Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ako je secerac onda mu ne treba bas toliko, obican kukuruz se obicno ne kuva.ma ja mislio vise ono 3..4 sata![]()
Ja htedoh da pitam nedavno čime sve može kuvani kukuruz da se začini,Uzeo sam neke klipove jer obozavam kuvan kukuruz i koliko se to kuva na sporetu?
MajonezJa htedoh da pitam nedavno čime sve može kuvani kukuruz da se začini,
pa si me sad ovom temom setio..
Osim da se posoli, kako još može biti interesantan?![]()
Volim šećerac. Navikla, valjda. A ovde ljudi kuvaju te bele i neke stareKuva se purenjak od svake vrste kukuruza.Secerac,beli,zuti.Svi dok su mladi su purenjaci.Inace u ekspres loncu je potrebno oko pola sata,a u obicnom do sat.Beli se lakse i brze kuva nego zuti.
Ne znam zasto.Secerac ima lep ukus.I kada se ispuri i skuva.On se nekada kuvao i sa pasuljem bez icega,kada se postilo za uskrsnje,bozicne i svake druge posne praznike.Pogospodilo se to.Znaci on moze da se kuva sa pasuljem i u zrelom stanju.Volim šećerac. Navikla, valjda. A ovde ljudi kuvaju te bele i neke stare
sorte. Skuvala ja šečerac nedavno i razočarala goste..Tako su se
čudili šta je to i zašto nema ukus kukuruza..
Kuva se ali je jako teško potrefiti kada je taman zreo za kuvanje.ako je secerac onda mu ne treba bas toliko, obican kukuruz se obicno ne kuva.
puter.Ja htedoh da pitam nedavno čime sve može kuvani kukuruz da se začini,
pa si me sad ovom temom setio..
Osim da se posoli, kako još može biti interesantan?![]()
Ovde ni na pijaci šećerac ne možeš da nađeš. To klinci nakradu džakoveNe znam zasto.Secerac ima lep ukus.I kada se ispuri i skuva.On se nekada kuvao i sa pasuljem bez icega,kada se postilo za uskrsnje,bozicne i svake druge posne praznike.Pogospodilo se to.Znaci on moze da se kuva sa pasuljem i u zrelom stanju.
Jeste.To stariji narod cuva seme i seje za svoje potrebe.Retko ga ima u poljoprivrednim,za kupiti i pitanje je da li je dobar.Ovde ni na pijaci šećerac ne možeš da nađeš. To klinci nakradu džakove
običnog kukuruza po njivama i prodaju..
A seme šećerca je skupo baš.
Ja se secam da se obican krunio, pa je bio ili hrana za stoku ili se mleo.Kuva se ali je jako teško potrefiti kada je taman zreo za kuvanje.
Ako prezri, ne valja ništa..
Da, zreo kukuruz se krunio i mleo. Mada i on može da se kuva u mlekuJa se secam da se obican krunio, pa je bio ili hrana za stoku ili se mleo.
(mada sam ja iz sela Beograd)
Zuti se vecinom seje za stoku,jer najbolje rodi i puno ga ima.To se inace ostavlja stoci za zimu uz seno da se malo poprave.Beli se danas seje za projno brasno,jer beli,pogotovo te stare vrste slabije daju rod.Onda ide na mlevenje za proju i kacamak.Ja se secam da se obican krunio, pa je bio ili hrana za stoku ili se mleo.
(mada sam ja iz sela Beograd)
jao pecen! zaboravio sam.Da, zreo kukuruz se krunio i mleo. Mada i on može da se kuva u mleku
tako skrunjen.
Mladi kukuruz se peče na roštilju ili kuva.
Narod za vreme II sv,rata i posle rata decenijama,ziveo na proji i doziveli i 90-e i preko.Po cemu moze biti stetan?Kukuruz je hrana za stoku.
Za ljudsku ishranu je štetan.
Štetan je on doduše i za stoku, al koga briga za stoku.
Preživljavao.Narod za vreme II sv,rata i posle rata decenijama,ziveo na proji i doziveli i 90-e i preko.Po cemu moze biti stetan?
Pecen na vatri,ili rostilju,nema nista lepse.Kao deca smo purili purenjake obavezno.Kada odemo kuci svi garavi od onog gareza sa kukuruza.jao pecen! zaboravio sam.
Takve gluposti pricaju i za hleb,sto ni malo nije istina.Reklame su cudo,kada treba nesto bolje da prodaju,a nesto da uniste.Preživljavao.