W
Whoosyourdaddy
Gost
Samo delimično si u pravu. Nekada u monarhijskom sistemu si imao vlastelu i sirotinju. Dakle granica je bila zapečaćena, sirotinja nije mogla ničemu da se nada. Sirotinja onda i sada su dva univerzuma. Danas sirotinja ima kakve takve šanse da bolje živi. Ja ne znam tvoju situaciju ali zamisli samo da je danas život bez struje da kažem nezamisliv. Ako imaš dedu samo pitaj ga kako se živelo i kakve su uslove samo oni imali. E sada što ti smatraš da zaslužuješ da živiš bolje jer eto i drugi žive bolje to je možda delom i tvoj problem, žao mi je ali to je moje mišljenje. Nažalost resursi su ograničeni i nema dovoljno svega za sve.Mnogi ljudi nisu ogorčeni bez razloga i ne 'kukaju' bez razloga. Sećam se svog siromaštva, i debilnih saveta odredjenih ljudi da ne obraćam pažnju na to što drugi letuju, zimuju, imaju po pet nekretnina u gradu, vikendice, što imaju na šta da se oslone, privatne fakultete... gospodari ovog sveta (kapitalisti i robovlasnici) prosipaju motivacione parole siromašnom stadu i iluziju da mu je zapravo dobro dok živi u blatu i da treba da nadje nešto lepo u svom jadu. Umesto da se taj novac otme i izdeli na ravne časti medju ljudima. Koliko psihički bolesnih znam koji nemaju na šta da se oslone jer nemaju novac, pa im se savetuje da rade i zarade da ne bi propali. Život nije ravna linija i nije 'što i poljem preći', kako reče neko, niti zavisi od toga kakve su nam misli.
Stadu se prodaje fora da ono mora da crnči i zaradi neki normalan život dok neko drugi to ima od starta (pa i više od toga). A kad se obrati pažnja na to, dotičnom stadu se kaže - nemoj da kukaš, jesi svestan šta sve imaš. Nije to pravedno i motivacione parole tu ne pomažu ma šta neko pričao.
Večita je borba za sirotinju i bolesne. Za imućne i situirane je to dosta olakšano. Imaju i oni žute minute, ali ako su skroz zdravi život im nije borba nego lagodno krstarenje.