Kukovi, stomak ili nesto trece.

Slavko Kulik

Početnik
Poruka
32
Pozdravljam, imam jedno pitanje u vezi stomačnih mišića nazovimo to tako, zanima me kako da dobijem ove linije iznad struka, pomoću kojih vežbi i sve to. Kod mene se to vidi malo ali ne onako kako bih ja želeo da se vidi. Ako ima neko neke savete kako da postignem to, zamolio bih ga ako bi mogao da ga podelim samnom.

evo meni se vidi manje od ovoga (skoro nista) :
I1zsFr2.png

A zeleo big da se vidi bar onoliko koliko se vidi u prilozenoj slici gore.

Slusas nemas ti sta da "dobijas", ti to vec imas, kao i mi svi. Ti nisi vanzemaljac pa da imas drugaciju anatomiju od nekih ljudi, niti oni imaju drugaciju od tebe. Ono sto mozes i sto ne znas, pa se zato nisi lepo ni izrazio je da delimicno stimulises misice da se hipertrofiraju odredjeni procenat.

Ali ni to ti nece doneti zeljene rezultate. Zasto? Pa sta onda da radis, pitas se?

Kljuc je u ishrani. Kljuc je u nepostojanju masnog potkoznog (ispod koze jelte) tkiva koje je u predelu abdomena. Da ono ne postoji, to bi ti se videlo. Trenutno se ne vidi jer imas odredjeni % masnog tkiva svuda po telu, pa i na abdomenu - zoni gde se muskarcima u najvecem broju slucajeva talozi tj deponuje masno potkozno tkivo koje sluzi kao rezervoar energije kada smo gladni, ili gladujemo, ne uzimamo hranu redovno i nocu dok spavamo.

Znaci posticices svoj cilj tako sto ces unositi manje kalorija nego sto potrosis u toku svakog dana. Na papiru je veoma prosto, u praksi je to citava jedna nauka, i en postoji lajk brz i jednostavan odgovor na forumu, moras puuuno citati i kapirati stvari.

Naravno, trbusnjaci i druge vezbe UOSPTE NE POMAZU. Ali to ne znaci da ne treba da ih radis. Samo trebas da znas ZASTO IH RADIS I STA SE TIME POSTIZE.

A PRAVLJENJE VIDLJIVIH PLOCICA I SVIH TIH MISICA ABDOMENA, ne samo m.rectus abdominis-a, nego i ostalih, se desava takos to se skida masno tkivo. A skida se ishranom tj suficitom kalorija + kardio vaskularni trening (trcanje).

Sa druge strane, kao sto sam rekao, tone znci da ne treba da radis trbusnjake i uopste vezbe za abdomen. One se rade kako bi se misici ojacali, jer treba sve misice raditi u telu a ne samo neke. Treba sve raditi jer ako se ne radi, narusi se homeostaza tela, i moguce su razne povrede. Svaki misic koji se zove agonista, ima svog suprotnog suparnika koji se zove antagonista, npr kao biceps i triceps - jedan vrsi fleksiju ruke a drugi ekstenziju - ispravlja ruku. I tu mora da postoji ravnoteza izmedju tih misica - moraju biti jednako razvijeni.

Trbusnim misicima antagonisti su misici donjeg dela ledja.

Eto nadam se da sam ti malo pomogao.

Slusas nemas ti sta da "dobijas", ti to vec imas, kao i mi svi. Ti nisi vanzemaljac pa da imas drugaciju anatomiju od nekih ljudi, niti oni imaju drugaciju od tebe. Ono sto mozes i sto ne znas, pa se zato nisi lepo ni izrazio je da delimicno stimulises misice da se hipertrofiraju odredjeni procenat.

Ali ni to ti nece doneti zeljene rezultate. Zasto? Pa sta onda da radis, pitas se?

Kljuc je u ishrani. Kljuc je u nepostojanju masnog potkoznog (ispod koze jelte) tkiva koje je u predelu abdomena. Da ono ne postoji, to bi ti se videlo. Trenutno se ne vidi jer imas odredjeni % masnog tkiva svuda po telu, pa i na abdomenu - zoni gde se muskarcima u najvecem broju slucajeva talozi tj deponuje masno potkozno tkivo koje sluzi kao rezervoar energije kada smo gladni, ili gladujemo, ne uzimamo hranu redovno i nocu dok spavamo.

Znaci posticices svoj cilj tako sto ces unositi manje kalorija nego sto potrosis u toku svakog dana. Na papiru je veoma prosto, u praksi je to citava jedna nauka, i en postoji lajk brz i jednostavan odgovor na forumu, moras puuuno citati i kapirati stvari.

Naravno, trbusnjaci i druge vezbe UOSPTE NE POMAZU. Ali to ne znaci da ne treba da ih radis. Samo trebas da znas ZASTO IH RADIS I STA SE TIME POSTIZE.

A PRAVLJENJE VIDLJIVIH PLOCICA I SVIH TIH MISICA ABDOMENA, ne samo m.rectus abdominis-a, nego i ostalih, se desava takos to se skida masno tkivo. A skida se ishranom tj suficitom kalorija + kardio vaskularni trening (trcanje).

Sa druge strane, kao sto sam rekao, tone znci da ne treba da radis trbusnjake i uopste vezbe za abdomen. One se rade kako bi se misici ojacali, jer treba sve misice raditi u telu a ne samo neke. Treba sve raditi jer ako se ne radi, narusi se homeostaza tela, i moguce su razne povrede. Svaki misic koji se zove agonista, ima svog suprotnog suparnika koji se zove antagonista, npr kao biceps i triceps - jedan vrsi fleksiju ruke a drugi ekstenziju - ispravlja ruku. I tu mora da postoji ravnoteza izmedju tih misica - moraju biti jednako razvijeni.

rectus-abdominis-12699_3.jpg

Vidi sa slike, tvoj zeljeni misic je m. external oblique, pa ga izguglaj i izguglaj vezbe za njega, ali napominjem, vezbe nece uciniti da se on vidi, samo ce ga malo ojacati i blaaago uvecati, ali se nece nikada videti dokle god nemas odredjeni % masnog tkiva u telu koji omogucava da se misic nazire ispod koze, a nazire se bas zato sto ispod koze nema onoliko sala kao pre.

I treba napomenuti da bilderi pre takmicenja drze rigorozne dijete i kljukaju se svakakvom hemijom da bi se primecivali takvi detalji. Niko ne odrzava tako nizak nivo masnoce ceo zivot. I treba se zapitati koliko je sve to zdravo. Treba se baviti sportom i paziti na ishranu zbog zdravlja, izgled dodje sam od sebe. Na to sto ti primecujes 99.9999% nikad nece obratiti paznju.

Hvala Vam na svemu ovome, sve ja to razumem, ali sta ce meni kardio trening i smanjenje masti u telu, kada ja imam dijagnosticiranu osteoporozu i imam 66kg na 187cm visine ? Zar ja ne bi trebalo da idem a masu prvo i da jedem sto vise kalorijsku hranu (ne masnu) da dobijem kilograme ?

Bas to...Pa sta ako imas 66kg-a? 66 kilograma ali cega? Sala, vode, misica? Ljudi kako ne shvatate najglavniju stvar u ovome, nemoguce da svi po defaultu je intelektualno i logicki slepo kada je to u pitanju! KVALITET. NE KVANTITET.

I pazi ovo, hoces da dodas kalorije, ali ne masne..... Da li znas sada sta si rekao? Kalorije su kalorije, Za bilo kakvo povecanje telesne tezine je potreban svakodnevni kalorijski suficit + veoma tesko vezbanje u teretani a za smanjenje tezine sala ili misica je potreban svakodnevni kalorijski suficit.

Kada kazem da trebas da smanjis % masnoca ne kazem da trebas da skines 10 kilograma tezine. Ne gledajte bre tezinu ljudi. Ja sa 100 svojih kg-a mogu da budem "mrsaviji" od tebe sa 66 kg-a. Da li kapiras to? U tome i jeste stvar. Nema tu - ugojio sam se, smrsao sam, to su izrazi koji ne postoje, koriste ih neobrazovani ljudi.

Postoji nesto sto se zove dodavanje toliko i toliko % sala, vode, misica i gubljenje, Hipertrofija i atrofija. Anabolizam i katabolizam.

Ti sa osteoporozom trebas da nabacis sto vise cistih misica, mada ne postoje i prljavi misici pa sad ovi su kao cisti. Misici su misici, ne postoje drugi neki. Postoji salo i misic. znaci misice trebas da nabacis sto vise, jer samim tip je i gustina kostiju veca a tetive i zglobovi su jaci. Salo maksimalno trebas da smanjis jer ono samo opterecuje krte kosti da nose to salo za dzabe.

E sad da bi u isto vreme izgubio salo a dodao misic morao bi da uradis mnooogo toga i to je citava nauka i citavo jedno mentalno stanje kompetentnosti gde osoba puca od znanja sta i kako treba raditi i to ne moze niko da ti u komentaru objasni odjednom sta i kako da radis do detalja. Zato moras da ucis i ucis i ucis i citas, citas, pa tek onda da dodjes da pitas u svom tom citanju sta ti nije bas jasno i sl.

Znaci tvbojih 66 kga (ili bilo koliko) i onih 66kg-a od nekog klinca bodibildera takmicara na sceni ne mogu da se uporede, jer ce on sa svojih 66 kilograma da izgleda 10 puta vece od tebe, tj kada kazem vece mislim misicavije, rasirenije, maskularnije itd.

Te misice ima svako, a optika zavisi od:
- % telesne masti i
- suve misicne mase

Ako jedna od ove dve tacke nije ispunjena, nece se bocni stomacni misici ni videti. ;) Ali sa tvojim podatcima neces ih videti. Tek kad budes bio nekih recimo ~85kg sa recimo 12-14% masti, onda ces sigurno imati odlicno izrazenu konturu spomenutih misica. ;)

Vezano za ovu temu, ja imam zdravstveni problem. :((((
Imam problem sa desnim kukom, desnom nogom i desnim delom stomaka-desna strana, cak je od nedavno i desna strana glave pocela da me boli. Imam bol u desnnom kuku, koji je natekao i vidljivo veci od levog. kao i bol u lumbalnom delu kicme. desni lumbalni deo kicme mi je tvrdji od levog i ima blagu naraslinu, a nekada me boli samo desna noga i trne, a nekada i kicma i kuk i noga i to samo desna strana tela... Ne znam vise sta da radim... Bila sam kod raznih lekara, vucem se po bolnicama jos od septembra prosle god., samo su mi radili ren.snimak kic.stuba i videli skuliozu i kifozu, sto sam vec saznala o tome pre 5 god i rekli da je kasno da je lecim, a sada kazu da je taj nateceni kuk sve od toga i dali mi vezbe, ja radim redovno ali mi je kuk sve veci, bila sam kod ortopeda i on mi je rekao da je to od toga. a meni kuk sve veci. takodje su mi nasli gastritis i spusten zeludac, ali mislim da to nema veze sa kukovima i kicmom. Da li neko ima iskustva sa ovakvim problemom, ili neki strucni savet, bila bih vam veoma zahvalna, jer ne znam sta da radim i MNOGO BI MI ZNACILO?????? Inace, imam 22 godine, i u poslednjih tri god.sam neaktivna....

Back