kud svi turci..nekako u duhu trenutnog stanja na forumu..

• Začetnik teme Začetnik teme dive
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

dive

Legenda
Poruka
61.234
sinoc uzmem da pojedem pitu i ne znam sta cu uz nju..
otvorim frizider i resim da potamanim teglu sa krastavcima posto su ostala jos 3,4..
krastavce mi je donela prijateljica, vrhunski ih sprema
i sinoc samo praznu teglu nalijem vodom i ostavim u sudoperi
danas stavim ponovo kajsije u serpu da spremim dzem i uhvatim se za onu teglu iz sudopere da je operem
a na tegli stoji originalna nalepnica za masline, onako kako je kupljena
moja prijatljica je stavila zimnicu u teglu sa original nalepnicom, bez skidanja
onda pogledam one moje tegle oprane i pripremljene za dzem od kajsija i pomislim kako ja nikad ne bih stavila dzem ili zimnicu u komletno neopranu teglu oslobodjenu od tereta i obelezja svih prethodnih sadrzaja i rokova trajanja

a kako vi?

otvorim frizider i resim da potamanim teglu sa krastavcima posto su ostala jos 3,4..
danas stavim ponovo kajsije u serpu da spremim dzem i uhvatim se za onu teglu iz sudopere da je operem
moja prijatljica je stavila zimnicu u teglu sa original nalepnicom, bez skidanja
onda pogledam one moje tegle oprane i pripremljene za dzem od kajsija i pomislim kako ja nikad ne bih stavila dzem ili zimnicu u komletno neopranu teglu oslobodjenu od tereta i obelezja svih prethodnih sadrzaja i rokova trajanja

a kako vi?
a ******
jel su bili ukusni?

Ima nalepnica koje se baš teško skidaju. Naučio sam trik da se taj lepak skida sa uljem. Namočiš malo ulja na krpu i ono rastvori lepak. Neki dan sam to hteo da kažem jednoj našoj forumašici u temi a ona se naljuti jer je mislila da je kritikujem što nie do kraja skinula nalepnicu...
kojim uljem?
a da nije WD40 ;)

ima i posebno za to da se kupi, ne znam dal ima kod nas, ja sam nabavio nekako

71r4ftQmzrL._AC_SL1356_.jpg

E sa ovim je ko rukom odnešeno. Najbrže skida.

Одувек сте се питале како искористити шведски разбој у кухињи, како искористити цитате

Достојевског, како осушити смуђа, сома, а Бога ми и кечигу или како престравити коку...

Човек који зна све! Ђура и његове кућне чаролије:

a kako vi?
Nemam pojma. Nije mi isti kriterijum za tursiju i dzem ili ajvar.
Tursija se kiseli.. ovo ne sme da se ukiseli.
Moja tursija zavrsi u kanti od Jupola. Nisam je steriisala niti ribala oznaku sa kante.
I evo prezivesmo 25 godina spremanja

Nemam pojma. Nije mi isti kriterijum za tursiju i dzem ili ajvar.
Tursija se kiseli.. ovo ne sme da se ukiseli.
Moja tursija zavrsi u kanti od Jupola. Nisam je steriisala niti ribala oznaku sa kante.
I evo prezivesmo 25 godina spremanja
pa okej
nakon 25 godina kiseljenja tursije
jupol se garant skinuo potpuno
i eto
nisi cak morala ni prati kantu 😁

Back