kul...

DeeLite

Zaslužan član
Poruka
141.914
kaže - to je cool muškarac, cool žena...
šta je to za tebe kul muškarac...? kakve on osobine ima...?
pitam jer neznam šta to tačno znači...iam neke predpostavke, al nisam siguran da sam upravu...a i volo bi da sam kul, pa da navatam neke fore...:rumenko:
hvala...

Čovek koji je siguran u sebe, ne zeza druge, ne dozvoljava da neko njega zeza, gleda svoja posla, ima svoj svet, nije povodljiv... i naravno sluša dobru muziku, čita dobre knjige, i gleda dobre filmove.

+ opusten, ne gleda u tudji tanjir/novcanik/ krevet, ima savoir-vivre - zna da se ponasa tako da je u isto vreme na distanci ali i prijatan i pozeljan je sagovornik. zanimljiv, duhovit, cesto auto-ironican i pametan.

znači čitam vas i polako s tugom sfatam da nikad neću biti kul...:sad2: :dash:
ajte još malo, pa ću skrhan ružnom spoznajom zatražit zatvaranje iste...:sad2:

Kul, bilo muška ili ženska osoba za mene znači da je opuštena i vedra osoba, koja ume da se šali/prihvati šalu i od srca da se smeje i koja ne zaviruje u tudj život ( tu spada i da ne ogovara )

nije mnogo fin, pa jel' ti brukas zenu kad izadjete negde?
ima ljudi koji su obrazovani, sarmantni i sve ono gore navedeno ali dodje im momenat i iskoce iz sina u sekundi pa nikad ne znas kako ce i gde ce vece sa njima da se zavrsi.

Something regarded as cool is an admired aesthetic of attitude, behavior, comportment, appearance and style, influenced by and a product of theZeitgeist. Because of the varied and changing connotations of cool, as well its subjective nature, the word has no single meaning. It has associations of composure and self-control (cf. the OED definition) and often is used as an expression of admiration or approval. Although commonly regarded as slang, it is widely used among disparate social groups, and has endured in usage for generations.

Uzgred, izraze ''cool-kulji-najkulji'' su već počele da koriste babe (npr ''Cool su mi ispale kiflice juče''). Zato cool više nije cool. Koristite ''mint'', ili ''swag'', kad ste tako u mogućnosti.

е добро, сутра кад одем на пијац, рећи ћу оној баби да су паприке на тезги поред, минтије и свагије од њених
па нек цркне од једа

Izraz cool sam prvi put pronašla pre hiljadu godina u knjizi "Mi deca sa stanice Zoo" i uvek se vezivao za one koji su se ufiksali. Dakle, bole ih uvo za ovaj svet. Posle je ovaj izraz dobio univrzalno značenje, pa je sada sve i svašta cool. Kad čujem da je neko cool, sve mislim - ahaa, još jedan na tripu. Vremenom svi ufiksani, jadna nacija.

...da je bilo ko drugi otvorio temu možda bih i pokušao da objasnim...

...ovako, možemo mi da iskuckamo sto strana, crtamo, postavljamo slike, klipove... sve džaba...:lol:

Znači, nešto poput dečka iz bolje kuće ?
Obavezno bucmast, tih i napuderisan !?

Jao, ta čuvena 'bolja kuća' :) Postoji li negde, stvarno?
Ma ne, nego normalan tip/ osoba, koji gleda svoja posla, živi svoj život, ne smara ljude oko sebe, i nije ga lako izbaciti iz koloseka... ako te zbunjuju knjige/filmovi/muzika, to je izborno, ne mora tako. Ali meni lično ne može da bude kul neko ko sluša narodnjake, recimo. To je samo moja definicija.

Back