Kud ću šta ću?

• Začetnik teme Začetnik teme Dk999
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ma ko ti to kaze, pa ja sam radio selidbe po svabendari i montaze pa mi svabov dao placu 1200 eura a ja njemu da ja ode nazad u hr. Svi oni svasta obecaju... nedo bog da moja noga vise kroci u svabendaru ni sa kamionom a ne da moram tamo posla traziti. Inace gazda mi je bio svabov. Kako tako napredna i postena zemlja nema svog kadra? To nikom od majmuna nije cudno? Ljudi su teski mentoli

Drugar juce poceo da radi kao monter kuhinji, a nije nikada radio taj posao. 100 evra dnevnica, plus baksis. U proseku, bije oko 120 evra dnevno. I to radi za naseg coveka.

Drugar juce poceo da radi kao monter kuhinji, a nije nikada radio taj posao. 100 evra dnevnica, plus baksis. U proseku, bije oko 120 evra dnevno. I to radi za naseg coveka.
Ma nema tu neke pameti, jedino lajsna i urezivanje za sudoper i plocu za kuvanje, moras biti pazljiv. Samo tu 600 puta dnevno cucnes. Ja to vise ne bi radio ispod 300 eura dan. Sta je u svabendari 120 eura. Kad stan platis 1400. Nas je cetvero bilo u stanu ko cigani. Ovaj jedan majmun stavio svoje patike u vec masinu sa vesom u kojem su bile moje gace.

Ne vidim da ti nesto fali na zanatu IT strucnjaka, ako im bas nisu losi sendvici, ali i to se vremenom navikne.
Inace, zanat se uci radom, a neki majstori i taj rad placaju. Poljoprivreda se uci na zemlji uz pomoc komsija i nigde se ne zaradjuje naprecac osim kradjom. Sto je opet zanat koji se placa sa par godina robije.

Eventuallno da bude neki po moćni radnik koji će mehanički raditi poslove, da tegli, da ne razmišja, da radi samo ono što mu se kaže, za neku mizeriju od plate... I da dobije nakon nekog vremena šut kartu, bilo to kafić, pekara, picerija...

У почетку ће свакако бити помоћник који преноси кутије и додаје алат. А ако буде гледао шта се ради и размишљао, може и сам да научи да ради нешто.

Znaš kako, jako me privlači život na selu, i bavljenje poljoprivredom,i generalno tako neka da kažem "povučenija" zanimanja, koja uglavnom danas niko ne želi da radi. Samo ima jedan problem sa poljoprivredom... Ne znam da se bavim poljoprivredom. 😂 Nekako mislim da je trebalo čitavog života da živim na selu i da imam od koga da učim sve vezano za poljoprivredu da bih to i radio. Nije mi problem da recimo uzgajam krompir i luk i to prodajem na pijaci npr. Takodje mi nije ni problem da recimo budem bilo kakav zanatlija. Al nemam od koga da učim. Moj otac ima veliko imanje na jednom selu, al ja ne znam apsolutno ništa vezano za to da radim a voleo bih da naučim svakako.

Па крени од малих ствари. Изабери на том имању по један ар земље, на једном засади кропмир, на другом лук.
Само гледај шта раде и други сељаци. Не треба ти скоро никако знање, све те ствари расту саме од себе.
Ако и не будеш пољопривредник, за 5 година знаћеш да произведеш храну макар за сопствене потребе.

Back