K
Katarina5
Gost
Treba mi nesto o tome odakle potice kukasti krst?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Devilishgirl:kao ornament javlja se od 4. milenijuma pre n.e. hitler ga uzima 1920.kao simbol svog nacistickog pokreta.
Rec "svastika" na sanskitskom jeziku znaci sreca, a ovaj simbol se javlja jos i u indijskoj i u rimskoj mitologiji kao simbol sunca, zivota i dobre srece.Ideju za svastiku Hitler je dobio od Fridriha Krohna koji je bio clan tajnog reda "Germanen". Hitler i Krohn su oblik svastike izmnenili tako sto su okrenuli smer(suprotno od smera kazaljki na satu).Katarina5:Treba mi nesto o tome odakle potice kukasti krst?
Javlja se prvenstveno u Getskoj "mitologiji" tj. mitologiji drevnih Srba. Oni su taj simbol prossirili na na prostore MaleAzije, pa i Indije(stanovnistvo na tim prostorima Gete je zvalo Arijevci, jer su posstovali boga Arona), a kasnije i na stari Rim. Simbol se javlja na prikazima boginje Serbone i predstavlja Sunce. Sve mozzess naci u knjizi "Anticka Srbija" prof.dr.Jovana I.Deretica.arijevka:Rec "svastika" na sanskitskom jeziku znaci sreca, a ovaj simbol se javlja jos i u indijskoj i u rimskoj mitologiji kao simbol sunca, zivota i dobre srece.Ideju za svastiku Hitler je dobio od Fridriha Krohna koji je bio clan tajnog reda "Germanen". Hitler i Krohn su oblik svastike izmnenili tako sto su okrenuli smer(suprotno od smera kazaljki na satu).Katarina5:Treba mi nesto o tome odakle potice kukasti krst?
Ako joss nisi uccila istoriju, onda ti oprasstamtotbsm:a sta je to vincansko pismo?![]()
DragonFly:E, Betty, shta znache ti znaci? Deluju eeeextra, nikad nisam to video!!! Mislim, jel je to kao neka azbuka, ili predstavlja slogove ili shta vec...
DragonFly:Mogla bi da pogledash film "Hitler - The Rise of Evil"! Govori o tome kako je Hitler doshao na vlast... Izmedju ostalog, da je njegova majka bila, zapravo, rodjaka njegovog oca... (barem sam ja tako shvatio, poshto scene iz detinjstva su samo nekih 2 minuta)