A posto ides u Tivat,kad dodjes u CG skreni ka Pljevljima,a ne ka Bijelom Polju,onda pored Niksica prodjes i ides ka Boki i Tivtu. Mozes i preko Bosne,ovo sto sam ti gore napisao - Beograd,Mladenovac,Topola,Tara - Mokra Gora,pa preko Bosne,al ja se ne bih mlatio,jos da idem preko muslimanskog dela...
Obe ove varijante su mnogo bolje od kanjona Morače kada se ide bilo gde u Boku.
Između Žabljaka i Morinja (kod Risna) je velikim delom završen nov magistralni put (išao sam njime prošle godine), koji omogućava znatno bržu vožnju.
Znači: ulazak u CG iza Prijepolja (kod Jabuke), Pljevlja, Žabljak, silazak u Boku, pa prema Kotoru (ne na trajekt, ne uštedi se ni na vremenu, ni na benzinu) kroz tunel u Tivat.
Do Jabuke standardno ibarskom magistralom do Čačka, na Užice, pa preko Zlatibora.
Ili ideš na Valjevo-Kosjerić-Požega. Lošiji put, mnogo krivina, ali bez gužve.
Kroz Bosnu je, iz mog iskustva, najbrža varijanta. Ako ideš iz Beograda, opet ideš do Užica sa jednom od dve prethodne varijante (Ibarska, Valjevo) pa na Mokru goru, Višegrad, Goražde, Foča, Gacko, Trebinje.
Od Trebinja možeš u CG na Viluse pa spuštanje u Boku kod Morinja, ili na H.Novi. Favorizujem ovo prvo, zbog izbegavanja trajekta.
Put kroz Bosnu je uglavnom dobar, izuzimajući jedan vrlo loš deo između Gacka i Tjentišta, oko 10 km, nema velikih gužvi. Prolazi se kroz Goražde, što će reći FBiH, i taj prolaz traje 15-tak minuta,a sve ostalo je kroz R.Srpsku (mada je to skroz nebitno, niko te neće dirati zbog srpskih tablica).