Kuler na napajanju

Red_Zmaja

Domaćin
Poruka
3.211
Posto mi vec duze vreme ide na zivce, rasklopim napajanje i vidim da kuler ne moze da se podmaze. E sad da bi se resio buke zamenim kuler na napajanju sa artic kulerom od 80 mm koji prati broj obrtaja kulera na procesoru. Znaci kada se ubrza kuler na procesoru, ubrza se i on, i obrnuto. E sad me zanima da li ce ovaj kuler podmiriti potrebe rashladjivanja napajanja kada se nista ne radi na kompu? Mislim da hoce ali nije zgoreg pitati. Jer kada se nesto radi procesor ce da krene da se zagreva a samim tim ce se podici broj obrtaja kulera na procesoru a sa njim i na napajanju.

prisloni ruku na izlaz iz napajanja i vidi da li osecas dobar protok vazduha i da li je mlak ili vruc.
ako ti sav vazduh iz kucista izlazi kroz napajanje onda nije na odmet da ima dobar rpm taj cooler, igraj se malo sa podesavanjima obrtaja, vidi ako mozes da nadjes kompromis da i cpu i psu imaju dobro hladjenje, ako ne ide, onda stavi cooler napajanja na 12v kao sto je i bio

Zašto prati broj obrtaja ventilatora na procesoru?
Si ga spojio na matičnu?

Da na maticnu kuler je predvidjen da ide na kuciste da izvlaci vazduh :D Tacnije on i kuler od cpu su na istom kablu.

prisloni ruku na izlaz iz napajanja i vidi da li osecas dobar protok vazduha i da li je mlak ili vruc.
ako ti sav vazduh iz kucista izlazi kroz napajanje onda nije na odmet da ima dobar rpm taj cooler, igraj se malo sa podesavanjima obrtaja, vidi ako mozes da nadjes kompromis da i cpu i psu imaju dobro hladjenje, ako ne ide, onda stavi cooler napajanja na 12v kao sto je i bio

Imam jos jedan od 120mm sto izvlaci iz kucista ali mali broj obrtaja je oko 400, a on po potrebi moze da digne do 1200 ako zatreba (ako poraste temperatura u kucistu, ima svoj senzor isto artic kuler). Za sad je oke, protok vazduha kada nesto radim (tj kada se digne broj obrtaja kuelra na procesoru), ali kada se nista ne radi jedva se primeti da vrti kuler. mada meni treba tisina kada se nista ne radi, tacnije uvece. Vidicemo ako prezivi veceras a ne bude neki kurslus moze :)

Nije u tome fora ispravan je ovaj kuler sa napajanja, ali prokletinja je tako napravljena da ne moze da se podmaze, skroz je zatvoren, pa sam ga ja zamenio sa ovim sto mi je bio na kucistu. I sad cemo da vidimo hoce li uspeti da ohladi napajanje kada se nista ne radi na kompu (kada radi nije problem, dize broj obrtaja). Cenim da hoce, ali eksperiment ce pokazati xD

Nije u tome fora ispravan je ovaj kuler sa napajanja, ali prokletinja je tako napravljena da ne moze da se podmaze, skroz je zatvoren, pa sam ga ja zamenio sa ovim sto mi je bio na kucistu. I sad cemo da vidimo hoce li uspeti da ohladi napajanje kada se nista ne radi na kompu (kada radi nije problem, dize broj obrtaja). Cenim da hoce, ali eksperiment ce pokazati xD
postavi sliku kasnije - još nisam video osmicu koja ne može da se otvori , obično se ispod nalepnice nalazi u sredini gumeni čep koji se relativno lako podiže i tu se pristupa osovini. eee made in china i u tome su nam doskočili

postavi sliku kasnije - još nisam video osmicu koja ne može da se otvori , obično se ispod nalepnice nalazi u sredini gumeni čep koji se relativno lako podiže i tu se pristupa osovini. eee made in china i u tome su nam doskočili

:lol: u pravu si
Ja sam samo podigao nalepnicu i video crno nisam ni pipnu :) Moze da se podmaze, sutra ce da se vrati na svoje mesto :lol:

nemoj da ti padne na pamet da podmazujes jestivim uljem ili tako necim, prilikom grejanja i trenja se pretvori u lepak
osigurac izvlacis ili pincetom ili stisnes jedan kraj na dole drugi na gore, spadne lako
neki su to podmazivali finim bagat uljem , ali ja baš suprotno sa što gušćim uljim koji poseduje veći viskozitet wd 90 kap dve je dovoljno , izdrži tako još 6 meseci pa jovo nanovo.

Back