Kuda do CG?

pele27

Primećen član
Poruka
959
Mozda je tema glupava ali sta da radi kada je doslo vreme da i to pitam. Ne znam da li ce i ove godine Mirko Alvirovic odraditi patrolu do CG, ali bi meni valjalo. Dakle, krajem avgusta krecemo za CG, tacnije Tivat. Ja niti sam ikada vozio tako daleko niti u tom pravcu. Zanimaju me vasa iskustva sa pravcima putovanja ka toj destinaciji. Jedni pricaju preko Bosne, neki vicu autoputem, neki vicu Ibarskom..Aj i vas da cujem :lol:

Zavisi kako si navikao da voziš, jer ako ideš preko Bosne, tamo su stalno neka ograničenja na 50, a ima i dosta radara, zato se meni taj put ne sviđa. Nisu ni ova druga dva Bogznašta... A što ne ideš avionom do Tivta (možda se ne sećam dobro, jel ti radiš u nekoj avio kompaniji) ?

Zavisi kako si navikao da voziš, jer ako ideš preko Bosne, tamo su stalno neka ograničenja na 50, a ima i dosta radara, zato se meni taj put ne sviđa. Nisu ni ova druga dva Bogznašta... A što ne ideš avionom do Tivta (možda se ne sećam dobro, jel ti radiš u nekoj avio kompaniji) ?

Hahahah , ne radim u avio kompaniji vec u firmi koja odrzava vazduhoplove... Avionom mi vise nije zanimljivo, a i zelim da izvozim do CG, pa reko' da vidim sta vi kazete.. Vozim ja polako, tako da mi ogranicenja od 50 ne smetaju..

Imas nekoliko opcija. Najbolja opcija je da ides autoputem,do Mladenovca,posle nastavis preko Topole i Rudnika. Tako su moji do Zlatibora pre dva dana dosli,put je kraci za 1 sat. Posle ides preko Zlatibora,Nove varosi,standard...Mozes i preko Novog Pazara,al ja ne bih,siromasniji je kraj...

Imas nekoliko opcija. Najbolja opcija je da ides autoputem,do Mladenovca,posle nastavis preko Topole i Rudnika. Tako su moji do Zlatibora pre dva dana dosli,put je kraci za 1 sat. Posle ides preko Zlatibora,Nove varosi,standard...Mozes i preko Novog Pazara,al ja ne bih,siromasniji je kraj...

Ono sto je najgore - ja ne znam taj standard, sto ti kazes..Ali nebitno, isao bih sa kartom, eventualno navigacijom..Ali hvala na smernicama..Odgovara sve sto skracuje put, ali nije ni to toliko bitno koliko da je put relativno ok, da nije maximalno izdrndan. Jos ako SAT odradi patrolu bice odlicno. Neki mi pricaju da krenem Ibarskom i nigde ne skrecem, mogu pravo u more sa nje da upadnem!! Jel to istina?

A posto ides u Tivat,kad dodjes u CG skreni ka Pljevljima,a ne ka Bijelom Polju,onda pored Niksica prodjes i ides ka Boki i Tivtu. Mozes i preko Bosne,ovo sto sam ti gore napisao - Beograd,Mladenovac,Topola,Tara - Mokra Gora,pa preko Bosne,al ja se ne bih mlatio,jos da idem preko muslimanskog dela...

Ono sto je najgore - ja ne znam taj standard, sto ti kazes..Ali nebitno, isao bih sa kartom, eventualno navigacijom..Ali hvala na smernicama..Odgovara sve sto skracuje put, ali nije ni to toliko bitno koliko da je put relativno ok, da nije maximalno izdrndan. Jos ako SAT odradi patrolu bice odlicno. Neki mi pricaju da krenem Ibarskom i nigde ne skrecem, mogu pravo u more sa nje da upadnem!! Jel to istina?
Gle ovim smerom,put je za nijansu gori,ali mnogo manje prometan nego Ibarska,sto je mnogo bolje.

Ja pre 2g išao za HN preko Bosne. Put je solidan, lepi predeli, gorivo bilo osetno jeftinije. Jedino su od Sutjeske prema Gackom bili radovi pa nas je vodilo nekakvom lošom obilaznicom koja na sve liči samo ne na put. Ali i to nije dugo. Baš me zanima jesu li ga najzad popravili i kakav je. Ono Čemerno je baš čemer. Od Trebinja do HN je novi put. Klinke su se odusevile kad je pukao pogled na Novljanski zaliv (tako se zove?) i ulaz u Boku. Preporučujem i posetu kampu u Donjem Morinju. Kamp je solidan, ništa specijalno ali me voda prijatno iznenadila.
Srećan vam put i prijatan provod.

Moj predlog autoputem , pa na Kragujevac pa preko Novog Pazara , Berane ... put je ok i nema guzve brzo se stize, brze nego Ibarskom magistralom gde imas radarske kontole svuda , i kamiona koji dave
Carina je na ovom prelazu brza i prosirili su je bas i sredjuju je mada moguce da je gotovo sredjivanje to je bilo za prvi maj

Moj predlog autoputem , pa na Kragujevac pa preko Novog Pazara , Berane ... put je ok i nema guzve brzo se stize, brze nego Ibarskom magistralom gde imas radarske kontole svuda , i kamiona koji dave
Carina je na ovom prelazu brza i prosirili su je bas i sredjuju je mada moguce da je gotovo sredjivanje to je bilo za prvi maj

Vidi se da si zena :lol:
Put je mnogo duzi,i ne isplati se,zajedno sa svim putarinama.

A posto ides u Tivat,kad dodjes u CG skreni ka Pljevljima,a ne ka Bijelom Polju,onda pored Niksica prodjes i ides ka Boki i Tivtu. Mozes i preko Bosne,ovo sto sam ti gore napisao - Beograd,Mladenovac,Topola,Tara - Mokra Gora,pa preko Bosne,al ja se ne bih mlatio,jos da idem preko muslimanskog dela...

Obe ove varijante su mnogo bolje od kanjona Morače kada se ide bilo gde u Boku.

Između Žabljaka i Morinja (kod Risna) je velikim delom završen nov magistralni put (išao sam njime prošle godine), koji omogućava znatno bržu vožnju.

Znači: ulazak u CG iza Prijepolja (kod Jabuke), Pljevlja, Žabljak, silazak u Boku, pa prema Kotoru (ne na trajekt, ne uštedi se ni na vremenu, ni na benzinu) kroz tunel u Tivat.

Do Jabuke standardno ibarskom magistralom do Čačka, na Užice, pa preko Zlatibora.

Ili ideš na Valjevo-Kosjerić-Požega. Lošiji put, mnogo krivina, ali bez gužve.

Kroz Bosnu je, iz mog iskustva, najbrža varijanta. Ako ideš iz Beograda, opet ideš do Užica sa jednom od dve prethodne varijante (Ibarska, Valjevo) pa na Mokru goru, Višegrad, Goražde, Foča, Gacko, Trebinje.

Od Trebinja možeš u CG na Viluse pa spuštanje u Boku kod Morinja, ili na H.Novi. Favorizujem ovo prvo, zbog izbegavanja trajekta.

Put kroz Bosnu je uglavnom dobar, izuzimajući jedan vrlo loš deo između Gacka i Tjentišta, oko 10 km, nema velikih gužvi. Prolazi se kroz Goražde, što će reći FBiH, i taj prolaz traje 15-tak minuta,a sve ostalo je kroz R.Srpsku (mada je to skroz nebitno, niko te neće dirati zbog srpskih tablica).

Ja pre 2g išao za HN preko Bosne. Put je solidan, lepi predeli, gorivo bilo osetno jeftinije. Jedino su od Sutjeske prema Gackom bili radovi pa nas je vodilo nekakvom lošom obilaznicom koja na sve liči samo ne na put. Ali i to nije dugo. Baš me zanima jesu li ga najzad popravili i kakav je. Ono Čemerno je baš čemer. Od Trebinja do HN je novi put. Klinke su se odusevile kad je pukao pogled na Novljanski zaliv (tako se zove?) i ulaz u Boku. Preporučujem i posetu kampu u Donjem Morinju. Kamp je solidan, ništa specijalno ali me voda prijatno iznenadila.
Srećan vam put i prijatan provod.

Prošle godine nije bio popravljen, samo su ponegde obnavljali asfaltnu košuljicu (išao sam i 2008. tuda, pa mogu da uporedim). Ali, to je realno 10-ak km.

Treba se, posle toga, čuvati krava ispred Gacka...:D

ja sam obicno isao beograd - kragujevac - kraljevo (spavanje kod familije) - raska - novi pazar - podgorica - cetinje - budva - tivat

citao sam da je otvoren novi put kotor - niksic. a da je preasfaltiram niksic - savnik - zabljak. mnogo je kraci put, i verobvatno da nije opterecen. od zabljaka na pljevlja a posle kuda zelis

najvanije je da si odmoran, da se ne zaleces i da vozis po propisima. cesto se desi da na pravcu prema moru kolona ide prihvatljivom brzinom, pa nema potrebe za nagla preticanja

valjda znas da od kotora imas tunel ka tivtu, tj budvi

Ah koliko predloga...treba se sada odluciti... Evo isao sam na sajt 'via michelin' i njihova preporuka je, koliko vidim Ibarska do Uzica, pa Kokin brod, pa na Brodarevo, Bijelo Polje do Podgorice i dalje.. Oni cene da taj put ima 498km!! E sad, imaju i 'ekonomicnu' varijantu a to je da se ne ide preko Ljiga i Cacka, vec da se kod Lajkovca skrene sa Ibarske, pa preko Valjeva pa na Uzice i dalje isto kao i ovo iznad sto sam pisao..Za ovu rutu cene da ima 469km!

Back