Kuda nakon velike trojke?

gost 336946

Elita
Poruka
23.437
Već neko vrijeme hvata me jeza kad pomislim kakav će biti muški tenis kada se penzioniše veliki trio (Nole, Fed, Rafa).

Mlade generacije igrača, uz dužno poštovanje, ni u snovima ne mogu da dostignu nivo tenisa koji je proteklih 15 i više godina pružala velika trojka.

Da li će se pojaviti neki novi Federer, Novak ili Nadal? Zar da nam Medvedev, Cicipas i Beretini budu vrhunac igračkog umijeća? Kako pravi teniski fanovi da podnesu to što neće biti klasika i epskih dvoboja kakvim smo svjedočili sve ove godine?

Pokušavam da nađem paralelu sa nekim drugim sportom. NBA nije dobar primjer. I poslije Džordana i Medžika nastavila se igrati odlična košarka. I nakon Ronalda i Mesija igraće se odličan fudbal. Dobro, to su timski sportovi. I prije pojave pomenute trojice igrao se vrhunski tenis (Konors, Borg, Mekinro, Edgerg, Beker). Da, niko od sadašnjih mlađih ne odskače kvalitetom. Meni se čini da će Novak, ako ga zdravlje posluži, igrati još bar 5 godina. Dotle se možda pojavi neko ko je sad još junior. Ili, možda neki period bude praznina,a onda se pojavi neko ko će bljesnuti.

Mislim da su ova trojica "ubila" tenis poslednjih 15 godina.
Sve su podelili između sebe, svim ostalim igračima pale su tek mrve pobeda na turnirima.
Kad Nole i ova dva prestanu tenis će eksplodirati. Podeliće se ponovo karte, roditi će se nove vojske navijača.

Jedino to više neće biti to.
Niko od mladih nema Federerovu eleganciju, Nadalovu snagu iako se možda i rodi neki novi u budućnosti.

Ali sa Noletovom glavom i srcem (kao što nije bilo pre) neće više nikad biti igrača.
Nikad.

Pokušavam da nađem paralelu sa nekim drugim sportom. NBA nije dobar primjer. I poslije Džordana i Medžika nastavila se igrati odlična košarka. I nakon Ronalda i Mesija igraće se odličan fudbal. Dobro, to su timski sportovi. I prije pojave pomenute trojice igrao se vrhunski tenis (Konors, Borg, Mekinro, Edgerg, Beker). Da, niko od sadašnjih mlađih ne odskače kvalitetom. Meni se čini da će Novak, ako ga zdravlje posluži, igrati još bar 5 godina. Dotle se možda pojavi neko ko je sad još junior. Ili, možda neki period bude praznina,a onda se pojavi neko ko će bljesnuti.
Nole će igrati dok bude imao motivacije. Siguran sam da se neće penzionisati prije Nadala.

Kod nas se prati tenis od vremena Mekinro - Zivojinovic do Jelene Ane danas Novaka.
Prati se tenis kao igra kao zabava kao nesto lepo da vreme prodje na prijatan nacin.
Prenosim rezultate sada kada ne moze da se gleda a kaze neko ko prati iz vremena Zivojinovica da ce posle velike trojke stalno da se menjaju igraci na prvom mestu zato sto ovakav kvalitet nece postojati.
Inace ta osoba prati tenis zna nazive na engleskom pravila poznate igrace te je svrha pracenja sport kao sport ne ovo sada "moderno je hajde da budemo moderni".

Poslednja izmena:
Mislim da su ova trojica "ubila" tenis poslednjih 15 godina.
Sve su podelili između sebe, svim ostalim igračima pale su tek mrve pobeda na turnirima.
Kad Nole i ova dva prestanu tenis će eksplodirati. Podeliće se ponovo karte, roditi će se nove vojske navijača.

Jedino to više neće biti to.
Niko od mladih nema Federerovu eleganciju, Nadalovu snagu iako se možda i rodi neki novi u budućnosti.

Ali sa Noletovom glavom i srcem (kao što nije bilo pre) neće više nikad biti igrača.
Nikad.
Federer je kao robot na terenu i ako nesto mi je odvratno kod njega to je to potpuno odsustvo emocija.

eto reko sam :mrgreen:

Fed je prakticno zavrsio karijeru. Nadal mozda osvoji jos jedan ili dva RG-a. Novak jos par AO ili Vimbldona ako mu bude dozvoljeno da igra.
Medvedev i Zverev nijesu uspjeli da se nametnu kao novi velikani tenisa.
Polazem nade u Alkaraza i Alijasima. Mozda i Sinera.
Tako nekako, evo Fed objavio kraj. U Ožea i ja verujem ali nikako da krene da osvaja turnire, po meni kompletniji je od Alkaraza istina i koju godinu stariji

Back