Kuda Srbija ide?

ma to je to o cemu ja pricam, prepucavaju se ovi iz demokratskog bloka potpuno bez veze,kazem opet i da bude izbora bice slican raspored snaga i isti problemi, zato treba odraditi sve sto se vec mora odraditi pa da krenemo malo da zivimo kao normalan svet,doduse, mnogo ce proci godina dok se to ne desi

Ja@ti:
ma to je to o cemu ja pricam, prepucavaju se ovi iz demokratskog bloka potpuno bez veze,kazem opet i da bude izbora bice slican raspored snaga i isti problemi, zato treba odraditi sve sto se vec mora odraditi pa da krenemo malo da zivimo kao normalan svet,doduse, mnogo ce proci godina dok se to ne desi

Slazem se... :D
Nazalost, dok se mi svi opametimo bice kasno, izgubili smo mnogo toga i izgubicemo jos toga... Takvi smo mi Srbi...!

Boki DX-11:
Srbija je jedan autobus kome se pokvario motor, stojimo pokraj auto-puta koji vodi do cilja (Evrope), autobus je u velikim problemima i umesto da ga poprave (politicari koji rukovode njime, na celu sa Kostunicom koji vozi) oni se svadjaju, srbi sede u tom autobusu i posmatraju, dok pored nas prolaze vozila Hrvatske, Slovenije...
Gde je Srbija sada? Kuda i kako ide? Jesmo li na dobrom putu?
Vase misljenje...?![/b]

Nikako nismo - odavno nismo bili više zalutali (odavno - 4 godine...). Za ovo što sada radimo ćemo tek platiti cenu...

Kratko i jasno:

U j* hrabro srce! Tuce velikasa,od kojih se ne zna koji je gori,masa pocepanih hajlandera,neki ovakvi neki onaki,bas ko u filmu...(tek oni ne znaju kuda)
A longshenks nam ni ne treba,posto mi tek nemamo mell-a.

Hollivood her ve kom !!!
:roll:

images

Samo napred !!!

Iako nisam pobornik svetskih zavera, ne znači da nisam neko ko dopušta mogućnost odluke jedne službe , da izbriše jednu celinu, entitet...

Ako se u obaveštajnim službama ozbiljno bave i predskazanjima i modelima simulacija, onda vrlo lako mogu odlučiti da anihilišu jedan ceo narod, ako simulacije i predskazanja pokažu ta će uticaj tog naroda i subjekta DRASTIČNO OMETATI I POSKUPETI ISPUNJENJE ZAHTEVANIH CILJEVA službe.

Zato traženje i neverovanje u prizemne motive tipa , naši dedovi su bili u dobrim odnosima , pa nema razloga da baš svi imaju takvo mišljenje i ciljeve, naliči na AUTOSUGESTIJU.

I zato mi se čini da Srbi idu u nestajanje , a Srbija u Istoriju....

Headhunter:
Glas Sauronov:
Ma ne nego cemo da dovedemo Cedu Jovanovica za premijera, a za predsednika Natasu Kandic, pa ce svaki dan da nas usrecuju.
Prvi ce nas ubediti u to kako je sasvim normalno u tranziciji da se krade i obilazice svojim dzipom Srbiju i pricati radnicima kako su oni svoja radna mesta odavno izgubili, samo pre njega to nisu znali.
Potonja ce nas ubedjivati kako mi mozemo imati svoja ljudska prava, ali tek kad svaki covek, zirafa, paramecijum i beli medved na ovom svetu steknu sva svoja gradjanska, konstitutivna, nacionalna prava, a mi ispunimo svoje obaveze - suocavamo se neprekidno narednih 100 godina "sa svime sto nam se dogodilo", a za sta smo, jel' te, sami krivi...

Kostunicu mrzite vi reformski talibani zato sto su mu svi isti pred zakonom, pa i tajkuni koji su se obogatili u vreme Milosevica i zato sto pokusava da nas uvede uintegracije tako da sacuvamo minimum dostojanstva i identiteta. A koristite to sto, za razliku od onoga koga je ON doveo na mesto premijera, ne zna da se hvali.

Jedini taliban u celoj prici je ministar iznutrica i ostalih poslova gospodin legija,ovaj htedoh reci Jocic...Kome je taj lik ok,njemu je i Satana simpaticni mladic fasciniran vatrom
Toliko o DSS-u
Potpuno tachno!!!

Tuzni_patak:
Iako nisam pobornik svetskih zavera, ne znači da nisam neko ko dopušta mogućnost odluke jedne službe , da izbriše jednu celinu, entitet...

Ako se u obaveštajnim službama ozbiljno bave i predskazanjima i modelima simulacija, onda vrlo lako mogu odlučiti da anihilišu jedan ceo narod, ako simulacije i predskazanja pokažu ta će uticaj tog naroda i subjekta DRASTIČNO OMETATI I POSKUPETI ISPUNJENJE ZAHTEVANIH CILJEVA službe.

Zato traženje i neverovanje u prizemne motive tipa , naši dedovi su bili u dobrim odnosima , pa nema razloga da baš svi imaju takvo mišljenje i ciljeve, naliči na AUTOSUGESTIJU.

I zato mi se čini da Srbi idu u nestajanje , a Srbija u Istoriju....
to se desava zbog nas samih,za srbina je najveca cast da nekoga zaje.. a ne da nekome pomogne, nema veze sto to znaci da je zaje...samog sebe u krajnjoj liniji

ja vrlo volim srbiju i srbe i vrlo mi je stalo da ostanemo to sto jesmo ali mi je zao, i na to se odnosio moj komentar sto sami sebi ne dozvoljavamo da imamo buducnost jer se vrlo lako nadju oni koji izdaju srpski interes,naravno, ne mislim da ih ima mnogo ali ih ima, u pravu si da nije trebalo generalisati

Problem je i u samoj definiciji srpskih interesa, jer ne postoji usaglaseno misljenje o njima, to jest koji su oni i na koji nacin bi se trebalo ostvariti. Primetio bih da se, usled nedostatka skolovanih politicara koji bi, i bez licnih javnih istupanja, formirali politiku stranaka kojima pripadaju, veci deo populacije okrece likovima kao sto su Kostunica, Karic, Tadic (sledi odgovarajuci opis: ne radi nista i deluje pametno, puno prica i deluje pametno, maneken i deluje pametno, naravno ovo "deluje pametno" je iz percepcije odredjene ciljne grupe u kojoj nalaze podrsku, mogao bih tu da dodam jos par njih iz SRS-a i SPS-a, ali da ne duzim). Secam se jos iz srednje kada je profesorka istorije govorila da bi se medju tadasnjim vodjama stranaka izjasnila jedino za Djindjica jer je, iako nije verovala u njegove licne kvalitete, jedini imao potrebno obrazovanje i manire. Dakle da zakljucim da se ljudi ovde jos uvek rukovode licnim afinitetima koji ih privlace odredjenim licnostima nego idejama koje stoje iza njih. Mozda su zato u eventualnim promenama na politickoj sceni u prednosti radikali, jer su uspesno podneli odlazak Seselja u Hag, stavise uspeli su da prigrabe neke od umerenijih glasaca, dok se na primer u SPS jos uvek osecaju previranja, a u DS previse insistiraju na "istrajnost na putu Zorana Djindjica", odnosno svadjama ko je veci Zoran od Zorana.

Куда идеш, Србијо?

Јасне одговоре на ово можемо наћи у беседи Светог Јустина Ћелијског "Куда идеш, Србијо" (коју је изрекао на Светога Саву 1966. године у манастиру Ћелије).

Као и у нашој славној народној песми "Небесна Литургија".

Свети владика Николај (највећи Српски писац и песник, и највећи Србин после Светог Саве), и Свети отац Јустин писали су доста о болести и трулости Европе и упозоравали нас да не идемо за Европом јер је то пут у пропаст...
Они људи који нас воде ка Европи и који се клањају зликовцима што владају западом су издајници и изроди из рода Српскога...
Многим људима су медијском пропагандом о "уласку у Европу" испрали мозак. Наш народ данас се понаша као да је потпуно сишао са ума.
Док се ми бавимо глупостима које нам зликовци са запада сервирају, њихове војне трупе поробљавају нашу земљу, убијају и протерују наш народ, њихове организације и људи нас уцењују, хапсе, намећу нам њихова правила и начин живота...

Браћо Срби, пробудите се, освестите се. Спас не долази са запада, него са истока. Велика је духовна обнова у Русији. Одатле долази спас. Руси су наша браћа по вери, а "људи из сенке" који владају западом и који хоће да поробе цео свет су наши вековни непријатељи, и непријатељи целога човечанства...

Boki DX-11:
DisMisaL:
...smatram da je izjava gorepomenutog jako neumesna i predstavlja svojevrsni lapsus, te ti preporucujem da se kod svoje profesorke biologije raspitas za nacin zivota i stepen aktivnosti pomenutih primera.
Mislim da mi za ovo nije potreban profesor biologije, jer sam u zivotu video i kornjacu i puza; prema tome, svi dobro znamo da se kornjaca krece dosta brze od puza, a na to je pokojni Djindjic i mislio... a ne na zivotni vek i nacin zivota pomenutih zivotinja, jer i ljudi iz DS i iz DSS, i svi mi imamo isti zivotni vek, zivimo na slican nacin, samo sto neki rade neke stvari brze i dinamicnije, a neki sporije...
Ovde je bila moja greska u izrazavanju, te nisam dovoljno (nisam nimalo) objasnio zasto smatram tu izjavu lapsusom; ne svidja mi se uporedjivanje baba i zaba, tj oba subjekta u datom primeru ispunjavaju svoje zivotne aktivnosti na nacin i brzinom koja njima odgovara. Da bi smo mogli da ih uporedimo morali bismo ih dovesti na istu meru, najmanji zajednicki sadrzalac ili sta vec. Slicno je sa procesom reforme jednog drustva. Postoje mnogobrojne stvari koje se odvijaju svojim ustaljenim tokom i koje vecina nas prihvata kao takve. Ako bi izvrsili previse radikalne promene, one bi mogle dovesti do gotovo trenutnih i veoma primetnih poboljsanja u odredjenim segmentima drustva, ali bi u tom slucaju u nekim drugim doslo do reciprociteta, odnosno pogorsanja. Ako bi predvideli ta pogorsanja i preduzeli mere u cilju njihovog sprecavanja, izgubili bi na vremenu i zamahu inicijalnih promena. Ponekad je potrebno preseci i podneti zrtvu, ali u slucaju Srbije nisam siguran koliko smo svi spremni za to, i zato bih se zalozio za stabilniju i balansiranu politiku, makar i na ustrab vremena.

DisMisaL:
Problem je i u samoj definiciji srpskih interesa, jer ne postoji usaglaseno misljenje o njima, to jest koji su oni i na koji nacin bi se trebalo ostvariti. Primetio bih da se, usled nedostatka skolovanih politicara koji bi, i bez licnih javnih istupanja, formirali politiku stranaka kojima pripadaju, veci deo populacije okrece likovima kao sto su Kostunica, Karic, Tadic (sledi odgovarajuci opis: ne radi nista i deluje pametno, puno prica i deluje pametno, maneken i deluje pametno, naravno ovo "deluje pametno" je iz percepcije odredjene ciljne grupe u kojoj nalaze podrsku, mogao bih tu da dodam jos par njih iz SRS-a i SPS-a, ali da ne duzim). Secam se jos iz srednje kada je profesorka istorije govorila da bi se medju tadasnjim vodjama stranaka izjasnila jedino za Djindjica jer je, iako nije verovala u njegove licne kvalitete, jedini imao potrebno obrazovanje i manire. Dakle da zakljucim da se ljudi ovde jos uvek rukovode licnim afinitetima koji ih privlace odredjenim licnostima nego idejama koje stoje iza njih. Mozda su zato u eventualnim promenama na politickoj sceni u prednosti radikali, jer su uspesno podneli odlazak Seselja u Hag, stavise uspeli su da prigrabe neke od umerenijih glasaca, dok se na primer u SPS jos uvek osecaju previranja, a u DS previse insistiraju na "istrajnost na putu Zorana Djindjica", odnosno svadjama ko je veci Zoran od Zorana.
prvo, ovo jeste nejveci problem, nepostojanje konsenzusa o tome sta je srpski interes, ono sto se vidi je gola borba za vlast i niko se ne izdvaja po nekoj drugoj osobini osim po toj,jedina razlika,koju ja vidim, je u kolicini postenja i nepostenja,takodje se slazem da se uglavnom stranka posmatra kroz prizmu vodje te stranke, sto naravno nije dobro,sto se tvoje profesorke tice, trebalo je da bude pravi pedagog a ne da utice na vase politicko opredeljivanje,u skoli je to zabranjeno,sto se radikala tice, u prednosti su jer su u opoziciji i malo su promenili retoriku i deluju organizovano za razliku od DS koji je potpuno rastimovan,i dalje meni najvise poverenja uliva DSS sa stabilnim stavovima o bitnim pitanjima

Ne diraj mi profesorku, bila je pred penziju (to je bilo pre nekih 7-8 godina, sad je verovatno vec otisla) i slihtare iz prve klupe su je zagovarale da ne mora da predaje.

Back