kuhinjske tracarije

• Začetnik teme Začetnik teme dive
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

dive

Legenda
Poruka
61.234
tema je zamisljena kao opustena i nezlonamerna
svi smo imali svoje trijumfalne i one dane kad bi bolje bilo da nismo ustajali iz kreveta
a to sto smo usli u kuhinju bio je potpuni fijasko
i uglavnom smo o tome i pisali
koja hrana vas asocira na koju forumasicu i forumasa

cicak - spanske pitice
ima toga jos :)
sada vi

Ciz kejk, organski limun i bilo koja riba - vragana, ali uvek i uvek joj zavidim jer je moj vrhunac da ubacim ribu u rernu i uvijem folijom i dok spremem, ali bez sale, zamisljam njene riblje djakonije i patim -jedna od retkih stvari koje se ne usudjujem ni da probam da spremim

Pogaca sve u krug - kvisni,i to je jos iz proslog forumskog zivota kada me je inspirisala da se usudim da je napravim, to je u to vreme bio vrhunac mog kulinarskog umeca

Madjarica- jer mi je domacica, takodje u proslom forumskom zivotu, objasnjavala kako je to jednostavno i uspela sam da je napravim ( kao i dobos tortu ) <3

Kumin i korijander - divka jer je vazda provlacila te zacine svuda i na kraju sam ih probala sa svinjetinom i razdusevila se

Mesna rolnica - bokica, jer je zaboravila da napise da ide i jaje a ja mlada i neiskusna spremala za neke vazne goste pa sam dobila krajnje cudnu gumenu mesnu rolnu :lol:

I ima toga jos podosta jer sam ja stvarno uz krstu ucila da kuvam i danas sam jedna super kuvarica koja sprema pogacice sa cvarcima uz brasno po osecaju ali koju samo kvinsi razume izistinski :malav:

jel znas ti taro da sam ja svoju prvu tortu bacila
prve urmasice spalila vrlo vrlo temeljito
kao i prvo pecenje
kasnije sam stigla do dlakavi kamen looka za torte i tek kad mi se dijete rodilo
usudila sam se, iz ciste skrtosti, opet sama praviti torte
pomfrit i dan danas przi zmu, ja to ne znam : )))))

Back