, da li da idem ovo Burn in ? Da li je potrebno?

Meni iznad samo pise ovako

GPU 1 - Radeon HD 6700 Series - 36C :)

Poslednja izmena:
koliko god da je neka igra zahtevna,kompjuter mora da bude stabilan prilikom opterecenja procesora od 100% i da nema restarta zbog pregrevanja,ako se to desava cooler ne radi posao i treba staviti bolji. rekao sam da igra ne moze biti merilo samo zbog toga sto ona moze imati neki bag i uzrokovati restart,nevezano za pregrevanje
Miske,nije poenta samo uci u program nego ga i pokrenuti da optereti komponentu i da ispratis temperature,to vazi i za aidu i za furmark

pokrenes lepo test,vidis dal dostize kriticnu vrednost ako distize prekines test

stavis na neki image share server,npr http://imageshack.us/
http://forum.krstarica.com/showthread.php/428900-Postavljanje-slika-na-Forum

ni procesor ni graficka nemaju znakove pregrevanja,za graficku ne vidim koliko je minuta radio stress test,kada ga pustat u rad,treba da ti bude u rezoluciji u kojoj obicno pokreces igre,znaci ako ti je monitor 1680x1050 neces test pokrenuti u 800x600,vec ili rezoluciji monitora ili nesto manjoj
u aidi pokreces samo za cpu-fpu-cache,nema potrebe za gpu i hardove,i pusti ga 5min ako ne dostize 70c

pogledaj u biosu na koliko ti je namsetena zasita da se resetuje

Okej hvala za sliku :)

Inace test sam radio na rezoluciji na kojoj igram igre,odnosno koliki mi je monitor 1280x1024.
I da test za CPU je radio 6 minuta. A za graficku oko 2:30,stao sam na dva minuta i 30 sekundi zato sto je i temperatura stala da raste .

Koliko sam ja video BIOS je namesten da se komp restartuje kada temp bude oko 80C , provericu ponovo ako treba.

Evo ako nesto nisi video za graficku :)
furk.png
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

Back